Underviserne hos Totum

Hvem er de?

Totums undervisere er de vigtigste mennesker på skolen – udover eleverne, selvfølgelig!

Underviserne er hjertet og sjælen bag vores uddannelse! Med deres mange års erfaring og store engagement arbejder de tæt sammen med hver enkelt elev under uddannelsesforløbet, og sikrer at alle får det bedst mulige faglige og personlige udbytte. 

Og her kan du møde dem allesammen!

Hannah
Hjorth

Hannah er uddannet Totum Kropsterapeut og certificeret Intuitiv yogalærer med en baggrund fra zoneterapien. I 2018 deltog Hannah desuden i en kursusrække i ’BevidshedsBerøring’ ved Bjørn Herold Olsen.

Hannah er stærk i sine teknikker og lader sig i sine behandlinger lede af lige dele intuition, nysgerrighed og indlevelse.

’Mit ønske er at invitere mine klienter med på en kropslig bevidsthedsrejse for at lære at lytte til og forstå kroppens sprog og på den måde genskabe den oprindelige balance’.

’Menneskekroppen er et fantastisk instrument, og det er meningen, at vi skal kunne spille på alle tangenterne’.

Læs mere Læs mindre

Mads Allermann Petersen

Mads er uddannet fra Manuvision i 2010 og har efterfølgende været hjælpelærer på Manuvision-uddannelsen i 2 år. Han har behandlet professionelle cykelryttere på Tinkoff/Saxo og Tinkoff i 2016 og 2017.

Fra 2015 til 2019 har Mads været fastansat og behandlet børn med ADHD, autisme og børn med psykosociale vanskeligheder. Sideløbende har Mads haft egen klinik fra 2011.

 

Mads vil med sin ro og sit nærvær møde dig, i det du stå med lige nu. Han vil med omsorg og indføling udfordre dig til at mærke din krop, således dit potentiale kan komme til udtryk og skabe forandring for dig.

Læs mere Læs mindre

Kirstine
Illum

Kirstine Ilum er uddannet Totum Kropsterapeut, Totum Masterclass og har egen klinik i Malmö.

Kirstine har en baggrund som danser og har en BA-Hons i Dans og koreografi fra England og i 15+ år arbejdede hun som Freelance danser, koreograf og underviser med hele Europa, som sin arbejdsplads. Efter dansen har fulgt en række uddannelser indenfor både yoga, meditation og pilates.

Kirstine Ilum er som behandler meget nærværende. Hver behandling hos Kirstine er som en rejse ind i din egen historie, hvor du møder stort som småt, der har sat sig i din krop. Kirstine er utroligt opmærksom på, at hver enkelt har sin egen historie, sine egne grænser, og deres egen rejse, der både starter og slutter på hvert sit individuelle sted.

Læs mere Læs mindre

Jakob
Bøge

Jakob Bøge er uddannet som kropsterapeut i slutningen af 90'erne. Han har siden da arbejdet som behandler og underviser.

Jakob er en meget grundig og dybdegående kropsterapeut som fokuserer på at afdække den reelle årsag til en smerte eller ubalance – hvad enten den er fysisk eller følelsesmæssig.

Han søger altid at skabe en så dyb afbalancering som muligt – og gør det på en unik blid og indfølende måde, så han kan skabe størst mulig forandring med mindst mulig smerte og ubehag.

Læs mere Læs mindre

Lars Henrik Rasmussen

Lars Henrik er uddannet fra det første hold på Body SDS-uddannelsen tilbage i 1996 og har, før han blev underviser hos Totum, undervist i træningsdelen af Body SDS-uddannelsen.

Derudover har han taget et hav af kurser inden for kropslig og energetisk udvikling og underviser også i Qigong. Han har en meget fin indføling, er grundig og har en blid energetisk tilgang til kroppen.

Læs mere Læs mindre

Mette
Bernth

Mette er uddannet Totum kropsterapeut fra Aarhus i januar 2020 og færdiggjorde Totum Master Class i november 2020.

Imens Mette uddannede sig, startede hun klinik op i hjemmet i Silkeborg. Mette arbejder nu deltid som lægesekretær og kropsterapeut, hvilket fungerer rigtig godt for hende, da det giver en alsidig hverdag.

 

Mette stiftede bekendtskab med kropsterapien som ung og har siden da haft en interesse for menneskets udvikling, adfærd, krop og psyke. Dog skulle der lidt omveje og livserfaring til før drømmen om selv at blive behandler kunne realiseres.“Jeg har altid arbejdet med mennesker på en eller anden måde og vidst, at jeg skulle bruge mine hænder som værktøj.

Det er fantastisk at kunne stå på sidelinjen og støtte et menneske med at finde hjem til balancen mellem krop og sind, for derved kunne stå stærkere i sig selv.

Jeg er meget ydmyg og taknemmelig for den gensidige tillid og elsker mit arbejde, som kropsterapeut”.

Læs mere Læs mindre

Merete Moth Bech

Merete er uddannet ManuVision kropsterapeut og fysioterapeut. Hun har gennem de sidste 9 år arbejdet som behandler og har særligt stor erfaring med at arbejde med mennesker med udviklingshæmning i forskellige stadier. Dette arbejde kræver stor ro, kombineret med respekt for det enkelte menneske og deres livssituation.

Merete har en stor indlevelsesevne og forstår at skabe kontakt til mennesker i alle aldre og under mange forskellige livsforhold. Desuden har hun et godt øje for kroppen og dens historie, hvilket hun udnytter i sin rolle som behandler.

Gennem de sidste 15 år har Merete undervist i mange forskellige sammenhænge, alt fra ungdomsskoler til plejehjem, fra tegning til træning og uddannelse af kropsterapeuter – hvilket alt sammen fortæller om en alsidig livserfaring og et menneske med mange strenge at trække på.

Læs mere Læs mindre

Mette
Sonne

Mette Sonne er uddannet kropsterapeut hos Totum og BMS Akupunktør, med en overbygning i stress/psyke akupunktur. Mette arbejder til hverdag i sin egen klinik Body In Mind i Humlebæk Nordsjælland. Mette er som kropsterapeut meget rummelig og intuitiv, med et godt øje for hvordan hun kommer ind til essensen af det enkelte menneske og de kropslige og psykiske problemstillinger de måtte bære rundt på.

 

Læs mere Læs mindre

Daniel
Bonde

Daniel er uddannet Totum kropsterapeut, og søger gennem sine behandlinger at skabe et rum for uhindret væren. Dvs. et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Behandlingen veksler mellem aktivitet og ro for dermed at skabe plads og opmærksomhed på det, der er.

 

Læs mere Læs mindre

Helle
Walthersen

Helle er uddannet Body SDS-behandler og har en diplomuddannelse i reinkarnationsterapi og Access Bars. Endvidere har hun en 5-årig uddannelse i industriel design fra Danmarks Design Skole.

Helle har i sit tidligere job, som designer i modebranchen, oplevet stress og et højt præstationspres, så da hun stiftede familie og blev mor til 3 dejlige piger, valgte hun at skifte spor. Som kropsterapeut fandt Helle en mening med sit arbejde og nærhed til livet. Helle har til dagligt sit virke i egen klinik i Solrød og har arbejdet som behandler og træningslærer i 14 år.

Helle arbejder kærligt og målrettet. Hun er en dygtig vejviser til kroppens funktioner og mysterier og deler med glæde ud sin erfaring.

Læs mere Læs mindre

Laila
Schmidt

Laila er uddannet hos Totum og arbejder som underviser, sideløbende med at hun har sin egen klinik for kropsterapi og NLP coaching.

Derudover er hun uddannet kontorassistent og skolelærer med speciale i musik og idræt. Hun er evigt nysgerrig på mennesker, og hvordan vi som mennesker lærer og ikke mindst lærer i livet.

Laila elsker at spille musik og at bevæge sig, ikke mindst på håndboldbanen. Og så har Laila et højt og larmende grin, som hun elsker at bruge.

 

Læs mere Læs mindre

Lene
Knight

Lene er uddannet Totum kropsterapeut, og har desuden videreuddannet sig med bl.a. Totums Masterclass og Indre Barn Traumeterapeut. Lene har egen klinik i Skødstrup nord for Aarhus.

Efter gentagne perioder med stress og angst, ønskede Lene at finde årsagen til ubalancen i stedet for blot at behandle symptomerne.

Et vigtigt redskab på denne rejse har været gennem kropsterapien, hvor hun i den grad har mærket på egen krop, hvor effektiv en behandlingsform kropsterapi er.

