Indhold

Dagbog fra en kursist: Hvorfor har min krop det, som den har det?

Ulla Kardyb, 59 år, er startet på Totums kropterapeutiske uddannelse d. 12 april i Århus. Følg med her i hendes fortælling og personlige udvikling på vejen mod at uddanne sig som kropsterapeut.

Hvorfor har min krop det, som den har det? Det håber jeg, at Totums kropsterapeutiske uddannelse kan være med til at give mig svaret på.

Jeg er 59 år har en dejlig mand, skønne børn, bonusbørn, svigerbørn og barnebarn. Hvorfor har min krop det så så dårligt, at jeg ikke kan passe et almindeligt job, men må arbejde på nedsat tid i et fleksjob?

For ca. 10 år siden måtte jeg – efter et mindre indgreb i hjertet og før det, desværre også nogle traumatiske oplevelser i mit liv – opgive mit almindelige kontorjob  og erstatte det med et fleksjob – heldigvis på samme arbejdsplads og delvis med de samme opgaver. Årsagen var, at hele min højre side fra øjet til de 2 yderste tæer i højre side blev delvis følelsesløse. Og hvorfor så det?

Jeg har brugt oceaner af tid og penge på undersøgelser og behandlinger, for at forsøge at finde årsagen og en måde at mindske mine gener på, både inden- og udenfor det etablerede sundhedssystem. Desværre uden held. De alternative behandlingsmetoder har jeg altid været åben overfor, men ikke mere end at hvis det ikke hurtigt gav resultat, så var det hurtigt videre til næste mulighed.

For et par år siden, fik jeg dog nogle behandlinger hos en kropsterapeut, som jeg følte hjalp mig mere andre behandlinger, jeg tidligere havde forsøgt. I den forbindelse læste jeg om den filosofi, der ligger bag denne behandlingsform og det fandt jeg yderst interessant. Min læge havde flere år før sagt til mig at ’kroppen glemmer ikke’, men hvad det egentlig betød, fik jeg først øjnene op for i forbindelse med behandlingen. Nu blev jeg nysgerrig. Denne gang kunne jeg mærke, at jeg ikke kun skulle have behandlinger, jeg ville kende mere til sammenhæng mellem den rygsæk jeg bærer på, som er fyldt med livets glæder og ikke mindst sorger og de fysiske udfordringer jeg har. Heldigvis fandt jeg  i efteråret ’17 en invitation til informationsmøde om Totums kropsterapeutiske uddannelse. Det var vist lige hvad jeg søgte.

Mit formål med at tage uddannelsen er ikke at blive behandler, men udelukkende at øge min selvindsigt. Jeg vil dog ikke afvise, at min familie og venner bliver nødt til at lægge krop til mine behandlinger i hvert fald det næste års tid.

Torsdag den 12. april startede jeg på Totum uddannelsen og jeg forventer rigtig rigtig meget af forløbet og glæder mig helt vildt til at se, hvor det bringer mig hen. Den første aften var i hvert fald både udfordrende og spændende og gav mig i den grad lyst til at lære mere. Vi blev guidet igennem aftenen af Lars, den første af holdets 4 lærere og Søren vores gennemgående hjælpelærer, de virkede begge yderst kompetente og havde masser af overskud.  Og som en skøn sidegevinst var jeg sammen med 15 andre elever, som virkede mindst lige så entusiastiske, som jeg selv og dejlige at være sammen med. Jeg glæder mig virkelig til at tilbringe mange timer sammen med hele hold AA8A.

 

Vil du også lære at behandle kroppens sammenhænge og blive i stand til at forløse smerter og de bagvedliggende psykiske spændinger?

 

Så kom til vores populære infoaften og find ud af hvordan vi kan gøre dig til en af Danmark bedste kropsterapeuter.

Tilmeld dig her

En infoaften er en præsentation af vores uddannelse.

– Vi viser en behandling og oversætter undervejs kroppens sprog.

– Vi fortæller, hvordan uddannelsen er bygget op, og hvad du vil lære som elev.

– Vi svarer på alle de spørgsmål, du måtte have.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Seneste indlæg

Rygsmerter

Behandling af rygsmerter

Rygsmerter og rygproblemer i lænden kende de fleste til, mens andre kæmper med kroniske rygsmerter eller diskusprolaps.   Læs her, hvad du

Kæbespændinger

Kæbespændinger afspejler følelser

Kæbespændinger kan være tegn på, at man bider sine følelser i sig. Kæbespændinger kan være smertefulde og yderst ubehagelige. Og i pressede

Hold i nakken

Hold i nakken og nakkestivhed giver smerter og begrænset bevægelighed. Få øvelser kan lindre smerter i nakken. Hold i nakken, ondt i

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen