For meget and og sovs? Sådan kommer du af med en oppustet mave

Indhold

Det er ikke rigtig jul uden julemad, men ligeså lækkert det smager, ligeså utilpas kan man blive efterfølgende. Fornemmelsen af at være oppustet, forstoppet, have kvalme eller få sure opstød, er ikke unormal. Kropsterapien har et trick til, hvordan du kan afhjælpe det.

 

Julen bringer ikke kun velsignet bud, men også velsignet god mad. And, sovs, brune kartofler, flæskesteg, risalamande, konfekt… Det hele er lækkert, men det hele har også en fedtprocent, der er væsentligt højere end de flestes daglige kost.

Derfor er det ikke unormalt, at folk bliver utilpasse efter for meget af den fede julemad. Man kan føle sig oppustet, blive forstoppet og få kvalme og sure opstød. Nogle må tage smertestillende eller afføringsmidler, andre må bare pruste lidt ekstra dagen derpå.

Hos Totum foretrækker vi at hjælpe folk uden brug af medikamenter, og i dette tilfælde har vi også et par julefif.

 

Sådan gør du for at blive mindre oppustet:

I kropsterapien har man tre punkter fra akupunkturen, der skal stimuleres for at afhjælpe oppustethed og forstoppelse. De påvirker tyktarmen, så den bliver stimuleret og balanceret, når den er i ubalance på grund af den fede mad.

Det ene punkt sidder ovenpå armen, dér hvor der kommer en fure, når du bøjer armen.

Det andet punkt sidder også ovenpå armen, men længere nede. Det er cirka fem fingres bredde fra håndleddet. De to punkter på armen er til at balancere maven.

Det tredje punkt sidder på hånden, i “svømmehuden” mellem tommel- og pegefingeren, dér hvor huden bliver tynd. Dette punkt er til at give slip, så man kan komme på toilettet.

Alle tre punkter stimuleres på samme måde. Først skal du holde et fast, stabilt tryk på punktet i 30 sekunder. Derefter skal du pulsere det ved at massere i dybden i 30 sekunder. Gør begge dele en gang mere, så det bliver to minutter i alt. Det gør du på alle tre punkter.

Alle mennesker og fordøjelser er forskellige, så det er forskelligt, hvor mange gange man skal gøre det for at opnå en effekt. Men de fleste skulle gerne mærke det efter én gang om aftenen og eventuelt i et dage derefter.

Se Totum-stifter Marcus Heller demonstrere:

 

 

 

Denne øvelse kan du også prøve:

 

Hvis du vil supplere akupunkturbehandlingen med en anden øvelse fra kropsterapien, kan du gøre følgende:

Læg dig på ryggen på et gulv, og bøj benene, så fødderne er i gulvet. Kom lidt mandel- eller olivenolie på maven, og smør det rundt i cirkulære bevægelser for at sætte gang i fordøjelsen.

Start 5-10 centimeter under navlen, og smør det med uret rundt (hvis du ser det ovenfra) – op under ribbenene i din højre side, over til ribbenene i din venstre side og ned under navlen igen. Gør det i et par minutter, så skulle du gerne aktivere maven og komme af med din utilpashed.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Seneste indlæg

Rygsmerter

Behandling af rygsmerter

Rygsmerter og rygproblemer i lænden kende de fleste til, mens andre kæmper med kroniske rygsmerter eller diskusprolaps.   Læs her, hvad du

Kæbespændinger afspejler følelser

Kæbespændinger kan være tegn på, at man bider sine følelser i sig. Kæbespændinger kan være smertefulde og yderst ubehagelige. Og i pressede

Hold i nakken

Hold i nakken og nakkestivhed giver smerter og begrænset bevægelighed. Få øvelser kan lindre smerter i nakken. Hold i nakken, ondt i

Scroll til toppen