Siska Bengtsson

Siska Bengtsson

Indhold

Kropsterapeut Michael Eis: ”Jeg ville bare hjælpe andre mennesker”

Indholdsfortegnelse

Akutte rygproblemer førte til, at Michael Eis stødte på kropsterapien, hvilket inspirerede ham til at hjælpe andre mennesker – for her kunne han virkelig gøre en forskel. I dag er Michael Eis kropsterapeut med egen klinik og underviser ni hold på Totum.

Inden Michael Eis blev kropsterapeut, arbejdede han i en it-afdeling i et stort grafisk hus. At hjælpe andre har altid ligget til ham, men i 2001 fik han en følelse af, at det ikke var nok for ham blot at hjælpe sine kollegaer med it-problemer.

”Jeg begyndte at føle, at jeg var på den forkerte gren, for jeg følte ikke, at jeg i mit job kunne hjælpe andre mennesker nok,” siger Michael Eis.

Derfor valgte han, da han var 32 år at spare op, så han som 40-årig havde råd til at kunne gå en helt anden retning.

Fik akutte rygproblemer

Følelsen af, at der skulle ske noget nyt, begyndte at blomstre hos Michael. Han havde brug for noget, som virkede ægte og rigtigt. Men midt i den tanke fik Michael akutte rygproblemer, hvor han hverken kunne sidde eller gå.

I en længere periode ledte han efter en fysioterapeut, der kunne hjælpe ham, men han endte hele tiden med at tale med en telefonsvarer. Problemerne med ryggen begyndte at slide på selvtilliden.

”Jeg har dyrket triatlon hele mit liv og været enormt aktiv, så det var et kæmpe slag i maven, at jeg ikke kunne bevæge mig, som jeg var vant til,” fortæller Michael.

Imens var en af Michaels kollegaer i gang med at uddanne sig hos Body-SDS, og han anbefalede ham at prøve en behandling. Ret hurtig fandt han ud af, at der skulle ske noget mere, der pegede i en retning, hvor der var fokus på både krop og psyke.

”Der var et menneske inden under mit panser, der i mange år havde sagt, at jeg havde taget de rigtige valg i forhold til arbejde og økonomisk indkomst. Men da jeg begyndte at mærke rigtigt efter, føltes det forkert,” forklarer han.

Krydser veje med Totum

Efter at have været til infomøde gik han et par dage og mærkede efter i kroppen. En tirsdag aften kunne han ikke sove og lå og tænkte på, hvad næste skridt skulle være. Men tanken var lidt skræmmende.

”Jeg tror, at grunden til, at jeg ikke bare hoppede ud i det, var frygten for noget nyt. Frygten for at kigge ind ad, frygten for at møde mig selv. Der var et eller andet galt i mit liv. Der var noget, jeg ikke forstod. Jeg følte mig forkert inden i,” siger han.

Onsdag morgen kredsede Michael om sin chefs kontor og fik under et møde fortalt, at han gerne ville have en ugentlig fridag for at uddanne sig til kropsterapeut.

I årene herefter uddanner Michael Eis sig til kropsterapeut, får startet sin egen klinik op i Køge og er med i projekt ’Your Choice’, hvor han behandler piger med spiseforstyrrelser.

I sin jagt på at finde et kliniklokale inde i København møder han grundlæggerne bag Totum – Skolen for kropsterapi, Jeppe Dalsgaard, Ronni Vistisen og Marcus Heller. Og i januar 2018 starter han som underviser hos Totum, hvor han i dag har ni hold.

Brænder for at dele sin viden

En af de ting, som Michael Eis holder mest af ved kropsterapien, er, at han brænder for at dele og stille sin viden til rådighed. Derudover holder han af sit erhverv, fordi han møder forskellige typer mennesker hver dag. For hans klinik er ikke for én bestemt type mennesker. Den er for alle.

”Jeg har alt fra pigen med autisme, til tømreren med ondt i ryggen, til spændbarnet med kolik, til den ældre mand, der gerne vil have, at de sidste år bliver gode uden for meget smerte,” fortæller han.

Man skal huske at passe på sig selv

For Michael kan kropsterapien være med til at skabe stormvejr i klienternes underbevidsthed. Kropsterapien gør, at de får flyttet rundt på tingene og oplever nye perspektiver, da deres sind før behandlingerne har været fastlåst.

Men man skal også kunne passe på sig selv. For i et erhverv som kropsterapi kan man opleve at komme helt ind til folks inderste konflikter og underbevidsthed, hvilket kan tære på en som behandler.

”Det er vigtigt for mig at kunne hjælpe, men i bund og grund kan man ikke blive ved med at give ud af os selv, for det kan give bagslag,” forklarer han.

Dette oplevede han efter, at han havde arbejdet som kropsterapeut i et halvt år, og han fik en diskusprolaps. Derefter blev Michael bevidst om, at han ikke kunne bære alle andre menneskers problemer.

”Jeg prøvede at bære alle, men det kan man ikke. Som mennesker er vi blevet så globale, at vi tager ting til os, som er så langt fra os. Alligevel føler vi, at vi skal gøre en forskel og redde andre. Derfor lærte jeg at huske på, hvad der er vigtigt for mig og at passe på mig selv og mine værdier,” forklarer han og uddyber:

”Når ens klienter går ud ad døren, skal man lære at give slip. Det er okay at blive følelsesmæssigt påvirket, men man skal huske at sætte en grænse. Særligt for sig selv. For det kommer til at slide på dig. Men jeg tror, at alle kropsterapeuter oplever sådan en situation, og så lærer man af det,” afslutter Michael.

Facebook
LinkedIn
Email

Forfatter

Siska Bengtsson

Siska Bengtsson

Seneste indlæg

Kropsterapeut Sean Murphy

Troen på forvandling

Kropsterapi kræver ikke tro på mirakler. Men i Sean Petter Murphys liv har kropsterapien ikke desto mindre givet ham en stærk tro

Scroll til toppen