MASTERCLASS ERFARINGER

Fordybelse og Inspiration

 Kropsterapeut videreuddannelse Siff Storm

”Jeg er en nysgerrig sjæl, som elsker at lære nyt”


 

Siff Storm arbejdede i flere år som selvstændig kropsterapeut, før hun byggede ovenpå med en MasterClass. ”Masteren tog det hele til et nyt niveau. Det gav en masse ny viden, som har inspireret mig og gjort mig endnu skarpere på det, jeg laver” siger hun.

Hele rejsen mod at blive kropsterapeut startede for Siff med en hjertesorg.

”Jeg oplevede et brud med en meget stor kærlighed. Dengang var det sådan, at når mit kærlighedsliv gik itu, så brød hele min verden sammen. Det gik op for mig, at jeg sad fast i et mønster” siger Siff.

Det mønster satte hun sig for at bryde. Hun arbejdede bevidst med sig selv og tog en 2-årig coach-uddannelse og så begyndte hun at undersøge, hvordan krop og følelseslivet var forbundet.

”Jeg blev bevidst om, at det ikke er nok, bare at arbejde med det psykiske. Det er jo forankret i kroppen. Krop og psyke skal forbindes. Så det var et helt naturligt skridt for mig, at kropsterapeut skulle være mit næste skridt” siger Siff.

Oprindeligt er hun uddannet Cand. Mag., har boet en del år i Mellemøsten og arbejdet på højskoler og for flere forskellige NGO-organisationer.

I dag har hun sin egen klinik for kropsterapi, Klinik Storm Sorgenfri på Strøget i hjertet af Købehavn, som hun driver med sin mand. Her er der travlt med klienter, gruppeforløb og cirkler for kvinder. Her har hun også en blog, som handler om de mange temaer, hendes klienter har i spil, når de søger hjælp.

”Det arbejde jeg laver som behandler er i den tunge ende. Det er klienter med traumer og sorgprocesser, lavt selvværd, angst, depression eller burn-outs. Det er klienter med følelsesmæssige svære ting, som jeg har på min briks” fortæller Siff.

Og det var mange af disse temaer, som hun allerede havde lært en del om på Totums grunduddannelse, hun gerne ville dykke endnu længere ned i.

”Jeg var sulten på mere,” siger hun. Derfor meldte hun sig til MasterClass-holdet, som hun bestod i foråret 2018. Her var det især temaer som “Indre Barn”, “Kropstyper” og “Stress, Chok og Traumer”, der blev endnu mere rodfæstet i den måde Siff er behandler på.

”Jeg havde jo arbejdet en del år som behandler, inden jeg tog MasterClass. Så jeg kendte godt min egen profil. Du kan sagtens være selvstændig med grunduddannelsen. Men hvis man brænder for faget, så skal man tage masteren. Man får mulighed for at fordybe sig i de vigtigste emner, man står i som kropsterapeut. Og det kan gøre en kæmpe forskel,” siger Siff.

For hende handlede det ikke kun om, at blive bedre til alt, hun arbejdede med i forvejen. Der var også en gevinst ved at blive udfordret med hel ny viden og lærdom indenfor faget, som hun ikke havde forventet, at hun ville komme til at bruge.

”Det at man kommer igennem ting, som man ikke havde forestillet sig, viste sig at være en kæmpe gevinst for mig som kropsterapeut. Vi skal ud af vores komfortzone for at blive klogere på os selv. Det handler om at få ny inspiration og hele tiden udfordre sig selv med nye metoder” siger Siff.

Det var blandt andet ledfrigørelse og det at rette nakker, der stod på listen over uforudsete overraskelser i Siffs nye kompetence-arkiv.

”Jeg har altid gerne villet kunne rette nakker. Men jeg troede aldrig jeg ville komme til det. Det har jeg lært. Og jeg er helt tryg og komfortabel ved at gøre det nu. Og mine klienter elsker, at jeg gør det. Det er et sindssygt konkret værktøj at have med sig,” siger hun.

Siff har skabt sig en karriere, som ligger i tråd med det værdisæt og de drømme hun har haft med sig. Og hun er i dag glad for at hun tog karriereskiftet fra akademiker til behandler. Men man skal holde sig i gang og hele tiden supplere med ny viden, understreger hun. Det er mindst lige så vigtigt som arbejdet med klinikken.

”Masteren tog det hele til et nyt niveau. Det gav en masse ny viden, som har inspireret mig og gjort mig endnu skarpere på det, jeg laver. Og det er vigtigt at blive ved med at udvikle sig. Hvis man brænder for faget og det her felt, så skal man tage masteren med,” siger Siff.

FAKTA

Siff Storm
37 år, kropsterapeut og medejer af Klinik Storm Sorgenfri, Vimmelskaftet 41A,3. 1161 København K
Se mere på www.siffstorm.com

Kropsterapeut Masterclass Pernille Ørskov

”Det er en måde at blive ved med at udvikle sig på”


”Det at tage MasterClass på Totum er egentlig bare en fortsættelse af et ønske om at blive ved med at fordybe mig og fortsætte min personlige udvikling.”Pernille er også uddannet psykoterapeut, og i dag driver hun sin egen praksis.

Pernille var leder i det offentlige i mange år, hvor hun arbejdede med udsatte familier. Hun er vant til at arbejde med sig selv og forstå sine egne og andre menneskers mønstre. Så valget om at blive kropsterapeut var ikke langt væk for hende.

