Jeppe Dalsgaard

Jeppe Dalsgaard

Jeppe Dalsgaard er uddannet kropsterapeut ved ManuVision, og bruger i dag sine kompetencer til at udvikle og udvide Totum - Skolen for Kropsterapi.

Indhold

Power pose giver velvære på bare to minutter

Bliv i bedre humør med kropsterapi

Indholdsfortegnelse

Tristhed, depression og sorg er negative følelser, som vi helst vil være foruden. Ved at benytte power pose kan du skifte til et bedre humør på bare to minutter. Kropsterapeut, direktør og grundlægger af Totum, Marcus Heller, guider dig til, hvordan du opnår øget velvære.

Vores tanker og følelser påvirker vores kropsholdning. Depression vil eksempelvis sætte et aftryk i kroppen med skuldre, der falder ned og frem. På samme måde som vi tit også falder sammen på forsiden af kroppen med en lidt hængende nakke.

Det er svært at være glad, når kroppen er sammenfalden. Til gengæld er det også rigtig svært at være ked af det, når kroppen er åben og oprejst, og vi har armene over hovedet. Det er her, hvor power pose kommer ind i billedet.

”En power pose er er en kropslig positur, hvor du udstråler sejr, som om du lige har vundet et 100-meterløb eller scoret et mål i fodbold. Det kræver bare to minutter i en power pose”, siger Marcus Heller, der er medstifter af Totum og praktiserende kropsterapeut.

Rent fysiologisk har power pose nogle positive indvirkninger på kroppen, som i sidste ende resulterer i øget velvære.

”Det er videnskabeligt bevist, at når du står i en power pose i to minutter, så stiger testosteron-niveauet med 20 procent. Det betyder blandt andet, at din handlekraft øges, og at du generelt får en større følelser af power. Samtidig falder kortisol-niveauet med 25 procent, hvilket er stresshormonet, som på længere sigt kan have nogle negative konsekvenser for vores krop og vores mentale sind”, fortæller Marcus Heller.

Mennesket er vanestyret

Vores krop, tanker og følelser er på mange måder vanestyrede. Det er vores organismes måde at effektivisere os på. Derfor kan negative tankemønstre og følelser også blive en vane. Endda en selvforstærkende én. Ved at lave en power pose i bare to minutter om dagen, kan du begynde at afbryde denne selvforstærkende cyklus og erstatte den med en mere givende følelse – nemlig et bedre humør.

”Jo oftere du skaber følelsen af sejr og øger dit testosteron-niveau og sænker dit kortisol-niveau, jo nemmere bliver det at finde den frem. Jo nemmere bliver det at være i en mental tilstand, som styrker dig og giver dig handlemuligheder og glæde i hverdagen”, afslutter Marcus Heller.

I følgende video fortæller Marcus Heller mere om, hvordan du udfører en korrekt power pose, og dermed opnår mere velvære på bare to minutter:

Facebook
LinkedIn
Email

Forfatter

Jeppe Dalsgaard

Jeppe Dalsgaard

Jeppe Dalsgaard er uddannet kropsterapeut ved ManuVision, og bruger i dag sine kompetencer til at udvikle og udvide Totum - Skolen for Kropsterapi.

Seneste indlæg

Kropsterapeut Sean Murphy

Troen på forvandling

Kropsterapi kræver ikke tro på mirakler. Men i Sean Petter Murphys liv har kropsterapien ikke desto mindre givet ham en stærk tro

Scroll til toppen