SPECIALISERET MANUEL KROPSTERAPEUT

1

ÅR

362

LEKtIONER

16

ELEVER PR. HOLD

Marcus Heller
Rudi Sorgenfri
Uddannelsesansvarlige
24. oktober 2021

Indhold

Specialiseret Manuel Kropsterapeut

Uddannelsen til Specialiseret Manuel Kropsterapeut består af 164 lektioner, inkl. øvetimer og eksamen, fordelt over følgende emner:

 • Anamnese & behandlingsstrategi (1 undervisningsdag)
 • Avancerede teknikker (3 undervisningsdage)
 • Ledfrigørelse & sikkerhed (6 undervisningsdage)
 • Visceral terapi (2 undervisningsdage)
 • Kranio sakral terapi (2 undervisningsdage)
 • Eksamen

Der er max 16 deltagere på et hold, og holdet følges af en fast hjælpelærer med stor behandler- og undervisningserfaring.

På uddannelsen til Specialiseret Manuel Kropsterapeut er samtlige emner integrerede i og bygger ovenpå hinanden, så du får en forståelse for, hvordan du kan arbejde med det autonome nervesystem gennem kroppens strukturer. Første undervisningsemne, anamnese & behandlingsstrategi, vil være fundamentet, som binder de forskellige behandlingsteknikker i uddannelsen sammen til en helhed.

EmneBESKRIVELSER

Hvordan afkoder du klientens sygdomshistorie (anamnese) og symptomer til noget du kan bruge aktivt i behandlingen?

Hvad kan det være godt at spørge din klient om?

Hvor skal du sætte ind i behandlingen med størst effekt, så du behandler årsagen i stedet for symptomet?

Det giver de to osteopater Morten Kruuse og Emil Schouw dig en række strukturerede redskaber til, så du kan målrette klientens behandling hurtigt og effektivt.

Du får også en forståelse for:

 • Hvad det er, kroppen prioriterer først i et symptombillede – kroppens hierarkier
 • Hvad stress er og dens funktion i kroppen
 • Hvorfor kroppen reagerer med smerte
 • Hvad inflammation er og gør godt for
 • Hvorfor inflammation nogen gange kører af sporet
 • Hvor der præcist skal sættes ind for bedst effekt af behandlingen

Avancerede teknikker med Marcus Heller kommer til at supplere din værktøjskasse fra din grunduddannelse med en masse nye effektive teknikker, som du kan integrere direkte i dine behandlinger. Det bliver nogle spændende dage med høj energi og masser af ny viden, som du kan bruge med det samme.

Hen over de tre dage vil Marcus Heller dele ud af sin enorme viden om krop, smerter og kropsterapi. Marcus har gennem 15 års arbejde og behandling opfundet mange nye teknikker, som effektivt løsner kroppen.

Nogle af teknikkerne er videregivet fra andre dygtige behandlere, og flere af teknikkerne kan du bruge til specifikke problematikker i bevægeapparatet. Du vil blive undervist i alle de teknikker Marcus har samlet op og bruger til at løsne en nakke eller en skulder, afspænde en kæbe, få en muskel til at slappe af eller få migrænen til at forsvinde etc.

Du får også en dybere forståelse af, hvad smerter er, hvorfor de opstår og hvordan du kan bruge den viden sammen med dine klienter til at gøre dem smertefrie.

Det lærer du:
 • Supplement til din værktøjskasse fra grunduddannelsen
 • Viden om krop, smerte og kropsterapi
 • Teknikker til at løse problematikker i bevægeapparatet

Osteopat Cem Öz lærer dig om hvirvelsøjlens anatomi, funktion og om sikkerhed i forbindelse med ledfrigørelsesteknikkerne til nakke, ryg og lænd.

Ved hjælp af en række tests og med den viden, du får med dig, vil du være i stand til at tage højde for ryg-, nakke- og lændesygdomme i dine behandlinger. På den måde kan du hjælpe dine klienter med de rette værktøjer og med sikkerheden i orden.

Selvom der i undervisningen lægges vægt på en grundig gennemgang af teori om nakke, ryg, lænd og nervesystemet, er der som sædvanligt lagt stor vægt på, at du lærer gennem dine hænder og din egen krop.

Det er kun gennem praktisk erfaring med teknikkerne, at du kan hjælpe dine egne klienter. Derfor træner du teknikker på og med dine holdkammerater, under kyndig supervision og vejledning af erfarne undervisere.

Det lærer du:

 • Rygsøjlens anatomi og funktion
 • Sikkerhed i forbindelse med ledfrigørelsesteknikker
 • Ledfrigørelse af nakke, ryg og lænd
 • At genkende ryg-, nakke- og lændesygdomme
 • Teori om nakke, ryg, lænd og nervesystem
Kroppens organer og kredsløb har stor betydning for både immunforsvaret og kroppens generelle funktion i muskler og led.

De to osteopater Morten Kruuse og Emil Schouw giver dig redskaberne til at øge organernes og kredsløbets funktion. Du vil blive præsenteret for den vigtigste teori om kroppens organer og kredsløb.

Som al anden undervisning hos Totum er det kun gennem praktisk erfaring med teknikkerne i undervisningen, at du kan mærke gennem din krop og hænder, hvilken effekt de præcise men blide teknikker, har på kroppens autonome nervesystem, organernes funktion og kroppens væske- og blodkredsløb.

Med stor faglighed og manuel indføling giver Morten og Emil dig en masse praktiske redskaber og teknikker, du med det samme kan integrere i arbejdet på din klinik.

Det lærer du:
 • At øge organernes og kredsløbets funktioner
 • Teori om kroppens organer og kredsløb
 • Hvordan du kan påvirke kroppens autonome nervesystem
Har du oplevet at have en klient, som af én eller anden grund ikke kan falde til ro på briksen?

En klient, som måske er så meget i sit sympatiske nervesystem, at behandlingen står stille og kroppen ikke kan give efter. Uanset om du arbejder med åndedrættet, med pulsering og med alle de andre teknikker, du har lært.

Kranio Sakral Terapi er en effektiv måde at få klienten over i det parasympatiske nervesystem, hvor kroppen kan restituere.

Osteopat Cem Öz lærer dig både mekaniske og energetiske teknikker til at arbejde med hinden omkring centralnervesystemet og kraniepladerne, som har stor betydning for resten af kroppen og dens evne til at blive i den parasympatiske del af nervesystemet.

De manuelle og blide teknikker er en effektiv måde at gøre kroppen klar til at modtage dybdegående behandling. Ved at give kroppen fuldstændig ro, kan du arbejde ”bag om” nogle af de forsvar, der står i vejen for klientens evne til at give slip.

Der indgår relevant teori om centralnervesystemet, kranienerverne, anatomi og sikkerhed i forbindelse med teknikkerne, uden at gå på kompromis med, at du lærer gennem dine hænder under kyndig vejledning.

Det lærer du:
 • At få klienten over i det parasympatiske nervesystem
 • At arbejde med hinden omkring centralnervesystemet og kraniepladerne
 • At øge kroppens evne til at modtage dybdegående behandling
 • Teori om centralnervesystemet, kranienerverne, anatomi og sikkerhed i forbindelse med teknikkerne

Undervisningsmateriale

Som supplement til undervisningen får du adgang til undervisningskompendier og undervisningsvideoer. På den måde har du mulighed for at repetere det, du er blevet undervist i, når du kommer hjem fra undervisningen.

Eksamen

For at kunne gå til den afsluttende eksamen er det et krav, at du under uddannelsen har udført 30 øvetimer med elever fra uddannelsen og 50 behandlinger af klienter, som ikke går på skolen.

Til eksamen skal du behandle en klient med udgangspunkt i de teknikker og metoder, som du har lært på uddannelsen. Eksamen bliver tilset af flere eksaminatorer. I forlængelse af behandlingen skal du redegøre for din behandlingsstrategi og valg af metode.

Resultatet af eksamen vil afspejle selve den udførte behandling og din evne til at reflektere over din praksis.

At gå på uddannelsen

I videoen her kan du høre underviser, Marcus Heller, fortælle om indhold og opbygning af den Videregående Specialist Uddannelses manuelle linje.
Om Specialiseret Manuel Kropsterapeut

Har du spørgsmål?

Kontakt en studievejleder

Fie Wilkie

Tabita Uzun

Scroll til toppen