Marcus Heller

Marcus Heller

Marcus Heller er uddannet kropsterapeut ved Body SDS. Marcus har gennem mange år udviklet på sin tilgang til behandlingen. I dag nyder mange godt af hans exceptionelle evner til at mærke og læse kroppens signaler. Marcus’ største passion ligger i at formidle og videregive sin viden ved briksen, og det gør han primært på Totum’s MasterClass.

Indhold

Jeg var 19 år og totalt nulstillet

Indholdsfortegnelse

Marcus Heller var 19-år, stod i et smertehelvede og kunne ikke få hjælp til at blive rask.

Jeg var på toppen, da jeg var 19 år. Bomstærk, trænede karate og vægttræning fem dage om ugen og havde et job, der krævede fysisk styrke.
Og jeg havde livet foran mig.

Det kom lidt som et chok, da jeg en nat vendte mig i sengen, mærkede et smæld og vågnede med en helt afsindig smerte i ryggen.

Jeg forstod intet af, hvad der var sket mig. Smerten tog til. Iskias, sagde min læge, som sendte mig hjem igen med smertestillende og en henvisning til en kiropraktor. Mit ben sov på en underlig følelsesløs måde, men det var der ingen, som tog notits af. Efter seks måneder var jeg så smerteramt, at jeg ikke kunne arbejde. Det var ikke meget, der var forbedret. Heller ikke selvom jeg havde gået til genoptræning på et hold, hvor gennemsnitsalderen var 80 og tilbragt adskillige timer på briksen hos fysioterapeuter og kiropraktor.

Læs også: Nakkesmerter og hovedpine? Få styr på din kropsholdning

Til sidst sendte lægen mig til scanning. Det var hurtigt at konstatere, at jeg havde fået ikke bare en, men to diskusprolapser i ryggen. Jeg blev indlagt og lagt ned i 14 dage på fladt sengeleje. Og da der ikke var bedring, blev jeg sendt til operation. Men heller ikke her gik tingene, som forventet. Lige inden operationen lænede jeg mig frem over knæene og spurgte lægen om det havde noget at sige, at jeg kunne bukke mig 2-3 cm længere ned nu?

”Så kan du godt gå hjem. Jeg opererer ikke på en mand, der er i bedring,” sagde han.

Og noget forvirret jeg tog hjem.

Jeg var 19 år, og mit liv var nulstillet. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle stille op med mig selv. Jeg havde brugt en stor del af det år med at være syg og i smerte. Og der var ingen hjælp fra sygehusvæsenet. Ikke noget, der virkelig hjalp i hvert fald.

I dag er jeg alligevel taknemmelig for den gamle overlæges afvisning.

Læs også: Kropsterapi som alternativ behandling

Nede i karateklubben havde jeg hørt om kropsterapi. Det var Body SDS ved Bengt, en fyr, som også trænede karate. Han gav mig en tid hos en af de studerende fra hans uddannelse.

Det jeg husker bedst den dag i dag, var kropsterapeuten, som sagde noget om min relation til min mor. Og så hans behandling af min krop. Den korte fortælling er, at der for første gang var noget, som virkede for mig. Jeg fik det bedre – og efter nogle behandlinger var jeg helt rask.

Den oplevelse blev skelsættende for mig og min karriere. Jeg besluttede, at jeg ville lære faget. Jeg ville blive kropsterapeut. Og da jeg havde taget uddannelsen hos Body SDS, gik jeg videre. Jeg tog en masse efteruddannelse og begyndte at undervise på Manuvision – en anden skole for kropsterapi. Siden kontaktede jeg to af de bedste behandlere, jeg kendte, og vi stiftede Totum – Skolen for Kropsterapi. Mit mål var og er den dag i dag, at øge kendskabet til den behandlingsform, jeg kender, som er den mest effektive til en lang række sygdomme.

Læs også: Dagbog fra en kursist: Man kan ikke lade som om, dårlige ting i fortiden ikke er sket

Det er kombinationen af at arbejde med kroppen og det følelsesmæssige, og så er det en dyb viden om, hvordan kroppen og sindet kan hjælpes til at helbrede sig selv. Det er ikke hokus pokus. Det er sund fornuft.

