KROPSTERAPEUT UDDANNELSE

Bliv selvstændig kropsterapeut på bare 1 år

Vil du tage en kropsterapeut uddannelse?


 

En kropsterapeut er en terapeut, som arbejder med en dybere forståelse af den menneskelige psyke og kroppens sprog, og hvordan kroppen og psyken hænger sammen.

Kropsterapeutuddannelsen er baseret på anerkendte metoder og ældgammel viden om kroppen. Behandlingsformen, der er udviklet i Danmark, og bruges bl.a. til behandling af sygdomme som stress, angst, migræne, kroniske smerter og sportsskader.

Hos Totum – Skolen for Kropsterapi får du et intensivt læringsforløb med fokus på praktisk læring og en startup-pakke, der hjælper dig til at blive selvstændig behandler.

UNDERVISNINGEN FOREGÅR VED BRIKSEN

Totums kropterapi uddannelse bygger på mesterlærer-princippet og al undervisning forgår på og ved briksen.

Ved at fokusere på håndværket, små hold og masser af lærer-elevtid, sørger vi for at du bliver klædt på til at etablere dig som selvstændig, når du er færdiguddannet.

På videoen her kan du høre vores elever fortælle om deres oplevelse af uddannelsen

DET KRÆVER INGEN SÆRLIG BAGGRUND

  Vi tilpasser undervisningen, så den passer til dig. Derfor kan du også være med hvis du…

  • Ikke tidligere har arbejdet med massage eller terapi, men ønsker at lære det
  • Ønsker at udvide dine eksisterende kompetencer som eksempelvis massør eller fysioterapeut
  • Kommer fra social- og sundhedsvæsenet og ønsker at blive selvstændig

  “At gå hos Totum, Skolen for Kropsterapi, er en gennemgribende øjenåbner for det samspil, der er mellem krop og psyke.

  Det er forunderligt at mærke sin egen udvikling –  der går så vældigt stærkt. Ligeså forunderligt er det, at få lov at følge udviklingen hos dem, som jeg går på uddannelsen med, og de der er nået længere, eller er færdiguddannede.

  Undervisningen foregår i rigtig trygge rammer med dygtige undervisere.  Og alle er så venlige at coache og guide på indsigtsfuld og respektfuld vis, når vi har øve-aftener, eller når de er hjælpelærere.

  Går du med en behandler i maven, kan jeg kun anbefale dig at tage denne uddannelse.”

  Trine, Totum Kropsterapeut (Hold 5)

  Hvorfor blive kropsterapeut?

  Som kropsterapeut arbejder du med en dybere forståelse af den menneskelige psyke og kroppens sprog, og af hvordan kroppen og psyken hænger sammen.

  Mange af vores elever tager uddannelsen fordi de har oplevet at gå ned med stress i deres tidligere erhverv, og ønsker at prioritere anderledes i deres liv. Andre tager uddannelsen som supplement til job som f.eks fysioterapeut, massør, zoneterapeut eller noget tilsvarende.

  Uanset baggrund, står vores elever efter uddannelsen, med ikke blot et fagligt udbytte, der sætter dem i stand til at praktisere som kropsterapeuter, men også med et stort personligt udbytte og øget indsigt i sig selv og andre.

  Fordybelse og personlig udvikling

   

  Som kropsterapeut har du en varieret hverdag med plads til fordybelse og personlig udvikling. Du gør en forskel for andre, blandt andet ved at hjælpe dem med at slippe fysiske og psykiske blokeringer, eller med at slippe af med skader og kroniske smerter. Og så bestemmer du oven i købet selv over din arbejdsdag!

  Se hvad vores elever synes om at gå på uddannelsen, på videoen her.

  “Da jeg startede på uddannelsen var jeg ved at komme mig efter et længerevarende sygdomsforløb med stress. Jeg var udbrændt og uarbejdsdygtig.
  Gennem min udvikling på uddannelsen, føler jeg, at forløbet har været den overvejende faktor til at blive rask igen.
  Jeg har fundet en bedre ro, balance og glæde i både mit job og familieliv.” 

  Michael, Totum Kropsterapeut (Hold 1)

  “De har fået sammensat en uddannelse, som er perfekt afbalanceret mellem det rent praktiske håndværk i at behandle, samt det åndelige element, der naturligt opstår ved et møde mellem behandler og klient. Jeg er super taknemlig for, at jeg, kort tid efter uddannelsen, er i stand til at leve af at være behandler.”

  Simon, Totum Kropsterapeut (Hold1)

  UDDANNELSEN ER FOR DIG DER…….
  UDDANNELSEN
  ER FOR DIG
  DER…….
  • Søger personlig udvikling og indsigt
  • Gerne vil være selvstændig
  • Interesserer dig for at behandle både krop og psyke
  • Gerne vil hjælpe andre
  • Ønsker selv at bestemme over din arbejdsdag
  Hvad lærer jeg på uddannelsen?

   Vores undervisning foregår ved briksen, og din indlæring foregår gennem din krop og ikke kun dit hoved.

  Du lærer at forstå det menneske, der ligger på din briks, gennem dine fingre, og får en nuanceret forståelse for psykens indvirkning på kroppen.

  Undervisningen er koncentreret og tæt superviseret af din underviser. På den måde sikrer vi, at du bliver en dygtig kropsterapeut og har alle de værktøjer, du skal bruge for at behandle klienter og være selvstændig fremover.

  Therapist doing healing treatment treatment on woman’s neck
  Undervisningen er opdelt i 3 trin

  1. TRIN

  GREB & TEKNIKKER

  Massage teknikker

  Åndedrættet i behandlingen

  Pulsering

  Akupressur punkter

  Arbejdsstillinger

  DE FLESTE BEGYNDER NU AT TAGE BETALING FOR ELEV-BEHANDLINGER

  2. TRIN

  KLIENT & BEHANDLER

  Intuition og indføling

  Kropsbevidsthed

  Terapeutisk arbejde

  Klient samtaler

  Behandler/klient relationen

  DE FLESTE GIVER NU 4 – 6 BETALTE ELEV-BEHANDLINGER OM UGEN

  3. TRIN

  DET HELE MENNESKE

  Krop og psyke

  Tanker og følelser

  Barn/voksen – Krop/hoved

  Hjerne og traumer

  Maskulin/feminin energi

  DE FLESTE GIVER NU 8 – 10 BETALTE ELEV-BEHANDLINGER OM UGEN

  Øveaftner og Elevbehandlinger

   

  Man bliver den bedste kropsterapeut ved at lære gennem hænderne og forstå gennem kroppen. Og øvelse gør som bekendt mester. Derfor anbefaler vi, at vores elever deltager i selvstudie-aftener på skolen en fast hverdagsaften fra 18.30-21.30, hvor man øver med andre elever fra skolen. For senere at blive RAB-godkendt skal man have 63 øvetimer.

  Desuden skal du i løbet af uddannelsen give mindst 50 elevbehandlinger på klienter, der ikke går på skolen. For jo flere forskellige kroppen man har i hænderne, jo mere lærer man.
  Det kan lyde overvældende, men det er utroligt givtigt, og i takt med at man bliver dygtigere, kan man begynde at tage betaling for sine behandlingerne.

  Du kan se meget mere om elevbehandlinger lige her.

  Kernen i undervisningen
  Undervisningen foregår ved briksen

  Kropsterapi er et håndværk!

  Hos Totum lægger vi stor vægt på, at uddannelsen er en mesterlæreruddannelse. Den bedste måde at lære faget på er, at stå ved siden af en erfaren terapeut, som viser dig hvordan og retter dig. Derfor kommer du til at bruge det meste af undervisningstiden ved en massagebriks, hvor du får forståelse for mennesket gennem dine fingre.

  Det foregår altid på små hold og med to undervisere, så der er tid til at forstå teknikkerne og lære at bruge dem rigtigt.

  Du lærer at se det hele menneske

  Forskellen på kropsterapi og andre behandlingsmetoder er, at en kropsterapeut ser på mennesket, som en helhed, fremfor at behandle krop og sind uafhængigt af hinanden.

  Metoden bygger på 2.000 år gamle kinesiske teknikker, og mange af dem bruges i dag i det etablerede sundhedssystem. Kropsterapien kombinerer disse, så man får en større forståelse for samspillet mellem krop og sind.

  Hos Totum underviser vi for eksempel både i akupressur og lymfesystemet, men også i bevidsthed og samtaleterapi.

  “At starte på uddannelsen hos Totum har klart været med til ændre min selvopfattelse. Det har åbnet for en enorm indføling. Efter at have oplevet succesrige behandlinger både på skolen og derhjemme, opstår den helt store mening pludselig, og jeg forstår meget mere af sammenhængen mellem krop og psyke nu.

  Man skal tro på sine evner, alle har dem, det handler bare om at turde finde dem frem. Netop dét har skolen lært mig, at finde ind til mig selv og turde springe ud i de ting jeg brænder for. Så til alle jer der sidder derude og overvejer det – GØR DET! I vil ikke fortryde det..”

  Katrine Jensen Totum Kropsterapeut (Hold 5)

  MØD UNDERVISERNE
  Jacob Bøge

  Jacob Bøge

  Jakob Bøge er oprindeligt uddannet kropsterapeut hos Body-sds, hvor han startede sin uddannelse i 1996. Jakob har siden da arbejdet som behandler – først hos Body-sds og de seneste mange år i sin egen klinik.

  Robert Petersen

  Robert Petersen

  Robert Petersen er oprindeligt uddannet fra Body-sds hvor han startede sin uddannelse i 2006. Samtidig med at han var ved at afslutte sin uddannelse som Psykoterapeut.
  Robert har siden 2006 haft sin klinik på Frederiksberg hvor han stadigvæk er baseret.

  Lars Olesen

  Lars Olesen

  Lars er oprindeligt uddannet maskinarbejder sidenhen socialpædagog.  Lars har en 1 årig grunduddannelse fra Bodynamic år 2000, supervisor fra Kempler 1999 og Manuvision behandler 2007 -2009. Desuden har Lars undervist en årrække i Tai Chi og Manuvision træning.

  Kenn Ehler Skytte

  Kenn Ehler Skytte

  Kenn Ehler Skytte uddannet kropsterapeut hos Body-SDS i 2001, og var efterfølgende ansat som behandler og som underviser i behandling og træning i en årrække, inden han startede egen klinik i 2004. Kenn har taget en række kurser og uddannelser efterfølgende bl.a. som Kraniosakral- og...

  Sisse Rose

  Sisse Rose

  Sisse-Rose er uddannet som både behandler og træner, fra et af de første hold på Body-SDS uddannelsen i 1999, og har undervist i træningsdelen, samt været fuldtids behandler siden 2001. Sisse-Rose har bl.a. undervist hos Body-SDS, indtil hun startede sin egen klinik.

  Merete Moth Bech

  Merete Moth Bech

  Merete er uddannet Manuvision Kropsterapeut og Fysioterapeut. Hun har gennem de sidste 9år arbejdet med at uddybe sin viden omkring forbindelsen mellem krop og sind, gennem sine behandlinger og gennem forskellige kurser i bl.a. Cranio-sacral terapi.

  Lars Henrik Rasmussen

  Lars Henrik Rasmussen

  Lars Henrik er den absolut mest erfarne af vores undervisere, han er uddannet fra det første hold på Body-sds uddannelsen tilbage i 1996, og har, før han blev underviser hos Totum, undervist i træningsdelen af Body SDS-uddannelsen. Lars Henrik har taget et hav af kurser inden for kropslig og...

  Marcus Heller

  Marcus Heller

  Uddannet kropsterapeut hos Body-sds i København, kost- og ernæringsvejleder hos Institut For Optimal Ernæring og Leading energy and essence practitioner (LEEP). Han har gennem flere år undervist elever på Manu-Visions 2. årige kropsterapeutiske uddannelse i København og Århus.

  Ronni Vistisen

  Ronni Vistisen

  Uddannet ManuVision behandler og træner. Ronni arbejder til dagligt som kropsbehandler i sit firma Ronni Vistisen. Han er en af de 3 grundlæggere af Totum uddannelsen, og når han ikke selv underviser fungere han som skoleleder for Totum uddannelsen.