Som behandler skaber Lene gennem indføling og nærvær et trygt rum for klienten til, at mærke ofte nye og ubevidste sider af sig selv, samt til at give det plads og åbne op og skabe nye erkendelser og en dybere forståelse hos klienten.

Lene har stor interesse i selvudvikling, balancen og samspillet mellem krop og psyke.

Læs mere Læs mindre

Knud
Ramskov

Knud er uddannet hos ManuVision og har egen klinik i Århus. Han er desuden psykoterapeut og bruger kombinationen af kropsterapi og psykoterapi til at nå dybere i problemstillingerne med klienterne.

Knud laver desuden familieopstilling individuelt og med grupper. Det betyder, at han er vant til at arbejde med grupper af mennesker, der står op for hinanden og giver noget til hinanden ved at repræsentere elementer fra en konflikt, som én af deltagerne har båret rundt på igennem noget tid. Det, man arbejder med, kan være noget relationelt fra opvækstfamilien, eller det kan være noget nutidigt konfliktstof, som personen ønsker at se nærmere på og få løst op for.

Læs mere Læs mindre

Louise
Teller

Louise er uddannet  Totum kropsterapeut, og startede allerede inden uddannelsens afslutning op som selvstændig kropsterapeut med egen klinik i Vejle.

Som behandler er Louise indfølende, intuitiv og dybt engageret i at hjælpe til balance i netop det menneskes krop, der ligger på hendes briks.

"Mennesker og menneskers adfærd og reaktionsmønstre har altid haft min interesse, ligesom jeg altid har været optaget af sammenhængen mellem kroppen, sanserne, sjælen og følelserne.

Med Totum Kropsterapi, har jeg fundet en behandlingsteknik, som giver mig mulighed for at bruge mine kompetencer til effektivt at hjælpe mennesker til at få frigjort den stærke og helbredende energi, som kroppen indeholder. En energi som kan opløse blokeringer, frigøre ressourcer og forløse potentiale – både fysisk og mentalt."

Læs mere Læs mindre

Elias
Ehlers

Elias er uddannet Totum kropsterapeut og har desuden taget overbygningerne Masterclass samt Specialiseret Traumeterapeut.

Elias, som har klinik i Vildbjerg og har behandlet klienter siden 2015, har et stort fokus på ro i sine behandlinger. Klientens sind og krop skal være tryg og afslappet, så man kan komme igennem alt det, der bliver stillet i vejen for at nå ind til det inderste eller essensen af mennesket, om man vil.

Det vigtigste for Elias i en behandling er, at klienten føler sig set, flytter sig fremad og kan mærke en lethed ved arbejdet. Problemer og udfordringer tynger os ned, når vi giver slip, bliver vi lettere

Læs mere Læs mindre

Jeanette
Johnsen

Jeannette blev uddannet kropsterapeut ved Body SDS og Passusego, fordi hun ikke kunne lade være.

Igennem hele sit liv, har Jeanette oplevet, at det at give til sine medmennesker er, hvad der driver hende. Jeanette har med sin uddannelse kunne kombinere sit ønske om at hjælpe andre med en fortsat personlig udvikling af sig selv, hvor livskvalitet er i højsæde.

Jeanette nyder at undervise og have mulighed for at give sine elever den intuitive fornemmelse af sammenhæng mellem krop og psyke.

t undervise og have mulighed for at give sine elever den intuitive fornemmelse af sammenhæng mellem krop og psyke.

Læs mere Læs mindre

Line Vestergaard

Line er uddannet Totum Kropsterapeut i, og behandler i egen klinik i Ry.

Line har gennem 14 år arbejdet som folkeskolelærer. De sidste 4 år har hun haft ekstra fokus på børn og unge med angst og særlig sensitivitet. På briksen behandler Line børn og unge med angstproblematikker, dårligt selvværd og tics. Derudover hjælper hun stressramte kvinder med at genfinde indre ro og styrke, samt glæden i livet.

Line udtaler om sit arbejde som kropsterapeut:

“At møde et menneske i omsorgsfuld og nærværende øjenhøjde er vigtigt for mig i livet og som behandler. Jeg elsker at skabe et trygt, roligt og positivt rum med plads til alle følelser, og hvor krop og psyke møder hinanden i balance.”

