Hvorfor kun 1 år?

Vi er ikke som de andre

“Når Totum uddannelsen kun varer 1 år, kan man så nå at lære alt det man skal kunne, for at blive en rigtig dygtig behandler?”

Det er nok det spørgsmål vi hører allermest! Og det er der god mening i, når nu man kan se andre kropsterapeut uddannelser løbe over 2 – 3 år ( og koste tilsvarende mere)

Svaret er selvfølgelig et rungende “JA”!

Og forklaringen kan du se her:

Forskellige tilgange

Hos Totum har vi én mission: At gøre dig til den bedst mulige kropsterapeut. Vel at mærke, med dine kompetencer i fokus, så du tilmed behandler med autenticitet.

Derfor bruger vi hos Totum, tiden på at stå ved briksen og behandle, da kropsterapi er et håndværk der skal læres gennem hænderne og mærkes gennem kroppen.

Andre skoler har valgt at tilføje en række andre elementer til uddannelsesforløbet, som – selvom de kan være givende – ikke er direkte nødvendige for at blive en dygtig kropsterapeut. Eksempler på dette kan være: kropstræning, yoga, faste, kostvejledning, meditation og lignende.

Fokus hos Totum

Det der gør dig til en dygtig kropsterapeut:

 • At uddannelsesforløbet er struktureret og undervisningen er fokuseret og nærværende
 • At du lærer de essentielle teknikker og arbejdsstillinger
 • At du lærer den teoretiske viden du skal bruge.
 • At du lærer samtaleterapeutiske værktøjer, der kan bruges i dine kropsterapeutiske behandlinger
 • At vi har en tæt lærer-elev kontakt, gennem små hold.
 • At du bliver set og vejledt ud fra dine behov og styrker.
 • At vi med accelereret indlæring sikre at du integrerer viden og færdigheder
 • At styrke dine kompetencer for at blive den bedste version af dig selv som kropsterapeut
 • At du behandler med selvtillid og autenticitet når du er færdig.

Fravalgt hos Totum

Det, der ikke bidrager til at gøre dig dygtigere som kropsterapeut:
 • Kost og ernæring, herunder faste.
 • Yoga og andet holdtræning.
 • Anatomi og fysiologi*

* Kan tages gennem samarbejdspartner

Personlig udvikling

Hos Totum har vi valgt en lidt anden tilgang til den proces der foregår mens du er på uddannelsen. Vi har erfaring for, at de udfordringer, der kan opstå undervejs, ofte afspejler dybere personlige temaer, som gammel sorg eller svigt, samt aspekter af din personlighed, der kan give indsigt i dine handlinger og følelser.

Livets uforudsigeligheder, såsom skilsmisse eller arbejdsløshed, påvirker os også dybt under uddannelsesforløbet. I modsætning til andre skoler, hvor sådanne temaer typisk diskuteres åbent i gruppen, vælger Totum at integrere disse personlige udviklingstemaer direkte i den praktiske læring.
Dette sker på to måder:

 • For det første ved at arbejde med temaerne praktisk på briksen, hvilket giver en dybere forståelse for krop-psyke sammenhængen.
 • For det andet ved at fremme udvikling gennem kropsterapi frem for udelukkende samtale, idet vi ofte finder, at samtale alene ikke er tilstrækkeligt for reel udvikling.

Denne tilgang sikrer, at vi bruger tiden effektivt og holder fokus på målet: at uddanne dig til at blive den bedst mulige kropsterapeut, med en dyb forståelse for både teori og praksis

Hos Totum bestemmer du selv

Hos Totum har vi valgt at komprimere uddannelsen til det allermest nødvendige, nemlig arbejdet ved briksen, din teoretiske viden, og dine færdigheder som terapeut. Om, og hvordan du vælger at supplere dine kompencer synes vi, at du selv er den bedste til at bestemme.

Kort og godt

Hos Totum når du absolut det du skal – og mere til. Og det gør du fordi vi har valgt at lægge fokus på det kropsterapeutiske håndværk.

Og det kan du høre vores uddannelsesleder Jakob Bøge fortælle mere om her 

Noget for dig?

Synes du det lyder som noget for dig, men har spørgsmål i forhold til f.eks finansiering, valg af hold, eller din fremtid som kropsterapeut, så kan du tage en afklarende snak med Jeppe – lige når det passer dig.

Book et telefonmøde lige her