Har du lagt mærke til, hvordan du går?

12088366_734882119950498_1863103822162299822_n

Dagen i dag startede efter den obligatoriske morgenmeditation med nogle øvelser, som skal hjælpe os til at få en bedre ‘grounding’ – både når vi behandler, men også i livet generelt. Derefter lavede vi en ret sjov øvelse, hvor vi skulle kigge nærmere på, hvordan vi går hver især. Er det brystkassen, hovedet eller vores bækken, vi sender forrest, når vi bevæger os ud i verden..? Og hvad kan det fortælle os om, hvordan vi har det? Og hvad vi er for nogle mennesker?

Det er virkelig interessant at dykke ned i, hvor meget kroppen fortæller om os bare i kraft af den måde, vi går på. Den måde fødderne rammer jorden, og den måde vi bevæger vores skuldre, arme, ben osv.. De fleste af os har det med at spænde nogle forkerte steder, når vi går, står eller sidder, og hvis ikke vi er opmærksomme, kan disse spændinger blive til smerter – og derudover påvirker det også vores humør..

Hvis du hele tiden går og hænger med hovedet og skubber skuldrene fremad for at beskytte din brystkasse og de følelser, der sidder der, vil du automatisk føle dig mere trist og indelukket. Hvorimod, hvis du åbner dit kropssprog og retter din ryg, vil du automatisk føle mere glæde og overskud.

Det hele hænger sammen. Og via vores krop kan vi påvirke, hvordan vi har det – ligesom hvordan vi har det, påvirker vores krop.

Derudover har vi i dag også beskæftiget os med, hvordan spændinger forskellige steder i kroppen hænger sammen. Hvis vi spænder op et sted, skal vi kompensere et andet sted. Hvis et meridian er i ubalance, vil det påvirke de andre meridianer.. Det er så uendelig interessant, hvordan det hele hænger sammen, og hvor vigtigt det er, at vi lærer at se os selv som et hele, hvis vi vil have et liv i balance både fysisk og psykisk.

Hav en dejlig aften!

Kh Julie fra hold 8

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Seneste indlæg

Rygsmerter

Behandling af rygsmerter

Rygsmerter og rygproblemer i lænden kende de fleste til, mens andre kæmper med kroniske rygsmerter eller diskusprolaps.   Læs her, hvad du

Kæbespændinger afspejler følelser

Kæbespændinger kan være tegn på, at man bider sine følelser i sig. Kæbespændinger kan være smertefulde og yderst ubehagelige. Og i pressede

Hold i nakken

Hold i nakken og nakkestivhed giver smerter og begrænset bevægelighed. Få øvelser kan lindre smerter i nakken. Hold i nakken, ondt i

Scroll til toppen