TOTUM MASTERCLASS

Videreuddannelse for kropsterapeuter

TOTUM MASTERCLASS

Videreuddannelse for kropsterapeuter
Glade klienter er den bedste reklame

Totum MasterClass er en overbygningsuddannelse, som kun bliver tilbudt til uddannede Totum kropsterapeuter og uddannede kropsterapeuter fra andre skoler.


Styrk dine kompetencer som kropsterapeut og få flere klienter
Filosofien bag Totum MasterClass er enkel: Jo dygtigere du er, jo flere klienter får du. Med kompetencer inden for ledfrigørelse, og terapeutiske færdigheder såsom stress, chok og traume behandling, vil du stå endnu stærkere i behandlingen af klienter med tungere problemstillinger.

Jo mere indsigt og jo flere færdigheder du har i din værktøjskasse, jo bedre kan du hjælpe dine klienter.
Og glade klienter er den allerbedste reklame, du kan få.

Hvad lærer jeg på MasterClass?

 

MasterClass uddannelsen er sammensat af moduler udvalgt fra både de behandlingstekniske og terapeutiske fagområder, så du opnår en dybdegående styrkelse af dine kompetencer som behandler.

Kropsterapi Videreuddannelse Massageteknikker

KROPPEN

Fra det tekniske fagområde har vi udvalgt følgende moduler:

 • Avancerede Teknikker
 • Udvidet Meridianlære
 • Ledfrigørelse (nakke, ryg og lænd)

Disse fagområder vil hjælpe dig til at blive en endnu mere fintfølende og sikker behandler.

Kropsterapi Videreuddannelse Krop og Psyke

PSYKEN

Fra det terapeutiske fagområde har vi udvalgt følgende moduler:

 • Stress, Chock og Traumer
 • Indre barn – Udviklingstraumer
 • Kropstyper

Disse fagområder vil give dig nye tilgange til at klarlægge de psykiske problemstillinger, du oplever hos dine klienter.

”Jeg har altid gerne villet kunne rette nakker, men jeg troede aldrig jeg ville komme til det. Det har jeg lært. Og jeg er helt tryg og komfortabel ved at gøre det nu. Og mine klienter elsker, at jeg gør det. Det er et sindssygt konkret værktøj at have med sig”

Læs hele Siff’s oplevelse med MasterClass.

Siff Storm

Kropsterapeut, Klinik Storm Sorgenfri

Læs mere om MasterClass

”Jeg er mere sikker” – Dagbog fra Masterclass

”Jeg er mere sikker” – Dagbog fra Masterclass

Kiri Maj Guldbjørn, 32 år, er mor til to og i gang med at tage Totums Masterclass. Vi bringer her andet afsnit af hendes dagbog.   “ Vi har haft udvidede teknikker. Det er blandt andet nogle teknikker, som Marcus Heller har udviklet og arbejdet med. Han...

læs mere
”Jeg prioriterer uddannelse” – Dagbog fra Masterclass

”Jeg prioriterer uddannelse” – Dagbog fra Masterclass

Kiri Maj Guldbjørn, 32 år, er mor til to og uddannet fysioterapeut og coach. Derudover er hun uddannet Totum kropsterapeut og arbejder i egen klinik i Vallensbæk. Kiri tager Totums Masterclass, og vi bringer her nogle siders dagbog i den forbindelse.   ”Jeg skal...

læs mere
Masterclass åbnede et væld af muligheder

Masterclass åbnede et væld af muligheder

Et halvt år efter at Marianne Brandt-Hansen var blevet færdig på Totums grunduddannelse, tog hun overbygningsuddannelsen, Totum Masterclass. Det gjorde hun for at få den dybe forståelse for kropsterapien og de metoder, som følger med. Oveni fik hun en meget mere...

læs mere
Pris

MasterClass – inklusiv 6 dages internat – koster 36.325,- kr.

 

Tilmelder du dig MasterClass mens du går på grunduddannelsen får du 5.000 kr. i rabat.   

Bemærk, at betaling først opkræves 30 dage før, du starter på uddannelsen.

Moduler og undervisningsdatoer

 • Avancerede Teknikker 
 • Udvidet Meridianlære 
 • Stress, Chok og Traumer
 • Ledfrigørelse og supervision (nakke, ryg og lænd)
 • Indre Barn – Udviklingstraumer 
 • Karakterstrukturer
 • Internat i Barcelona

Hent kursusplanen her:

Datoer for MasterClass 6 – København  Holdstart 12. marts 2020

Datoer for MasterClass 7 – Århus  Holdstart 6. April 2020

Beskrivelse af moduler

Avancerede Teknikker

Kropsterapi-TeknikkerUdvid din værktøjskasse med nye avancerede teknikker.

