Indhold

Stress kan ramme alle

Har du det rette job? Disse signaler fra kroppen giver dig svaret

Indhold

Min krop fortæller mig, at jeg lige i øjeblikket har det helt rigtige job. Hvad fortæller din krop?

Hurra – Sommerferien er forbi! Det kribler i fingrene og bobler i maven. Jeg har haft en fantastisk sommerferie med min familie. Har nydt hvert øjeblik med min kæreste og min datter. Så det er ikke derfor, at jeg – modsat rigtig mange andre – i disse dage fyldes af energi og virketrang.

Det skyldes noget helt andet:
Jeg har et job, som fylder mig med energi.

For mig er det at blive selvstændig den bedste beslutning, jeg nogensinde har truffet. Jeg driver en virksomhed i samarbejde med nogle af de mennesker, jeg holder allermest af, og jeg sikrer at vigtig viden om krop og helbred bliver udbredt.

I stedet for at drive rovdrift på kroppen og føle sig udmattet og træt, efter en tung arbejdsdag, betyder det for mig, at jeg står op morgenen med masser af drivkraft og lyst til at kaste mig over de opgaver, der ligger foran mig. Når jeg tager hjem til familien for at holde fri, er det med en følelse af at have udrettet noget. At gøre noget, som jeg godt kunne lide at gøre.

Det lyder som det rene eventyr.

Det ved jeg godt. Men jeg har fysisk bevis for, at jeg har ret.

“Som kropsterapeut vil man altid starte med at spørge sig selv: Hvordan mærkes det i kroppen, når man har det rette job?”

For mig kan det bedst beskrives som en lille forelskelse. En forelskelse føles måske som en kriblen i huden og kildren i maven. Når jeg tænker på mit arbejde mærker jeg en kriblen i fingrene. En følelse af høj energi, der helt af sig selv driver min krop til aktivitet. Som når børn løber ned ad vejen, selvom de sagtens kunne gå. De løber, fordi de ikke kan lade være.

Når man har den følelse i kroppen, er alt i balance.

Og det er i den tilstand, et menneske er i stand til at udrette mest.

Et andet signal på, at man har det rette job er søvnen. Jeg er udpræget B-menneske. Jeg elsker de stille aftener, når min datter er puttet, og jeg kan trække den til det uendelige med at gå i seng – en prioritering, der mange gange har straffet mig med trætte og alt for sene morgener.

Men lige i disse dage, er jeg – helt af mig selv – gået tidlig i seng. Lysten til at stå tidligt op næste morgen og være klar i hovedet til de opgaver, der lå foran mig var større end mit B-menneske-naturlige søvnmønster.

Det min krop fortæller mig er, at jeg har det helt rigtige arbejde.

Det har ikke altid været sådan. Jeg har altid tænkt, at jeg gerne ville være selvstændig og drive min egen virksomhed. Men lige hvad det skulle være, det var jeg ikke sikker på. Jeg havde en stor interesse for kost og allergi. Jeg elsker at nørde og tog et hav af uddannelser inden for området. Jeg sugede til mig af al den viden, jeg kunne få.

Men hvordan jeg skulle kunne leve af min viden. Det anede jeg ikke. Det var først da jeg tog uddannelsen til kropsterapeut, at jeg fik bundet alt det kunne sammen til noget, jeg kunne leve af.

Det gik op for mig, at kost og ernæring var en lang række af løsrevne uddannelser, der ikke førte mig noget sted hen. Da jeg havde taget min uddannelse til kropsterapeut havde jeg pludselig noget konkret, jeg kunne tilbyde andre. Noget, som andre havde brug for.

Det var en af grundtankerne, da jeg sammen med mine to partnere grundlagde uddannelsen Totum. At det skulle være en uddannelse, som man med garanti ville kunne bruge som selvstændig.

Hos Totum – Skolen for kropsterapi har vi skabt en uddannelse, hvor man efter et år kan tage et seriøst karriereskifte. Man kan åbne sin egen klinik og få en timeløn, der gør, at man kan leve af det uden at arbejde sig selv halvt ihjel.

Skal alle så være selvstændige, for at blive lige så lalleglade lykkelige for deres job, som mig?

NEJ!

Men jeg tror, at rigtig mange mennesker i dag sidder i et job, hvor de ikke er tilfredse, og hvor de ikke bruger sig selv på den rigtige måde. Det kan mærkes på kroppen, når man ikke lytter efter. En krop, kvitterer med træthed, modløshed, stress eller overvægt, når man ikke lytter til det, der er inderst inde. Når man ikke forfølger de drømme og værdier, der er aller vigtigst for én selv. Når man bevidstløst står op, går på job og hjem igen hver eneste dag, uden rigtig at føle, at man har udrettet noget vigtigt.

Når ferierne begynder at føles som de eneste åndehuller, der er i hverdagen. Så er det tid at lytte efter, hvad kroppen siger.

Seneste indlæg