Siden har jeg behandlet tusindvis af mennesker. Topledere, skuespillere, elitesportsfolk og politikere. De kommer hos mig, fordi kropsterapi er noget af det mest effektive. Ikke fordi sundhedssystemet ikke fungerer. Men for folk med kroniske smerter, led sygdomme eller psykiske lidelser som angst, depression og stress, så er der ikke altid hjælp at hente i det offentlige. Vi kan som kropsterapeuter nå til et andet niveau i behandlingen af patienterne. Jeg synes det er en fantastisk behandlingsform, som burde være tilgængelig for alle.

I dag er jeg taknemmelig for den dag, min verden gik i stå. Jeg fik kendskab til noget, som siden har været min passion: Kropsterapi og det at uddanne andre til kropsterapeuter. At dele de metoder, teknikker og viden, som har så god effekt. Det var den fineste livsopgave, jeg kunne få.

 

 

Vil du også lære at behandle kroppens sammenhænge og blive i stand til at forløse smerter og de bagvedliggende psykiske spændinger?

Så kom til vores populære infoaften og find ud af hvordan vi kan gøre dig til en af Danmark bedste kropsterapeuter.

Tilmeld dig her

En infoaften er en præsentation af vores uddannelse.

– Vi viser en behandling og oversætter undervejs kroppens sprog.

– Vi fortæller, hvordan uddannelsen er bygget op, og hvad du vil lære som elev.

– Vi svarer på alle de spørgsmål, du måtte have.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Forfatter

Marcus Heller

Marcus Heller

Marcus Heller er uddannet kropsterapeut ved Body SDS. Marcus har gennem mange år udviklet på sin tilgang til behandlingen. I dag nyder mange godt af hans exceptionelle evner til at mærke og læse kroppens signaler. Marcus’ største passion ligger i at formidle og videregive sin viden ved briksen, og det gør han primært på Totum’s MasterClass.

Seneste indlæg

Derfor er der brug for kropsterapeuter

Derfor er der brug for kropsterapeuter

Når vi ser på statistikker over danskernes generelle mentale helbred, ser vi et billede der viser at overraskende mange af os kæmper

Stress og kæbespændinger

Kæbespændinger af stress

Kæbespændinger og stress hænger i mange tilfælde uløseligt sammen. Derfor kan behandling af stress mindske dine kæbesmerter. Når stress rammer os, er

KROPSTERAPI HJALP PÅ CORONA STRESS

Både myndigheder og sundhedsprofessionelle har påpeget, hvor vigtigt det er at tage hånd om de psykiske følger af corona. Læs hvordan kropsterapi

2 kommentarer til “Jeg var 19 år og totalt nulstillet”

 1. Kirstina Mogensen

  Meget interessant læsning – dog lidt arrogant kun at skrive at du har behandlet topledere, skuespillere, elitesportsudøvere og politikere – jeg går ud, fra at så mener man, at det vil kunne “sælge” flere uddannelsespladser – det er en udtalelse med et nedladende aspekt overfor andre mennesker i samfundet. Som uddannelsessted skal man huske på, at det er ikke alle, der snobber så meget opefter, men at de fleste der tager uddannelsen vil være mennesker, der virkelig gerne vil hjælp alle mennesker uanset status. Husk jordforbindelse – ellers er det dårlig karma. Af hjertet tak for ellers meget god informativ info. Jeg deltager gerne på et tidspunkt på et holdene. Gad vide om I læser kommentarerne.

 2. Kære Kirstina

  Tak for din besked.
  Vi læser altid kommentarerne på vores hjemmeside – og vi gør vores bedste for at respondere på dem alle.

  Jeg er ked af at høre, at du finder artiklen arrogant og nedladende over for andre mennesker i samfundet. Det var i hvert fald ikke det, som var hensigten med denne fortælling.

  Vores uddannelse er for alle – uanset status, uddannelsesbaggrund, etnicitet, alder, køn, religiøse tilhørsforhold mv.

  Vores filosofi er, at ALLE kan blive kropsterapeuter. Og vores elevers forskellige baggrund vidner da også herom: Vores skønne elever tæller alt fra lægesekretærer, frisører, sygeplejersker og yogainstruktører til chefer, butiksindehavere, håndværkere og løbetrænere.

  Og du skal være velkommen på et af vores hold, hvis du selv får lyst til at uddanne dig til kropsterapeut.

  Hav en fortsat god dag.

  Mvh
  Mia/Totum

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen