Indhold

Spændinger i kæben mindsker lidenskaben

Kæbespændinger

Spændinger i kæben eller smerter i kæbemusklerne kan opstå af forskellige årsager. Udover at være ubehageligt kan spændingerne gøre det svært for os at slappe af i resten af kroppen, og det kan ligeledes mindske sanseligheden og lidenskaben.

I forhold til størrelsen er kæbemusklerne de stærkeste muskler i vores krop. Evolutionært set stammer styrken i kæberne fra, at mennesket var nødt til at kunne tygge og bide fra sig for at kunne overleve. I dag ser vi stadig reminiscenser fra dette hos mindre børn, der bider fra sig, før de kan forsvare sig med hænderne.

Kæberne kan anses som vores sidste skanse, og den sidste mulighed for at lukke ned for reaktioner, som i sociale sammenhænge kan opfattes som upassende. Når vi fx brænder inde med vores vrede eller ikke tillader vores følelser at komme til udtryk, tilbageholder vi udtrykket ved at spænde i kæbemusklerne.

Kom spændingerne til livs med kæbemassage

Spændinger i kæben er én af hjernens måder at fortælle vores krop, at tingene går for stærkt. Typisk vil spændingerne i kæben sprede sig, hvilket gør det svært for os at slappe af i resten af kroppen. Spændingerne kan føre til smerter og spændinger i hals, nakke og skuldre – og tinnitus, migræne, hovedpine og kvalme kan ligeså udspringe fra spændinger i kæben. Disse anstrengelser kan medføre, at kroppens sanselighed bliver mindsket. Det gælder også for vores lidenskabelighed.

Spændinger i kæben afskærer os blandt andet for vores sanselighed i læberne, som er dér, hvor vi viser ømhed og kærtegn. Et lidenskabeligt kys bliver i sagens natur bedst, hvis vi slapper af i kæberne, hvilket ikke er muligt, hvis du har smerter og spændinger i kæbepartiet.

En måde at komme spændingerne til livs er ved at prøve at give din kæreste, elsker eller ægtefælle en blid kæbemassage. Efterfølgende kan du vurdere, om de kysser bedre.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Seneste indlæg

Rygsmerter

Behandling af rygsmerter

Rygsmerter og rygproblemer i lænden kende de fleste til, mens andre kæmper med kroniske rygsmerter eller diskusprolaps.   Læs her, hvad du

Kæbespændinger

Kæbespændinger afspejler følelser

Kæbespændinger kan være tegn på, at man bider sine følelser i sig. Kæbespændinger kan være smertefulde og yderst ubehagelige. Og i pressede

Hold i nakken

Hold i nakken og nakkestivhed giver smerter og begrænset bevægelighed. Få øvelser kan lindre smerter i nakken. Hold i nakken, ondt i

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen