Kropsterapi behandling

Jeppe Dalsgaard, Direktør
1. juni 2023

Indhold

Hvad er en kropsterapi behandling?

De fleste, som har prøvet en kropsterapi behandling, kan fortælle om en forløsning, en lettelse, der giver ny vitalitet, mere indsigt og større velvære. Og nogle oplever, at livet i det hele taget føles mere enkelt. At det, som før virkede uoverskueligt og umuligt, ikke længere er det, og at der pludseligt åbner sig nye veje og energi til at prøve dem af.

Uanset om du kommer med en spændt nakke, et knæ der gør ondt eller en øm skulder, så kan kropsterapi – sammen med dig – hjælpe dig med at finde frem til, hvorfor du har ondt netop der i din krop. Vi siger hos Totum, at “kropsterapi går direkte til problemets kerne”.

En kropsterapi behandling starter altid med en indledende samtale, hvor klienten fortæller om, hvilke fysiske eller psykiske problemstillinger, vedkommende har. Efter samtalen begynder selve behandlingen, hvor kropsterapeuten skaber en åbning af klientens lymfesystem ved at afspænde muskel- og senehæfter. Denne åbning tillader kroppen at komme af med de ophobede affaldsstoffer, så man får mere ud af den kropsterapeutiske behandling.

Kropsterapeuten masserer med et let pulsering derefter arme og ben. Og bruger bl.a. klientens åndedræt aktivt i behandlingen, så han/hun kan komme dybere ind i klientens spændinger. Behandlingen rundes af med en kort samtale, hvor eventuelle følelser og oplevelser, der er dukket op under behandlingen, bliver talt igennem.

Hvad kan behandles med kropsterapi ?

Totum Kropsterapi har god effekt i behandling af blandt andet:

 • Rygproblemer
 • Skuldersmerter
 • Knæproblemer
 • Hovedpine/migræne
 • Stress
 • Angst
 • Piskesmæld
 • Gigt
 • Fordøjelsesproblemer
 • Museskader
 • Tennisalbue
 • Hælspore

 Du kan læse mere om de mest almindelige problemstillinger, vi møder i vores klinikker her

Én af årsagerne til hold i ryggen er usunde spændingsmønstre. Hvis vi bærer rundt på spændinger, der trækker ryggen ud af balance, vil det resultere i en ubalanceret ryg, som vil give gener i form af ømhed i ryggen. Tilmed ligger der en fysiologisk ubalance i rygmuskulaturen, som trækker og låser hvirvelsøjlens led, hvilket gør ryggen mere udsat. Dermed kan selv en ellers ukompliceret bevægelse give store problemer.

Læs mere om behandling af rygproblemer her

Skuldersmerter er ofte forårsaget af overbelastninger, stræk i skulderen, en sportsskade eller forkerte løft.

Skulderleddets stabilitet er betinget af rotatormanchetten, som består af fire muskler, der blandt andet holder skulderen på plads.

Når der opstår skuldersmerter i rotatormanchettens muskler, kan det fx være på grund af en hel eller delvis overrivning af musklernes tilhæftninger på overarmsknoglen.

Læs mere om behandling af skuldersmerter

Knæleddet er et hængsel-led, præcis som albuen. Det kan derfor bøje og strække, men ikke rotere som f.eks. skulderen. Derfor er skæve træk og vrid usundt for knæet. Lang tids forkert belastning af knæet kan føre til slidskader, mens fald, slag o.lign. kan resultere i forstrækninger samt hele eller delvise overrivninger af de stabiliserende ledbånd.

Den kropsterapeutiske metode til behandling af knæproblemer søger den bagvedliggende årsag til smerterne. Knæet er et stabilt og stærkt led, men det kan svækkes af ubalancer – både dem der ligger omkring knæet, men også problemer i ankel og hofte kan påvirke knæleddet.

Læs om behandling af knæproblemer

Menneskekroppen er bygget til at kompensere. Hvis ét sted i kroppen er låst eller spændt, bruger den ressourcer fra et andet sted til at bevare sin funktion – heldigvis. Ellers ville vi ikke fungere længe. Kroppen prøver hele tiden at hjælpe os til at fungere bedst muligt… Men hjælper vi også den?

Stillesiddende arbejde foran en skærm, spændinger i ryggen samt dårlige vaner er bare nogle af de ting, der kan give os problemer og spændinger i nakken. Disse spændinger er for nogen relativt uproblematiske, mens de for andre fører til hovedpine og smerter, der kan strække sig fra nakken og ned mod skuldrene.

Læs mere om behandling af hovedpine

Se en kropsterapi behandling

I denne video hvor Marcus behandler Mette, kan du få en fornemmelse af essensen af en kropsterapeutisk behandling

Artikler om kropsterapi behandling

Sådan virker kropsterapi

Sådan virker kropsterapi

Hvordan virker kropsterapi? Kropsterapi virker på flere planer. Med kropsterapi kan du arbejde fysisk med …

Kropsterapi var den rette stressbehandling

Kropsterapi viste sig at være den bedste måde at afhjælpe stress på for Steen, som …

Behandling af muskelspændinger og myoser

Muskelspændinger, myoser, muskelsmerter. Kært barn har mange navne. Men hvad end man kalder spændinger i …

Kropsterapi fjernede kroniske øjensmerter

I mange år tog Eva Nielsen store mængder medicin for at dæmpe sine øjensmerter, der …

Vil du prøve en kropsterapi behandling

Uanset hvor i landet du bor, er der ikke langt til en Totum kropsterapeut.