Kropsterapeut

Jeppe Dalsgaard, grundllægger
1. juni 2023

Indhold

Hvad er en kropsterapeut

En kropsterapeut er en terapeut, som arbejder med en dybere forståelse af den menneskelige psyke og kroppens sprog, og hvordan kroppen og psyken hænger sammen. Som kropsterapeut er der ingen dage, der ligner hinanden. For der er nemlig ingen kroppe, der er ens. Alle kroppe er forskellige og fortæller hver deres helt egen unikke historie om det menneske, der ligger på din briks. Vores krop reagerer ligesom vores følelser på de ting, der krydser vores vej gennem livet. Den påvirkes både af fysiske og mentale oplevelser og udfordringer. Og det er det, der gør arbejdet som kropsterapeut så vanvittig interessant. Derudover er det bedste ved at være kropsterapeut, at ens arbejde består i at hjælpe andre mennesker. Det giver en helt særlig tilfredsstillelse.

Ønsker du at prøve en kropsterapi behandling?

Nedenfor har vi listet fire af de dygtigste Totum Kropsterapeuter. Hvis du søger kropsterapeuter med andre specialer eller fra andre byer, så kan du se alle vores uddannede kropsterapeuter her.

Ronni Vistisen

Ronni Vistisen

Ronni Vistisen er uddannet kropsterapeut ved ManuVision.
Ronni har en unik og skarp måde at se, forstå og formidle sammenhængen mellem krop og psyke på. Han er en ildsjæl, som altid søger en dybere viden i sit arbejde.

Speciale: Angst, stress og kredsløbsproblemer

Adresse: Ledreborg alle 2b, 4320 Lejre

karinaHojgaard

Karina Højgaard

Karina har i mange år arbejdet professionelt med dans, yoga og kropsterapi. Hendes fokus er forholdet mellem krop og sind – og på at få folk til at opleve det frie flow, der kan skabes i kroppen under og efter en behandling.

Speciale: Smerter og “kroppen som helhed”

Adresse: Birkegade 26, 2200 København N

imageedit_1_4721622981

Marianne Brandt

Marianne er uddannet coach, Totum Kropsterapeut og cand.scient.idræt. Hun har altid været nysgerrig på kroppens og sindets samspil – på hvad bevægelse og idræt gør for kroppens helbred.

Speciale: Kropsterapi og coaching kombineret

Adresse: Østergade 1, 1. sal. 8000 Århus

17309906_1321697631211941_8669760147929595986_o-1

Daniel Bonde

Daniel har arbejdet med kroppen i mange år – først sin egen og siden andres. Han er uddannet Totum Kropsterapeut og behandler mange med stress, angst og smerter i hans klinik tæt ved Christianshavns Metrostation.

Speciale: Udbrændthed, smerter og stress

Adresse: Strandgade 6, 1401 København K

Hvordan foregår en behandling af en kropsterapeut??

En behandling starter med en kort samtale, hvor du som kropsterapeut prøver at spore dig ind på, hvor klienten befinder sig i livet, og hvilke problematikker du skal være særligt opmærksom på under behandlingen.

Ofte vil du allerede have en fornemmelse af, hvad det er for et menneske, du har med at gøre, når vedkommende træder ind ad døren. For vi afslører nemlig utrolig meget om os selv bare i kraft af den måde, vi går på, står på, taler på, bærer os selv på etc..

Herefter foregår resten af behandlingen på briksen, hvor klienten ligger under et tæppe i undertøj. Som kropsterapeut benytter du dig af en effektiv, dybdegående og forløsende massageform, der kombinerer akupressur, zoneterapi, meridianmassage, afspænding af muskler, åndedrætsteknik, frigørelse af led og terapeutisk samtale.

En kropsterapeut vil gennem hele behandlingen have stor fokus på åndedrættet, da dette er en af kropsterapiens helt store forcer – åndedrættet er nemlig i særlig grad med til at forene det fysiske og psykiske i kroppen. Som kropsterapeut benytter du åndedrættet til at komme dybere ned i de spændinger og blokeringer, der findes i klientens krop. Derudover er åndedrættet utrolig vigtigt for at kunne åbne op for klientens energisystem.

“Det giver en helt særlig tilfredsstillelse, at ens arbejde består i at hjælpe andre mennesker.”

Kropsterapeut kan lette hjerter på en nonverbal måde

På mange måder kan en behandling af en kropsterapeut sammenlignes med få lettet sit hjerte på en nonverbal måde. Efter en behandling hos en kropsterapeut vil klienten ofte føle sig lettere og mere fri i kroppen. Det vil opleves som et både fysisk og psykisk overskud, fordi kroppens blokeringer er blevet fjernet. Dette skaber rum i kroppen, og mere rum i kroppen leder til mere overskud! Som kropsterapeut dykker du langt dybere ned i kroppen end andre former for massage og behandler ikke kun symptomerne, men kommer derimod langt tættere på sagens kerne. På den måde er en kropsterapeut i stand til at bryde eventuelle negative mønstre og forhindre, at de samme problemer bliver ved med at gentage sig. Hvis du vælger en uddannelse som kropsterapeut, vil du få en helt unik forståelse af kroppens sprog og hvordan kroppen og psyken hænger sammen. De er meget tættere forbundet, end du måske går og forestiller dig.

Søger du mere information?

Flere af vores brugere har også besøgt disse sider efter, at de har læst “Hvad er en Kropsterapeut?”. Vi har derfor gjort det nemt for jer og placeret de mest besøgte sider herunder:

Totum - Skole for Kropsterapi?

Totum er en kropsterapeutisk uddannelse, der bygger på mesterlærer princippet. Modsat andre lignende uddannelser får du et tæt lærer/elev samarbejde, der sikrer dig en høj kvalitet i undervisningen.

Kropsterapi Uddannelse?

Med en kombination af vores mange års erfaring og store opmærksomhed på den enkelte elev sikrer vi dig høj kvalitet igennem hele uddannelses-forløbet til kropsterapeut. Læs mere, om hvad uddannelsen indeholder.