Indhold

Zoneterapi og Kropsterapi – En Stærk Kombination

Indhold

Kropsterapi og Zoneterapi er to behandlingsformer, som Jannie Norling og Izabella begge har haft succes med at kombinere i deres behandlinger.

Begge kvinder startede på kropsterapeutuddannelsen hos Totum for at lære bl.a. ledfrigørelse, pulserende massage og krop/psyke-sammenhæng. Dette gav dem ikke blot flere værktøjer at arbejde med, kombinationen af kropsterapi og zoneterapi gav også flere klienter på briksen.

I rolige omgivelser i Kastrup har krops- og zoneterapeuten, Jannie Norling, sin klinik Rest-Room, og her går kropsterapi og zoneterapi hånd-i-hånd. Hun har nemlig formået at kombinere de to behandlingsformer på fineste vis ved at bruge zonetryk med akupressur, ledfrigørelse, dybdegående og pulserende massage og ikke mindst krop/psyke-sammenhæng, hvilket Jannie Norling anser som meget effektivt, når man skal hjælpe en klient med fx fysiske skader.

“Hvis der kommer én og siger, at de har ondt i lænden, så kan jeg godt ordne det under foden, men jeg er bare langt mere effektiv, hvis jeg kommer op og behandle hele kroppen,” fortæller Jannie Norling og uddyber:

“Ved de mere fysiske skader er kropsterapi bare mere effektiv end zoneterapi, fordi man har flere værktøjer at gøre godt med. Da kroppen hænger sammen fysisk og psykisk, behandler jeg ikke kun lændesmerterne, jeg kommer også ind bagved og finder ud fra, hvor smerter stammer fra rent psykisk.”

En stærk kombination

Ikke alle af Jannie Norlings klienter kender til kropsterapi, men hun er sjælden sen til at foreslå en kropsterapibehandling, hvis hun vurderer, at vedkommende vil drage gavn af det.

“Jeg foreslår nogle gange mine klienter, der har booket tid til zoneterapi, om vi ikke lige skulle prøve kropsterapi i de sidste ti minutter. Som regel er folk åbne for det, og det ender ofte med, at de tager kropsterapi næste gang,” siger Jannie Norling.

Jannie Norling ligger da heller ikke skjul på, at hun synes, det er sjovt at give kropsterapi, og at hun derfor helst vil have koblingen af de to behandlingsformer. Grunden dertil er, at hun selv får et energiboost ud af at give kropsterapi.

“Jeg får simpelthen energi af at give kropsterapi. Jeg synes, det kan være lidt kedeligt, hvis jeg kun skal give zoneterapi, derfor er kombinationen af de to behandlingsformer helt fantastisk. Og den vil jeg ikke undvære,” forklarer Jannie Norling.

Flere klienter på briksen

Ud over et øget energiniveau har Jannie Norling også oplevet en stigning i klienthenvendelser, efter hun begyndte at tilbyde zoneterapi, kropsterapi og kombi-behandlinger på halvanden time. En sådan vækst kan zoneterapeut, fødselsterapeut og kropsterapeut, Izabella Winther, ligeledes nikke genkendende til.

Der er nemlig løbet meget vand i åen, siden Izabella Winther tilmeldte sig Totum Kropsterapi-uddannelsen i 2014. Dengang lejede hun et enkelt behandlerrum og havde klienter nok til en enkelt dags arbejde. I dag befinder Izabella Winthers klinik HuskDigSelv sig i herskabelige og hyggelige lokaler på Bredgade nær Amalienborg, og efterspørgslen på både zoneterapi og kropsterapi har accelereret i en sådan grad, at hun just har ansat en zoneterapeut på deltid, for at kunne følge med.

Izabella Winther er ikke i tvivl om, at det var tilbuddet om kropsterapi, der fik hendes klinik til at vokse.
“Jeg fik flere kunder på briksen, fordi jeg også kunne tilbyde kropsterapi. Det giver lige lidt ekstra, fordi man kan arbejde med sammenhængen mellem krop og psyke,” fortæller hun og påpeger, at kropsterapien har givet hende flere værktøjer, som hun kan bruge i forhold til fx fertilitetsbehandling af sine klienter, da disse ofte har problemer med at blive gravide på grund af ubalance mellem det fysiske og det psykiske.

“Med kropsterapi kan man behandle for fertilitetsstress, som er på niveau med alle andre former for stress. Mine klienter er som regel meget spændte nede i deres mave, i lyske og er fuldstændig stive i hele deres system. Her hjælper kropsterapien, fordi man kan arbejde med deres åndedræt og de spændinger og blokeringer, de måtte have,” forklarer Izabella.

En fordel at have en zoneterapeutisk baggrund

Izabella Winther valgte at uddanne sig til kropsterapeut, fordi hun synes, hun manglede den kropslige del i sine behandlinger. Men inden hun kom så langt, var hun ude og sondere markedet for kropsterapeutuddannelser.

“Jeg ville oprindeligt gerne have taget Body SDS-uddannelsen, men synes, at den var alt for dyr. Da jeg så Totum-uddannelsen, tænkte jeg: Wow, det tager kun et år, og det er en tredjedel af prisen. Det er lige mig,” fortæller Izabella Winther.

At uddanne sig til kropsterapeut er ifølge Izabella Winther nemmere, når man har en zoneterapiuddannelse i baggagen. Både fordi man kender til arbejdet med meridianbaner og har viden om anatomi, fysiologi og sygdomslære, men også fordi man er vant til at have med mennesker at gøre.

“Det, at jeg var vant til at arbejde med folk, var helt klart en fordel, for jeg turde gå hurtigere tæt på den, jeg behandlede – og gå mere til biddet,” siger Izabella Winther, og nævner, at man hos Totum ligeledes arbejder med samtaleterapi og relationen mellem behandler og klient.

Et spadestik dybere

Når talen falder på forskellen mellem de to behandlingsformer lægger Izabella Winther vægt på, hvor dybt man kommer ind til følelserne med kropsterapi.

“Man kan sige, at kropsterapi går et spadestik dybere,” siger Izabella Winther og henviser til, hvordan kropsterapi giver én mulighed for at arbejde med sin klients psykiske og fysiske blokeringer og spændinger.

“Når en klient ikke kan blive gravid, kan der være tale om en psykisk blokering, der manifesterer sig som fysiske spændinger og stivhed i kroppen. Her kan jeg starte med zoneterapi, og så gå videre med kropsterapi, hvor vi arbejder med deres vejtrækning, akupressur og samtaleterapi, for at kunne afdække, hvad der holder dem tilbage,” fortæller Izabella Winther og afslutter:

“Når de kommer i balance efter et par behandlinger, bliver de i de fleste tilfælde gravide, fordi de slipper kontrollen et øjeblik. Det er det, kropsterapien kan.”

Seneste indlæg