Indhold

Kroppens konstante forvandling

Indhold

Vores krop består af omkring en trillion celler, der er i konstant forvandling.

 

Det materiale, som vores kroppe og hjerner er lavet af, fornyes reglmæssigt. Alle proteinstofferne i kroppen fornyes hver sjette måned, og i nogle organer som for eksempel leveren fornyes proteinet endnu oftere. Vi får en ny maveslimhinde hver femte dag, huden fornyes hver femte uge, og efter 3 måneder er hele vores skellet fornyet. Hvert år er 98 procent af alle kroppens atomer skiftet ud, og efter 7 år er hver eneste celle i kroppen udskiftet.

Derfor er der god grund til, efterhånden som gamle celler dør og forsvinder, at erstatte dem med celler, der ikke er programmerede med de samme negative mønstre, vaner og tanker – hvis vi har fået os viklet ind i sådanne – i stedet skal vi forsøge at skabe nye og sundere tankemønstre og en ny sundere krop. På den måde kan vi skabe et nyt ‘væsen’, som er tættere på den, vi ønsker at være.

Sundhed handler  om kroppens, sindets og sjælens sundhed

Sundhed handler ikke bare om kroppens sundhed, men om både kroppens, sindets og sjælens sundhed – det hele hænger sammen. Og det er den form for sundhed, vi beskæftiger os med på ’TOTUM- skolen for kropsterapi’.

Vi kan lære utrolig meget om os selv ved at blive bedre at lytte til vores krop. Mange af vores spændinger forsøger nemlig at fortælle os noget om den måde, vi lever vores liv på. Kroppen husker og tager form efter de beslutninger, vi træffer, og de ting, vi oplever gennem vores liv. Og ved at blive mere bevidste om det, kan vi både forebygge de spændninger, der er ved at opstå, og forløse de smerter og blokeringer, der allerede har sat sig i vores krop.

Hvordan har dine ankler det for eksempel lige nu?

Hvis de er stive eller gør ondt, er det måske fordi, at de forsøger at fortælle dig noget..?

Anklerne bærer hele vores vægt – hvis de giver efter, falder hele kroppen til jorden. Nøgleordet her er støtte. Anklernes tilstand afspejler ofte, om vi får den støtte, vi har brug for – ikke blot fra vores omgivelser, men også fra os selv. Hvis vi føler, at vi mangler støtte, vil vores ankler ofte begynde at værke og gøre ondt. Det er med andre ord svært for os at holde os oprejste både i fysisk og psykisk forstand.

Sunde anklerne gør det muligt for os at bevæge os frem i livet med fleksibilitet. Hvis vores ankler derimod er stive, kan vi kun stavre fremad – det kan i nogle tilfælde være et tegn på, at vi i virkeligheden ikke er helt tilfredse med den retning, vores liv er på vej i – vi forsøger derfor at besværliggøre vejen fremad for os selv. Måske er det tid til at tage en beslutning om en ny retning?

Alt for løse ankler derimod kan hænge sammen med, at vi føler, at vi bliver trukket i alt for mange forskellige retninger og ikke er i stand til at vælge, hvilken vej vi skal gå. At vi har mistet følingen med, hvad vi har allermest lyst til at gøre – hvilken vej vi har lyst til at gå. Måske er det tid til at vælge, hvad du vil fokusere på i livet, efter at have været splittet i for mange forskellige retninger for længe..

Hævede ankler kan være et tegn på ophobede følelser, frustration eller modvilje mod at give slip relateret til de ovennævnte problemer.

Mærk efter

Når du oplever spændinger eller smerter i din krop, er det ofte en god ide at mærke efter, om det i virkeligheden er din krop, der forsøger at fortælle dig noget? Måske prøver den at holde dig tilbage fra at gøre noget, som du i virkeligheden slet ikke har lyst til? Eller omvendt forsøger den måske at gøre dig opmærksom på, at der er noget, som du bare skal skynde dig kaste dig ud i? Prøv at mærk efter. Hvordan har din krop det for eksempel lige nu?

Lær at forstå kroppens sprog

På ’TOTUM – skolen for kropsterapi’ lærer du at forstå kroppens sprog. Og du lærer en massageform, der tager udgangspunkt i både kroppen og psyken, og som både kan forløse og forebygge spændinger. En viden du både kan bruge i din egen hverdag og til at hjælpe andre mennesker.

Hvis du vil vide mere om kroppen og vores uddannelse, så meld dig til vores næste infomøde.

Et infomøde er en præsentation af vores uddannelse.

– Vi viser en behandling og oversætter undervejs kroppens sprog.

– Vi fortæller, hvordan  uddannelsen er bygget op, og hvad du vil lære som elev.

– Vi svarer på alle de spørgsmål, du måtte have.  

Seneste indlæg