Spændinger i ryggen

Indhold

Kropsterapi mod spændinger i ryggen

Kropsterapi mod spændinger i ryggen

Inden Hold 14 tager på en velfortjent vinterferie, skal hele bagsiden af kroppen gennemgås.

Selvom forsiden – som du kunne se i sidste uge – er fuld af følelser og steder, hvor spændingerne kan lukke kroppen, kan vi ikke overse ryggen. Både fysisk og psykisk er den nemlig også fuld af betydning.

Spændinger i ryggen og lændeproblemer er nærmest en folkesygdom. Inaktivitet og stivhed i ben og fødder gør f.eks. lænden til et rigtig sårbart område, hvor smerter og belastninger samler sig. Men udover eftervirkninger af fysiske problemer andre steder i kroppen, kan lænden også fortælle noget om vores psykiske tilstand.

Angst og usikkerhed kan sætte sit tydelige præg på dette område. Det kan være økonomisk usikkerhed eller usikkerhed som på anden måde truer vores “overlevelse”.

 

Kropsterapi mod spændinger i ryggen

 

Hvordan behandler man spændinger i ryggen?

At behandle en ryg kan være som at lirke en lås op. Nogle spændinger holder fast i andre og forhindrer ryggen i at slippe sit ubalancerede spænd. Spændingstilstanden i ryggen kan påvirkes af føddernes stilling. Lænd, baller og baglår kan indbyrdes påvirke hinanden. Ryggens fleksibilitet kan være begrænset af spændinger, der stammer fra forsiden. Skuldre og baller udgør ryggens fikspunkter, og i en sund ryg skal der være balance mellem disse komponenter.

En ryg kan være spændt på mange måder – og derfor lærer eleverne også flere måde at “lirke låsen op” på. Ved at mærke sig vej på begge sider ned ad rygsøjlen kan ubalancerne findes. Der kan også arbejdes med hele bagsidens spændingsmønster ved at inkludere benenes spændingstilstand. Derudover ligger hele krydskoblingen med krop/psyke-forståelsen, som vi kort var inde på ovenover.

Et spændingsmønster er den måde spændinger i ryggen fordeler sig på. Vores krop prøver hele tiden af balancere så godt som muligt, og derfor vil der til et givent spænd opstå et modspænd. Spænd og modspænd kan holde hinanden i skak, og for effektivt at løsne spændinger i ryggen skal begge steder behandles.

Hvis du vil vide mere om hele ryggens betydning, så kan du bl.a. læse dette indlæg på bloggen.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Seneste indlæg

Rygsmerter

Behandling af rygsmerter

Rygsmerter og rygproblemer i lænden kende de fleste til, mens andre kæmper med kroniske rygsmerter eller diskusprolaps.   Læs her, hvad du

Kæbespændinger afspejler følelser

Kæbespændinger kan være tegn på, at man bider sine følelser i sig. Kæbespændinger kan være smertefulde og yderst ubehagelige. Og i pressede

Hold i nakken

Hold i nakken og nakkestivhed giver smerter og begrænset bevægelighed. Få øvelser kan lindre smerter i nakken. Hold i nakken, ondt i

Scroll til toppen