Læs mere Læs mindre

Brian Kallehauge

Brian er uddannet kropsterapeut fra Totum. Samtidig med sin uddannelse hos Totum startede Brian egen klinik op hjemme privat i Aalborg-bydelen Vejgaard.

Brian er uddannet fra Aalborg Universitet i 2006 inden for tysk/spansk og International Virksomhedskommunikation og har sin baggrund fra erhvervslivet, hvor han har arbejdet i internationale virksomheder inden for salg, kundeservice, logistik, marketing samt i backup funktioner for sælgere, agenter og forhandlere internationalt.

Brians møde med kropsterapien blev livsforandrende, da han blev ramt af stress, angst og depression. Ret hurtigt i sit sygdomsforløb fik Brian en intuitiv fornemmelse af, at skulle noget andet ind i hans arbejdsliv. Noget der ville give mening for ham, og hvor der var en oplevelse af mere kontrol i eget liv og mere tilstedeværelse i tid og rum. Da Brian begyndte at få behandlinger selv og oplevede, hvor meget han havde gemt i sin egen krop af ubalancer, var svaret enkelt. Brian tog derfra på en indre rejse - en rejse ind i sig selv, på opdagelse og hele tiden med udgangspunktet i sig selv.

”Kroppen er forunderlig, kompleks og helt fantastisk. Og den er unik - den findes ikke magen til”. Brian arbejder intuitivt, nysgerrigt, fornemmende og sansende med sine klienter og udgangspunktet er, at mærke frem for at gøre. Hver klient har sin egen historie, sine egne oplevelser og sansninger, som Brian ønsker at give plads. Brian arbejder med sin egen ro, og møder sine klienter i tillid og med tryghed, da han har mærket, hvor meget de elementer har gjort for egen åbning ind til sig selv.

 

Læs mere Læs mindre

Anne Irene Madsen

Anne Irene Madsen er uddannet Totum kropsterapeut og har genneførst Totums Masterclass. Anne er desuden Massør fra Lasota, RAB registreret zoneterapeut fra DDZ som kommer hendes klienter til gode i hendes egen klinik i Nivå, hvor hun har behandlet siden 2010.

Et gennemgående træk er, at Anne altid har været nysgerrig på sig selv og mennesker i al almindelighed og derfor gennem årene har brugt tid på kurser/uddannelser, som kan gøre hende klogere på mennesker og hvordan vores krop og psyke hænger sammen.
Som behandler skaber Anne gennem indføling og nærvær et trygt rum for dig til at mærke og acceptere dig selv, så du kan øge din livskvalitet både fysisk og psykisk.

Læs mere Læs mindre

Louise Engedal Kronborg

Louise er uddannet kropsterapeut fra Totum og har sin egen klinik. Louise har siden sin professions bachelor i ernæring og sundhed i 2005 arbejdet med børn, mad og måltider i flere forskellige sammenhænge. Louise har tre piger, og da hendes tvillinger blev født, gik der ikke mange år, før hun mærkede at der skulle ske store ændringer i hendes liv. Louise begyndte en indre udvikling, som bl.a. medførte, at hun skiftede sit job ud med en stilling som koordinator for DR Pigekoret. Det var her, at det pludselig stod soleklart for Louise, at hun ville bruge sine stærkeste kompetencer og gøre det til sin levevej; at arbejde med mennesker.
Læs mere Læs mindre

Søs
Beltoft

Søs er uddannet kropsterapeut fra Totum.

Hun er oprindeligt uddannet lægesekretær, har arbejdet på skadestuen i mange år, inden hun i 2006 tog springet til at arbejde med anbragte børn og læste videre til social- og specialpædagog. Søs er desuden uddannet certificeret sexolog og NADA-akupunktør.

Søs underviser i seksualundervisning på opholdssteder i hele Danmark og underviser desuden personale i roskabende metoder indenfor neuroaffektiv udviklingspsykologi og den sansende, følende og tænkende hjerne.

Søs fortæller: “Nærvær, respekt & tryghed er nøgleord for mig og mødet med kropsterapi blev en stor øjenåbner for endnu en roskabende metode i dansen med nervesystemet, hvilket jeg bruger aktivt i arbejdet med de børn, som af forskellige årsager ikke kan bo hjemme.

