Indhold

Zoneterapi mod forstoppelse: Prøv disse 3 zonepunkter

Indhold

Forstoppelse og oppustethed kan være både ubehageligt og påvirke ens sociale liv. Afhjælp oppustet og hård mave med zoneterapi.

En oppustet og hård mave er både smertefuldt og irriterende, når tøjet strammer, maven gør ondt, og ingenting hjælper. Så bliver både samvær med andre mennesker og arbejde en ubehagelig pligt, som skal overstås, så du igen kan komme hjem til det bløde tøj.

Heldigvis er der 3 zoneterapi punkter, som kan afhjælpe din smertefulde forstoppelse, så du igen klarer både hverdag og fest i fin stil.

Sådan kommer du af med oppustet mave hurtigt

Når din mave er oppustet, kan det hænge sammen med din tyktarm. Tilstanden irritabel tyktarm er nemlig én af de tilstande, som kan give den oppustede mave, og det kan zoneterapi afhjælpe.

Følelsesmæssigt kan oppustethed og irritabel tyktarm afspejle problemer med magt og grænser. Du kan selv mærke efter, om du kan have problemer med at slippe kontrollen.

Prøv disse 3 zoneterapi punkter

Du kan behandle dig selv med zoneterapi mod forstoppelse. Følg denne guides 3 zoneterapi punkter, så du kan komme af med oppustet mave hurtigt.

https://youtu.be/nB8fxzKlQ0s

 

1. punkt ligger på oversiden af albuen. Når du bøjer armen, kommer der en “fuge” eller hudfold mellem over- og underarm. Lige dér, hvor fugen stopper, ligger zoneterapi trykpunktet.

2. punkt finder du ved måle 5 fingerbredder med din ene hånd fra modsatte arms håndled. Ca. midt på armen 5 fingerbredder oppe ligger 2. punkt.

3. punkt ligger i det bløde væv mellem tommel- og pegefinger.

Sådan behandler du forstoppelse med zoneterapi

Du kan behandle alle 3 zoneterapi punkter på samme måde med skiftevise tryk og pulseringer.

  • Hold et fast tryk på zoneterapi punktet i ca. 30 sekunder.
  • Massér og pulsér i dybden på zonepunktet i ca. 30 sekunder.
  • Gentag proceduren med tryk og pulsering på alle 3 zoneterapi punkter.

Husk at behandle begge arme og dermed begge sider af kroppen.

Forstoppelse kan være smertefuldt

Forstoppelse er, når afføringen er træg, hård og sjælden. Men hvor ofte man har afføring, er ikke betegnende for forstoppelse. Det er afgørende er, om du har gener, smerter eller ubehag.

At have mave og tarm som er forstoppet, kan gøre rigtig ondt. Smerterne er et resultat af at fordøjelsen går i stå, og den afføring som ellers var på vej igennem, blokerer tarmen.

Derfor vil du oftest gerne hurtigt finde en behandling for at komme af med din forstoppelse og oppustede mave. Længere nede i artiklen finder du tre punkter til zoneterapi mod forstoppelse. Her kan du ligeledes se en video om, hvordan du behandler med zoneterapi mod forstoppelse og oppustethed.

Forstoppelse og oppustethed – uorden i tyktarmen

I tyktarmen optages vand og salte fra føden, og det er derudover dens opgave at transportere affaldsstoffer ned til endetarmen, hvorfra vi skal give slip på det gamle og det brugte i både fysisk og psykisk forstand.

Ved forstoppelse lukker musklerne i tarmen af, og fordøjelsen går derved i stå. Forstoppelse kan være resultatet af uhensigtsmæssigt fødeindtag, men der knytter sig også en del psykologiske faktorer til.

Det er ikke ualmindeligt at få forstoppelse, når vi oplever omvæltninger i det kendte, trygge og sikre. Forstoppelse kan være en spejling af, at vi lukker af for vores følelser – ofte følelser som frygt for fremtiden og det ukendte. Problemet kan f.eks. opstå, når vi skal flytte, rejse langt væk eller har problemer med økonomien eller i vores trygge, nære relationer.

Irritabel tyktarm kan give oppustethed

Irritabel tyktarm er én af de tilstande, der kan give os en oppustet mave. Derudover kan man opleve både smerter, diarré og forstoppelse på skift. Tilstanden har at gøre med nerveforsyningen til tarmen, som får tarmen til at trække sig sammen.

Problemer med irritabel tyktarm kan også afspejle en problematik omkring magt og grænser eller problemer med at slippe kontrollen og lade tingene ske.

Hvis du jævnligt lider af forstoppelse, oppustethed eller begge dele, så overvej om du kan genkende nogle af disse temaer fra dit liv. Nøglen til at slippe af med dine maveproblemer kan være at tage et kig på din følelsesmæssige balance.

Derfor opstår forstoppelse

De mest almindelige årsager til forstoppelse er uregelmæssige afføringsvaner, for få fibre i kosten, for lidt fysisk aktivitet, forkert brug eller misbrug af afføringsmidler og irritabel tarm.

Der kan være forskellige andre årsager til forstoppelse, hvis den er opstået for nyligt og pludseligt.

I sådanne situationer er det vigtigt at udelukke andre sygdomme som nedsat stofskifte, smertefulde lidelser i og ved endetarmen, kræft i tyktarmen og diverse bivirkninger af medicin.

Kontakt derfor din egen læge, hvis du mistænker, at det er en af disse problematikker, som er årsagen til, at du er forstoppet.

Zoneterapi mod forstoppelse

Hvis du vil hjælpe din tarm og din fordøjelse på vej, kan du bruge denne ret hurtige behandling med zoneterapi mod forstoppelse.

Du skal være opmærksom på, at for nogle mennesker kan effekten komme hurtigt efter første behandling, imens det for andre mennesker kræver flere behandlinger, inden at forstoppelsen eller oppustetheden forsvinder.

 

Seneste indlæg