Modulet er for dig, som ønsker at udvide din værktøjskasse med nye, avancerede teknikker, og som vil supplere din grunduddannelse med effektive værktøjer, som du kan integrere direkte i dine behandlinger.

På dette modul vil Marcus Heller dele ud af sin enorme viden om krop, smerter og kropsterapi. Marcus har gennem 15 års arbejde og behandling opfundet mange teknikker, som effektivt løsner kroppen.  Nogle af teknikkerne er desuden blevet videregivet fra andre dygtige behandlere, og kan bruges til specifikke problematikker i bevægeapparatet.

 

Du vil blive undervist i alle de teknikker, Marcus bruger til at løsne en nakke eller en skulder, afspænde en kæbe, få en muskel til at slappe af, eller få migrænen til at forsvinde m.m.

Uanset om du ønsker nye teknikker til at løse specifikke fysiske problemstillinger eller til at løsne kroppens forsvar og panser, så vil du finde nye muligheder her. Kurset vil åbne dine øjne for alle de forskellige måder vi kan arbejde med og stimulere kroppen på. Dette vil også sætte skub i din egen udvikling som behandler, og du vil begynde selv at opfinde og forfine dine teknikker hen ad vejen.

Varighed: 2 dage fra kl. 09.00-16.30.

Du kan se en kort præsentation af modulet HER
(Videoen varer 1 min. 11.sek.)

 

Udvidet Meridianlære

Meridianbanerne– Et dybdegående kursus i behandling ud fra meridianernes tilstand.  

Kunne du tænke dig at gå i dybden med kroppens meridianer og virkelig flytte dine klienter? Måske har du allerede oplevet dine klienter – eller dig selv – gå ind i krampetilstande eller begynde at ryste. Men hvad fik det til at ske, og hvordan kan du bruge disse katarsis-processer som et effektivt redskab i dine behandlinger?

På dette modul vil du få en dybdegående forståelse af kroppens energetiske processer, de forskellige organers sammenhæng og deres indre forløb. Gennem grundig teori og en masse arbejde ved briksen, lærer du at arbejde med de dybe psykiske processer og lægge en behandlingsstrategi ud fra meridianernes tilstand.

Modulet undervises af Adam Wolden-Ræthinge, som har mange års erfaring med det kropsterapeutiske arbejde med meridianerne. Faktisk er han lidt af et leksikon af viden om de psykiske sammenhænge, og du vil få en masse viden, som du kan tage direkte ind i arbejdet med dine klienter.
Adam har tidligere undervist i kommunalt regi, på flere psykoterapeutiske uddannelser, Det Kongelige Teaters Operaakademi og på Body-SDS uddannelsen

Kurset er først og fremmest tilrettelagt ud fra en Totum kropsterapeuts behov. En Totum kropsterapeut har f.eks. især behov for at kende de følelsesmæssige aspekter af meridianbanerne ret grundigt, hvordan man tilrettelægger en behandlingsstrategi ud fra meridianernes tilstand, samt nogle af de kraftige reaktioner, der kan forekomme når man arbejder direkte på meridianerne. Det er de 10 organmeridianer plus den endokrine og kredsløbsmeridianen, der er i fokus. Vi lægger ud med at supplere op på den viden, du fik på Totums grunduddannelse og på meridianernes psykologi.

Hvad er f.eks. forskellen på miltens og bugspytkirtlens psykologi? Og hvordan aktiverer man meridiansystemet mest hensigtsmæssigt ved let, moderat, stærk angst samt chok/traume? Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvordan man sætter ind, og 5-Element-teorien giver en nøgle til at forstå hvorfor.

Som deltager kommer du til at mærke kraften på egen krop – du vil både give og modtage behandling under supervision af Adam Wolden-Ræthinge. Du lærer også de særlige trancepunkter, der dæmper energisystemet igen og sender kroppen ind i en dyb, helende tilstand.

Formålet med modulet er, at du bliver endnu bedre til at flette teorien sammen med de teknikker og metoder, du allerede kender. På den måde opnår du en endnu mere kraftfuld proces hos dine klienter – og flytter dem dermed længere.

For at få mest muligt ud af kurset, er det vigtigt, at du læser op på din meridianteori fra grunduddannelsen.  

Varighed: 2 dage fra kl.09.00 – 16.30.

Du kan se en kort præsentation af modulet HER
(Videoen varer 49 sek.)

 

Stress, Chok og Traumer

Stress, Chok og TraumeKoblingen til vagusnerven og den polyvagalenerveteori

Som kropsterapeut – og menneske – har du sikkert allerede erfaret, at kroppen husker det liv, vi har levet. Og at livet for nogle mennesker har budt på voldsomme oplevelser. Ulykker, overgreb, mobning og vold kan have en så fundamental indvirkning på krop og psyke, at livet bliver fundamentalt forandret. Så hvordan hjælper vi vores klienter videre? Hvordan hjælper vi vores klienter tilbage til en tilstand, hvor fortidens oplevelser kan blive i fortiden i stedet for at farve og spænde ben for livet nu og her?

På dette modul vil du få et indblik i, hvad der sker i krop og nervesystem under stress, chok, traumer og PTSD. Med afsæt i det autonome nervesystem og vagusnerven lærer du, hvordan du som kropsterapeut kan imødekomme disse problematikker i dit arbejde ved briksen. Modulet giver dig en forståelse af koblingerne mellem stress, chok og traumer og omstændighederne omkring traumet, der fører til PTSD.

Gennem modulet integrerer vi de teknikker du har med fra din grunduddannelse og tilføjer nye stærke metoder til at arbejde med chok og PTSD. Du får viden om, hvordan du som behandler kan identificere forskellige former for chok hos en klient – og ikke mindst hvordan du kan hjælpe klienten med at løsne den låsning, som choktraumet har efterladt i krop og psyke. Der vil være fokus på at blive i stand til at spotte det kropslige udtryk hos en klient og de kropslige mønstre mellem choktraumer, udviklingstraumer og PTSD.

 • Hvordan genkender du som behandler forskellige typer af chok?
 • Hvordan afspejles de i klientens fysiske og psykiske fremtræden?
 • Hvorfor opstår overspænding og underspænding i kroppens muskulatur, fascier og bindevæv?
 • Hvordan kan du kende forskel på udviklingstraumer og choktraumer?
 • Hvordan genkender du kropsudtryk og øjenudtryk ved PTSD?

Vi vil beskæftige os med de psykologiske ”hotspots” – dvs. hvilke psykologiske temaer der indikerer chokbeslutninger, og hvad du som behandler kan gøre, samt; hvornår du skal undlade fysisk berøring og behandling, fordi klienten ikke er i stand til at rumme det. Her vil du desuden lære, hvordan du kan arbejde med kroppen og nervesystemet gennem andre redskaber.

Rudi Sorgenfri er  underviser på dette modul. Rudi er uddannet kropsterapeut hos TOTUM og arbejdssociolog fra CBS, og han har siden 2014 arbejdet som selvstændig kropsterapeut 1-1 og i grupper. Rudi har suppleret TOTUM uddannelsen med flere redskaber til at arbejde med PTSD bl.a. hos soldater og ansatte i fængselsvæsenet. Metoderne bruger han også i sit arbejde med at hjælpe stressramte tilbage igen efter de følgevirkninger længere tids stressrespons har på krop, psyke og relationer.

Varighed: 2 dage fra kl.09.00 – 16.30.

Du kan se en kort præsentation af modulet HER
(Videoen varer 45 sek.)

 

Ledfrigørelse og supervision (nakke, ryg og lænd)

Ledfrigørelse– Lær at frigøre nakke, ryg og lænd

På dette intensive 4-dages modul vil du lære at ledfrigøre kroppen med fokus på nakke, ryg og lænd. Efter modulet vil du være i stand til at lave en vurdering af ryggen, og ud fra den vil du kunne se, hvor ryggen er låst og dermed hvor der specifikt er behov for ledfrigørelse. Sidst, men ikke mindst, vil du være i stand til at frigøre de låste led!

Udover undervisning er der 5 aftener med supervision/undervisning af det nye stof. Her skal der trænes og arbejdes ved briksen, således at du bliver fortrolig med de nye teknikker.

På modulet lærer du om ryggens anatomi, funktion og om sikkerhed i forbindelse med teknikkerne. Ved hjælp af en række tests og med den viden, du får med dig, vil du være i stand til at tage højde for ryg-, nakke- og lændesygdomme i dine behandlinger. På den måde kan du hjælpe dine klienter med de rette værktøjer og med sikkerheden i orden.

Selvom modulet lægger vægt på en grundig gennemgang af vigtig teori, er der som sædvanligt lagt stor vægt på, at du lærer gennem dine hænder og din egen krop. Det er kun gennem praktisk erfaring med teknikkerne, at du kan hjælpe dine klienter i din egen praksis. Derfor træner du teknikker på og med dine holdkammerater, selvfølgelig under supervision og vejledning af erfaren underviser.