Læs mere Læs mindre

Sara
Boesen

Sara er uddannet kropsterapeut fra Totum har genneført Totums Masterclass, og har klinik på Christianshavn og i Brønshøj.

Sara har arbejdet professionelt med præstation, krop, stemme og psyke i 20 år. Først som uddannet sanger fra Musikkonservatoriet, siden som stemmetræner med speciale i sammenhængen mellem stress og stemme, og efterfølgende som kropsterapeut. Sara bruger i dag hele sin baggrund og personlige historie med stress og angst til at hjælpe andre på deres vej, enten gennem behandling eller undervisning.

Læs mere Læs mindre

Jesper Lassen Nielsen

Jesper er uddannet kropsterapeut fra Totum har genneført Totums Masterclass

Jesper har i 25 år arbejdet som golf professionel. Først som spiller og herefter som træner.

Da Jesper stiftede bekendtskab med kropsterapien, arbejdede han først sideløbende med golfundervisningen. Men efter kort tid han havde mest travlt ved briksen.

Jesper har altid syntes kroppen var spændende at arbejde med og nyder nærværet ved briksen. Det at hjælpe et andet menneske et skridt videre, bliver Jesper ganske enkelt aldrig træt af.

Læs mere Læs mindre

Marie
Kruse

Marie Kruse er uddannet Totum kropsterapeut.

Marie er oprindelig uddannet indenfor regnskab og økonomi, og har ligeledes en uddannelse i ledelse og sportsmanagement fra CPH Business.

Under Totum uddannelsen startede Marie, ved siden af sit deltidsjob egen klinik i Brøndby.

Marie har igennem hele hendes voksenliv haft interesse for sammenhængen mellem krop og sind, og arbejdet som kropsterapeut giver hende mulighed for at hjælpe sine klienter med at forbedre deres kropsbevidsthed, sundhed og velvære ved at arbejde med kroppen som en helhed. Marie arbejder med en bred vifte af klienter med forskellige behov og udfordringer, og hun elsker at bruge sine evner og færdigheder til at gøre en positiv forskel i hendes klienters liv.

Læs mere Læs mindre

Sidsel Christiansson

Sidsel er uddannet kropsterapeut fra Totum, startede egen klinik under uddannelsen og arbejder fortsat som kropsterapeut. Derudover arbejder Sidsel med healing, vejledning og har meditation som livspraksis, hvilket hun aktivt anvender i sit klientarbejde.

Sidsels passion ligger i nærværsfeltet mellem mennesker, og med hendes sans for at mærke og se bagom menneskers forsvarsværker arbejder Sidsel med bevidstheden gennem det nærvær, som opstår i det trygge og inviterende rum.

I alle former for klientarbejde bruger Sidsel sin evne til at lade mennesker åbne sig for sin egen iboende indre ressource.

Sidsel arbejder målrettet med det fredfyldte sted i mennesket, som lever bagom tanker, narrativer, overbevisninger og andre mentale aktiviteter. Fra det sted skabes der rum for at lade sindets bevægelser komme klart til skue igennem kropslige udtryk og selvindsigter. Det er herfra at Sidsel arbejder med den øgede bevidsthed med sine klienter.

Foruden at være uddannet kropsterapeut, healer, skolelærer og idrætsformidler arbejder Sidsel kompetent med nærværsfeltet mellem mennesker, meditation og essensarbejde.

Sidsels baggrund har formidling som solidt fundament. Men det mest solide fundament er Sidsels erfaringer gennem et liv med en kontinuerlig observation af, ydmyghed over for og nysgerrighed på det indre liv og dets rige potentiale for udfoldelse.

Læs mere Læs mindre

René Fuursted Lyskjær

René er uddannet Totum kropsterapeut og har derudover en coach uddannelse og stor erfaring indenfor opstart af virksomhed. René har egen klinik hos Totum i Aarhus og i forbindelse med sin regnskabsvirksomhed i Horsens

René har gennem først stress sygemelding og sidenhen er kræftforløb erfaret hvor meget læring han får ved at være i tæt dialog med sin krop. Derfor har alle bump på vejen hjulpet René til at blive en bedre behandler, et mere nærværende menneske og en bedre ægtefælle og far.

Læs mere om René her:

Læs mere Læs mindre