  PRAKTISKE OPLYSNINGER


  PRIS OG FINANSIERING

  Uddannelsen koster kr. 64.200,-

  Du kan vælge om du vil betale hele beløbet på en gang, eller betale over op til 36 måneder.

  Hvis du vælger denne løsning kan du komme helt ned på en ydelse på blot 1.995,- om måneden.

  Læs mere om finansiering HER

  HOLDTYPER

  DAGSHOLD
  • 35 undervisningsgange i alt
  • 32 hverdage kl. 9 – 15.30
  • 3 dages internat, inklusiv kost og logi
  AFTENHOLD
  • 48 undervisningsgange i alt
  • 39 hverdage kl. 17 – 21.00
  • 6 weekend-dage kl. 9 – 15.30
  • 3 dages internat, inklusiv kost og logi
  WEEKENDHOLD
  • 35 undervisningsgange i alt
  • 32 weekend-dage kl. 9 – 15.30
  • 3 dages internat, inklusiv kost og logi

  KOMMENDE HOLD

  Se oversigt over alle kommende hold HER

  AFDELINGER
  Kort-S-og-DK-inkl-Aalborg

  KØBENHAVN

  Købmagergade 60, 1. sal
  1150 København K

  ÅRHUS

  Østergade 1, 1. sal
  8000 Århus C

  ODENSE

  Oasen–Nuets Center
  Thorsgade 13
  5000 Odense

  ÅLBORG

  Trillium
  Vesterbro 18
  9000 Ålborg

  MALMØ

  Yoga Kendra
  Friisgatan 6 C
  211 46 Malmö

  Hvad kan jeg når jeg er færdig?

  Når du er færdig med din kropsterapeut uddannelse hos Totum, har du en komplet værktøjskasse, dybdegående teori om krop-psyke sammenhænge, samt terapeutiske færdigheder så du kan starte som selvstændig behandler.

  Da uddannelsen er praksis-orienteret, har du fået masser af øvelse undervejs – og du vil stå som komplet og flyvefærdig behandler efter din eksamen.

  Totums kropsterapeut uddannelse foregaar ved briksen
  EFTER DEN 1 ÅRIGE UDDANNELSE KAN DU….
   • Behandle fysiske lidelser som ledsmerter, fysiske skader og migræne
   • Behandle psykiske lidelser som angst, stress og depression
   • Behandle livsstilssygdomme såsom overvægt, eksem, type-2 diabetes
  DU BLIVER CERTIFICERET

  Uddannelsen afsluttes med en eksamen, som du skal bestå, for at kunne kalde dig “Certificeret Totum Behandler”, og blive markedsført på Totums behandlerside.

  Uddannelsen til kropsterapeut giver dig desuden mulighed for at blive RAB-godkendt. Det betyder, at du kan komme i registreringsordningen Registreret Alternativ Behandler under Sundhedsministeriet og kan benytte dig af den beskyttede RAB-titel.*

  Desuden får du et diplom og en startup-pakke, der kan hjælpe dig godt på vej med at starte din egen praksis.

  *Dette kræver yderligere 300 timers undervisning i Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære –kurset kan tages online eller som klasseundervisning hos en af Totum’s samarbejdspartnere. )

  På videoen her kan du høre nogle af vores elever fortælle om, hvordan de oplever at være færdiguddannede kropsterapeuter.

  “Udover enkelte familiemedlemmer og venner var flertallet af mine klienter i starten hovedsageligt sportsudøvere.
  Men nu er det mere stress- og angstramte klienter, som mærker spændinger. Og det er mere blevet mit fokusområdet, fordi jeg kan relatere til det.
  Dagligdagen er så varieret, og det synes jeg, er fantastisk. Jeg aner jo ikke, hvad der kommer til at ske.
  Det kan godt være jeg har en masse faste klienter, men der er ikke en eneste behandling, der er som den forrige!”

  Karen Sofie Wilkie, Totum Kropsterapeut (Hold 20)