behandling af knæproblemer med Totum kropsterapi

Knæproblemer og smerter i knæet forekommer hyppigt blandt både mænd og kvinder, unge og gamle. Smerterne kan skyldes problemer i alle de forskellige muskler, ledbånd, sener og andre strukturer i og omkring knæet og kan være resultatet af skader, slid, overbelastninger og gigtsygdomme.

Årsager til knæproblemer

Knæleddet er et hængsel-led, præcis som albuen. Det kan derfor bøje og strække, men ikke rotere som f.eks. skulderen. Derfor er skæve træk og vrid usundt for knæet. Lang tids forkert belastning af knæet kan føre til slidskader, mens fald, slag o.lign. kan resultere i forstrækninger samt hele eller delvise overrivninger af de stabiliserende ledbånd.

Den kropsterapeutiske metode til behandling af knæproblemer søger den bagvedliggende årsag til smerterne. Knæet er et stabilt og stærkt led, men det kan svækkes af ubalancer – både dem der ligger omkring knæet, men også problemer i ankel og hofte kan påvirke knæleddet.

Ønsker du at prøve en kropsterapi behandling mod dine knæproblmer?

Nedenfor har vi listet fire af de dygtigste Totum Kropsterapeuter. Hvis du søger kropsterapeuter med andre specialer eller fra andre byer, så kan du se alle vores uddannede kropsterapeuter her.

Ronni Vistisen

Ronni Vistisen

Grundlægger af Totum

Ronni er en af de 3 grundlæggere af Totum uddannelsen, og når han ikke selv behandler, så fungerer han som skoleleder for Totum uddannelsen. Ronni’s behandler både på fysiske og psykiske problemer.

Speciale: Angst, stress og kredsløbsproblemer
Adresse: Købmagergade 60, København K

 
Book en behandling

Marianne Brandt

Marianne Brandt

Totum Kropsterapi Master

Marianne er uddannet coach, Totum Kropsterapeut og cand.scient.idræt. Hun har altid været nysgerrig på kroppens og sindets samspil – på hvad bevægelse og idræt gør for kroppens helbred.

Speciale: Kropsterapi og coaching kombineret
Adresse: Masnedøgade 20, 2100 København Ø

 
Book en behandling

Karina Højgaard

Karina Højgaard

Kropsterapeut & Yoga

Karina har i mange år arbejdet professionelt med dans, yoga og kropsterapi. Hendes fokus er forholdet mellem krop og sind – og på at få folk til at opleve det frie flow, der kan skabes i kroppen under og efter en behandling.

Speciale: Smerter og “kroppen som helhed”
Adresse: Birkegade 26, 2000 Nørrebro

 
Book en behandling

Daniel Bonde

Daniel Bonde

Certificeret Kropsterapeut

Daniel har arbejdet med kroppen i mange år – først sin egen og siden andres. Han er uddannet Totum Kropsterapeut og behandler mange med stress, angst og smerter i hans klinik tæt ved Christianshavns Metrostation.

Speciale: Udbrændthed, smerter og stress
Adresse: Strandgade 6, 1401 København K

 
Book en behandling

 

Spændinger i en eller flere af baglårets muskler, kan skabe et skævt træk som over tid vil skabe problemer. Blandt de vigtigste muskler her er biceps femoris, semitendinosus og semimembranosus. Også på forsiden af låret kan spændinger – især i den firhovede muskel quadriceps – tvinge knæet til at arbejde skævt.

Derudover er knæet det led, der må kompensere, hvis der er begrænset bevægelighed eller låsning i ankelled eller hofte. Ved knæproblemer og smerter er det derfor oplagt at undersøge disse områder, for løses problematikkerne ikke her, vil knæet altid være udsat for et stort pres og smerterne vil vende tilbage.

 

Behandling af knæproblemer - Totum kropsterapi

 

Behandling af knæproblemer – krop/psyke og meridianer

Udover at kigge på de omkring liggende strukturer, kan behandling af knæproblemer også ses i en større sammenhæng – nemlig sammenhængen med vores psykiske tilstand og kroppens meridianer.

Vores knæ er stærke og fleksible – når vi er i balance. Men hvis vi bliver for stædige, ubøjelige, selvretfærdige eller mister vores evne til at stå fast og stå på egne ben, kan problemerne opstå.

I benet løber 6 meridianer og langs disse kan der opstå spændinger, som påvirker knæet. Som nævnt kan både fysiske og psykiske faktorer påvirke vores krop, og her kommer meridianerne ind i billedet. De danner en bro mellem vores fysiske strukturer og vores psyke. Til meridianerne er der nemlig knyttet nogle grundfølelser, som f.eks. angst eller vrede, og ved at behandle meridianen og dens muskelrelationer kan vi forløse den bagvedliggende følelse og kroppens manifestation af denne følelse.

Foruden de 6 meridianer, der løber i benet(mave-, milt-, lever-, galde-, nyre- og blæremeridianen)er baglårets muskler knyttet til tyktarmsmeridianen, mens lårets forside relaterer til tyndtarmsmeridianen. Der er således flere forskellige steder at søge årsagen til problemerne.

 

Hvordan findes den rigtige meridian til behandling af knæproblemer?

Når Totum kropsterapeuten behandler for knæproblemer, danner han/hun sig et helhedsbillede af klienten.

Dvs:

  • Tilstand og bevægelighed i knæet
  • Tilstand af de omkringliggende strukturer – f.eks. stift ankelled eller spændinger i
  • Kroppens øvrige spændingstilstand – da denne kan fortælle noget om hvilken/hvilke meridianer, der er belastet.
  • Klientens væremåde og psykiske tilstand samt evt. andre problemer, som maveproblemer e.lign.

Har klienten ondt i det ene knæ, er der desuden spændinger i den store brystmuskel samt mellem rygsøjle og skulderblad, og er klienten præget af en bitter, mistænksom og modstandsfyldt attitude – ja, så tyder det på en problematik, der relaterer sig til levermeridianen.

Kropsterapeuten kan nu behandle levermeridianen samt den muskelrelationer og desuden indlede en samtale, hvor årsagen til bitterheden kommer frem og følelsen kan blive forløst. Måske retter følelsen sig mod en relation i personens liv. Måske er der noget personen skal handle på. Måske reagerer personen ud fra et gammelt forsvarsmønster, der ikke længere er gavnligt.

Meridianerne bygger bro mellem det kropslige og det psykiske, og i samspillet mellem de to får vi en meget direkte adgang til den psykiske blokering bag et kropsligt problem.

 

Vil du lære at behandle kroppen med blik for helheden?

Totum kropsterapi anskuer mennesket på en holistisk måde. Vi ser på helheden, og således også på de psykiske faktorer, der kan ligge til grund for problemerne. Det skaber effektive behandlinger.

På vores infoaftener viser vi en behandling, så du kan se teknikker og metode i aktion. Vi fortæller selvfølgelig også om uddannelsens indhold og opbygning, og du kan stille alle de spørgsmål, du måtte have.

Det er gratis at deltage, og vil holder infoaftener i både København og Aarhus.

Tilmeld dig her

 

Vi håber, at denne artikel om behandling af knæproblemer har givet dig større viden om Totum behandlingen.