Det erCem Öz, som står for undervisningen på dette modul. Med sin imponerende viden, ekspertise og evne til at formidle er han blevet en uundværlig del af kurset. Cem Öz er osteopat med speciale i ryg- og idrætsskader. Han har egen praksis og arbejder derudover som ekstern underviser på UCC (fysioterapeut udd.) samt som underviser på Correction Academy. Han bestræber sig altid på, med ydmyghed, at dele sin viden og erfaring med sine elever, og han er god til at formidle kompliceret viden, så alle kan forstå det.

Med sin store praktiske erfaring og teoretiske viden indenfor strukturelle og funktionelle sygdomme hos mennesket, er Cem’s undervisning en oplagt mulighed for at udvikle dine kompetencer.

Med ledfrigørelse af nakke, ryg og lænd vil du kunne hjælpe dine klienter endnu mere effektivt. Sidder der en låsning i rygsøjlen, som skaber pres på en nerve, vil dette forplante sig videre ud i kroppen. Med frigørelsen af det låste led, kan du gå direkte til problemets årsag og genoprette nervens optimale funktion.

Din nyerhvervede viden og erfaring kan du efter modulet anvende direkte i dit daglige arbejde ved briksen, og det vil være et fantastisk værktøj til at hjælpe dine klienter på en helt ny måde. Spids blyanten og åbn øjne og ører, for der vil komme en masse viden og guldkorn i løbet af de fire dage, modulet varer.

Varighed: 2 x 2 dage fra kl. 09.00 – 16.30. samt 5 supervisions aftner.

Du kan se en kort præsentation af modulet HER
(Videoen varer 1 min. 15 sek.)

 

Karakterstrukturer (del af internat)

KarakterstrukturKarakterstrukturer – forstå din klients grundtema

Vi arbejder alle med at hjælpe vores klienter med at give slip. Slip vejret, siger vi tit. Hvis vi forstår hvordan og hvorfor vores klienter holder fast, kan vi meget lettere guide dem til at slippe. Nogle holder sammen på sig selv for ikke at splintres, nogle holder fast ved at gribe ud, nogle holder oppe, nogle holder inde og andre holder tilbage.

Det er alt sammen mekanismer, der peger hen på 5 forskellige grundlæggende måder, at håndtere pres og overvældende situationer på – i daglig tale kaldet forsvarsmekanismerne.

Disse mekanismer er lagret i kroppen i det, som kaldes muskelpansringen, og de kan være så stærke, at de danner grundlaget for meget af vores personlighed eller karakter. Dermed afspejler kroppens struktur vores karakter.

Du vil på dette modul specifikt lære om fysiske kendetegn ved de respektive strukturer helt ned på muskel- og seneniveau. Vi vil gennemgå specifikke spændingsmønstre for hver af strukturerne, og hvordan du genkender dem på briksen.

På modulet lærer du følgende:

   • Du lærer de 5 strukturers særlige kropslige og energetiske kendetegn at kende. Du får en grundig indføring i de specifikke spændingsmønstre – og ikke mindst forskellene på disse. Med forståelse af grundtemaet for hver enkel struktur og kropstype vil du få et sprog, der gør det lettere at tale direkte til kroppen. Alt i alt giver dette dig en forståelse for hvilke behandlingsmæssige tilgange, som virker (og ikke virker!) til hver af kropstyperne.

   • Du lærer at genkende strukturerne og arbejde med dem på en måde, som kan omsættes direkte ved briksen. Gennem undervisningen lærer du at afkode og forstå de mekanismer, som ligger til grund for de overordnede følelser og måder at agere på, samt kroppens grad af over- eller underspændthed. Således har du mulighed for at bringe din klient tættere på en forståelse af sin egen ”grundproblematik”. Med udgangspunkt i karakterstrukturernes fysiske og psykiske forsvarsmekanismer, som jo også aktiveres under en behandling, vil undervisningen give dig en forståelse for, hvorfor nogle ”tilgange” til det at behandle (hårdt/blødt, styrende/foreslående, insisterende/inviterende) virker bedre til nogle typer af klienter end andre.
   • Endelig vil undervisningen give dig indsigt i din egen primære karakterstruktur og hvilke temaer, der ligger til grund for den. Dette vil give dig en forståelse for din egen tilgang til at behandle, samt hvorfor du har lettere ved at hjælpe nogle typer af klienter end andre. Med andre ord bliver du med denne viden mærkbart bedre til at møde, forstå og guide dine klienter – og dermed hjælpe dem videre mod et friere liv.

