Indhold

Kan man drive en forretning med kroppen i balance?

Indhold

Kan man være administrerende direktør og fuld drøn på arbejdslivet, og samtidig fastholde en hverdag i balance, hvor krop, sind og sjæl følges ad?

Nærvær, dybe vejrtrækninger og en klar fornemmelse af kroppens signaler, når grænser overtrædes. De fleste af os ved godt, hvordan det bør føles, når kroppen er i balance. Men ærlig talt, så det nok de færreste af os, der evner at fastholde denne tilstand, hvor krop, sind og sjæl følges ad i skøn harmoni.

Jeg konfronteres selv med ubalancen nu og da – hvis ikke ofte. Som administrerende direktør på Skandinaviens største uddannelsessted for kropsterapeuter har jeg ofte en travl hverdag. En hverdag, hvor ledelse, økonomistyring og udvikling tager en hel del mere af min tid, end det at leve i pagt med de idealer, vi lærer andre som kropsterapeuter.

Læs også: Kan vi overhovedet rumme stress og angst?

Efter en dag med møder, tal og mange beslutninger kan det være svært at huske det, man får helt ind på rygraden som uddannet kropsterapeut: Tilstedeværelse i nuet. Bevidsthed om kroppens sprog og det at rumme de følelser eller sansninger, der går igennem kroppen hvert eneste øjeblik.

Og faktum er, at det ER rigtig rigtig svært at bevare den balance og indre harmoni i en travl hverdag, hvor karrieren har taget fart. Det er nu ikke, fordi jeg som sådan er ked af at have travlt. Det, at jeg sammen med mine to dygtige partnere skulle stå i spidsen for en stor virksomhed, der vokser år for år, er bestemt ikke noget, der er landet ved et tilfælde på min trappesten. Jeg har vidst at jeg ville være selvstændig siden jeg var ung. Jeg tog en HHX og sikrede mig, at jeg fik masser af viden indenfor marketing, salg og virksomhedsøkonomi. Jeg ville drive min egen virksomhed.

Læs også: Vi er skabt til at være selvstændige

Men det var først da jeg blev uddannet kropsterapeut, at jeg for alvor fandt retning. Det kan stadig imponere mig, hvor fantastisk et redskab kropsterapi er, når man skal præstere, dyrke motion eller gennemleve traumer eller kriser. Der er så mange fordele ved den behandlingsform, at der burde være mindst én kropsterapeut i hver eneste familie i hele verden. Så havde sundhedsvæsenet noget mindre at lave, og mange mennesker havde færre smerter og psykiske problemer.

Vi har så mange patienter, der kommer til vores behandlere med kroniske smerter, gigt eller stress og angst, som har givet op.

Mange af dem har nærmest givet op over for drømmen om at blive rask og normalt velfungerende, og det offentlige har parkeret dem på medicin, sygemelding eller begge dele.

Jeg møder også massevis af studerende på vores skoler rundt om i Danmark og Sverige, som startede op under en sygemelding. Også de havde nærmest opgivet drømmen om at blive selvforsørgende, og kun et år senere springer de ud som selvstændige med fuld drøn på deres iværksætterliv. Og mens de var under uddannelse fik de selv så mange behandlinger, at deres egne symptomer forsvandt. Nu står de der på tærsklen til et nyt liv og brænder for at give deres indsigt videre.

 Det er ringe i vandet. Smukke, healende og positive ringe i vandet.

Det er det, jeg husker mig selv på, når jeg sommetider kommer hjem fra en travl arbejdsdag med hovedpine som en smertefuld reminder om alt for lidt nærvær og kontakt med min egen krops signaler: At jeg – sammen med mine to partnere – er med til at udbrede en helt helt fantastisk viden, som virkelig vil forandre verden.

Og når det tager helt fat med regnskaber, stress og jag – eller en gammel skade dukker op igen, så husker jeg den gave, jeg fik med mig, dengang jeg uddannede mig som kropsterapeut: Jeg kender min krops sprog, og jeg ved, hvordan hurtigt finder tilbage på sporet igen med indre ro.

 

Seneste indlæg