”Jeg har det sådan, at livet skal blive ved med at være i en udvikling. Der kommer jo hele tiden nye ting op, som man arbejder med. Hver alder og periode byder på nye indsigter. For mig er det vigtigt ikke at stoppe. Det at blive ved med at udvikle sig giver personlig merværdi til livet, og så bliver man en bedre behandler,” siger Pernille.

MasterClass var et naturligt valg for at fortsætte den personlige udvikling, hun hele tiden er på. Hun tog grunduddannelsen til kropsterapeut i 2017 og færdiggjorde sin MasterClass i foråret 2018. For hende var Masterclass en måde at få lagt en stærkere profil på sin egen rolle som behandler.

”Det var især “Indre Barn” og “Kropstyper”, der flyttede noget for mig. Men det var generelt en god oplevelse at få præsenteret så bred en vifte af nye vinkler og muligheder, som vi kan bruge inden for kropsterapien,” siger Pernille.

Det er netop mangfoldigheden af nye eksperter, der underviser i teknikker og metoder, som ligger tæt på grunduddannelsen, der for Pernille var med til at give hende både mere dybde og bredde på grunduddannelsen. 

Pernille betegner sin egen profil som en kombination af kropsterapeut og psykoterapeut og det er netop muligheden for at bruge alle tilgængelige flader som behandler, der er med til at gøre hendes profil stærk, mener hun. I dag bruger hun sin uddannelse både som en vej videre i livet og som behandler.

”Man forandrer sig. Ligesom de udfordringer, man har omkring sig forandrer sig. Jeg har selv stået med svære ting, som jeg har skullet forholde mig til. Og min vej har altid været at fortsætte med at gro. Det er også sådan, jeg arbejder som behandler,” siger Pernille.

 

FAKTA

Pernille Ørskov
67 år, kropsterapeut og indehaver af Pernilles Krops- og Psykoterapi, Ryesgade 103A – Østerbro  og  Hauchsvej 16, 2. – 1825 Frederiksberg C.
Se mere på www.pernilleorskov.dk

Totum Videreuddannelse Sara Boesen

”Jeg har fundet ro i min faglighed ”


Sara Boesen blev færdig på grunduddannelsen i foråret 2018. Hun begyndte på MasterClass direkte efter sin grunduddannelse til kropsterapeut.I dag kan hun med egne ord behandle på et helt andet niveau.

”Hvis man overvejer at tage masteren, skal man klart gøre det,” siger Sara bestemt og tilføjer: ”Det er en investering i en selv. Man når et helt nyt niveau.”

Før Sara kastede sig over kropsterapien, arbejdede hun i mange år med stemmetræning. Hun er uddannet sangpædagog fra Musikkonservatoriet og i stemmerehabilitering fra Anne Rosing Instituttet.

”Jeg ønskede at arbejde med sammenhængen mellem krop, psyke og stemme på et højere niveau, hvor jeg kunne kombinere kropsterapien med mine redskaber fra tidligere. Efter masteren kunne jeg se, at jeg havde en virkelig god pakke at tilbyde, og derfor sagde jeg mit job som konsulent op, og blev selvstændig kropsterapeut og stemmetræner på fuld tid.”

Man finder sin egen vej

Inden Sara begyndte på masteren, havde hun helt andre forventninger til, hvad hun ville få ud af det.

”Jeg troede, det var lidt det samme som grunduddannelsen – bare en fortsættelse. Men det er det ikke. Undervisningen på masteren består af workshops, og niveauet er naturligvis højere. Man bliver ikke taget i hånden på samme måde som på grunduddannelsen, og det forventes at man arbejder videre mellem kurserne med sine egne klienter. Vi går fra udbygning af værktøjskassen til at forfine brugen af værktøjerne” forklarer Sara.

På masteren undervises man ikke kun af kropsterapeuter, men også af undervisere med andre faglige baggrunde.

”Det er super inspirerende at møde andre behandlingsformer og metoder, som kan integreres direkte i værktøjskassen – for eksempel havde vi et længere forløb med en osteopat,” siger Sara og fortsætter:

”Man får en masse nye vinkler samt en dybere viden om emner, der blev gennemgået på grunduddannelsen.”

Selve sammensætningen af forløbet på masteren har Sara været rigtig glad for.

”Først fik jeg en superfin værktøjskasse på grunduddannelsen. Men hvad er det, der gør mig til noget særligt indenfor kropsterapi? Det fandt jeg ud af på masteren,” siger Sara og forklarer:

”Der sker noget, når man er sammen med andre, som har samme baggrund. Vi har alle det samme fundament, men man finder ud af, hvad der er ens forcer – man finder sin egen vej.”

Flere strenge at spille på

Sara har oplevet, at der er to spor i det man lærer på masteren.

”Udover at man bliver en superdygtig behandler, så kommer man også igennem en personlig udvikling, og det er en kæmpe gevinst,” siger hun og fortsætter:

”Jeg kan navigere meget frit i min værktøjskasse nu. Jeg kan se de forskellige metoder i en større helhed og har flere strenge at spille på.”

Det at have arbejdet sammen med andre fagområder har givet Sara nogle erfaringer, som hun bestemt ikke ville være foruden.

”I dag kan jeg skræddersy og veksle mellem flere forskellige metoder og forløb. Målet er det samme, men vejene dertil kan være mange. Jeg kan behandle på et helt andet niveau,” fortæller Sara.

Der er ingen tvivl hos Sara om, at det var det rette for hende at tage masteren:

”Jeg har rykket mig helt vildt – det er som om brikkerne er faldet på plads. Jeg har fundet ro i min faglighed.”