Det er Søren Møller der står for undervisningen. Han blev uddannet kropsterapeut hos Body-SDS i København i 2006 og har, udover at være partner og underviser på ManuVision, arbejdet som selvstændig terapeut. Søren har gennem hele sit virke haft en særlig interesse for menneskets indre bevægelser, samt hvordan disse manifesterer sig i kroppen. Søren viser hvordan vi med kropsterapien kan sætte disse bevægelser fri og give mennesket mere plads.

Varighed: 2 dage fra kl. 09.00-16.30

Du kan se en kort præsentation af modulet HER
(Videoen varer 1 min. 21 sek.)

 

Indre Barn – Udviklingstraume (del af internat)

Indre-BarnEn psykoterapeutisk visualiseringsmetode, der tager udgangspunkt i kroppens udtryk og udvikling.

Hvad gør vi for at hjælpe klienten af med de følelsesmønstre og eftervirkninger af traumer, der vender tilbage gang på gang? Hvordan kan vi arbejde både effektivt og indfølende med de mønstre og oplevelser, der tidligt i livet er blevet ”kodet” ind?

”Indre barn” er en psykoterapeutisk visualiseringsmetode, der tager udgangspunkt i kroppens udtryk og udvikling. Nogle gange står vi overfor en klient, hvor vedkommendes problemer og blokeringer stammer helt tilbage fra barndommen. På et tidspunkt har klienten oplevet noget traumatisk, som har sat udviklingen i stå og hæmmet vedkommende både fysisk og psykisk.

På dette modul vil du lære, hvordan du via visualisering og spørgeteknik kan få klienten til, at slippe et traume fra fortiden og dermed sætte gang i udviklingen, hvor den er gået i stå. Vi hjælper med andre ord klienten til, at komme videre i sit liv og sin udvikling, så han/hun bedre kan udnytte sit potentiale som menneske, og derved skabe større livskvalitet og frihed i sit liv.

Modulet giver dig nye indsigter i dig selv – og samtidig får du et effektivt værktøj, der virkelig flytter klienterne i forhold til de følelsesmæssige problematikker. Terapien taler underbevidsthedens sprog og af samme grund lægger vi stor vægt på, at terapien udføres ansvarligt og kompetent.

Ronni Vistisen, er underviser på “Indre Barn” kurset, og har mange års erfaring i arbejdet med “Indre barn-terapi “– både i arbejdet med sig selv og sine klienter. Bare spørg ham om, hvordan “Indre barn terapi” har påvirket hans egen kropsholdning!

På modulet lærer du at se kroppen og genkende blokeringer og udtryk, som er tegn på barndomstraumer. Du får værktøjer til at guide klienten gennem visualiseringen og hjælpe ham/hende til at kontakte gemte potentialer og udviklingsmuligheder i sig selv. Gennem sparring og supervision sikrer vi, at du kan udføre teknikken korrekt, så du virkelig kan flytte dine klienter og grounde oplevelsen i dem igen. Dette kursus vil dine klienter takke dig for. Og vi er sikre på, at du også vil mærke metodens effektivitet og dybde i din egen krop.

Varighed: 2 dage fra kl.09.00 – 16.30.

Du kan se en kort præsentation af modulet HER
(Videoen varer 1 min. 16 sek.)

 

Betal lidt ad gangen

Du kan få hjælp til finansiering af Masterclass gennem vores samarbejdspartner Basis Bank mod et gebyr.

Du kan f.eks afdrage over 36 måneder for kun 1.143,-  kr. pr. md / i alt 40.354,- kr.

For at indgå en aftale om afdrag skal du forhåndsgodkendes af Basis Bank.

”Det var især “Indre Barn” og “Kropstyper”, der flyttede noget for mig. Men det var generelt en god oplevelse at få præsenteret så bred en vifte af nye vinkler og muligheder, som vi kan bruge inden for kropsterapien.”

Læs hele Pernilles oplevelse med MasterClass

Pernille Ørskov

Kropsterapeut, Pernilles Krops- og Psykoterapi

”Udover at man bliver en superdygtig behandler, så kommer man også igennem en personlig udvikling, og det er en kæmpe gevinst.

Jeg kan navigere meget frit i min værktøjskasse nu. Jeg kan se de forskellige metoder i en større helhed og har flere strenge at spille på.”

Læs hele Saras oplevelse med MasterClass

Sara Boesen

Kropsterapeut, Stemmetræning & Kropsterapi

Bestil din plads nu!

Holdene bliver hurtigt fyldt, så vent ikke for længe med at melde dig til