Indhold

Guide: Sådan behandler du mellemørebetændelse

Jeppe fortæller:

“Mellemørebetændelse kan være enormt smertefuldt for et barn, og du kan som forælder stå på sidelinjen og føle dig meget magtesløs. Men der er 2 områder, du kan behandle, som er rigtig effektive. Og dem vil jeg meget gerne give dig, så du kan hjælpe dit barn.”

Sådan behandler du mellemørebetændelse

Hvad er mellemørebetændelse?

Mellemørebetændelse opstår, når slimhinden i mellemøret bliver betændt efter en bakterie- eller virusinfektionen. Sygdommen er meget almindelig hos børn mellem 6 måneder og 3 år, men den kan opstå hos voksne også. Mellem næsen og mellemøret ligger det eustatiske rør, som sørger for at udligne trykket i øret. Men når betændelsen blokerer røret, opstår der problemer og smerter.

I lette tilfælde oplever barnet blot propper i ørerne, men svære sygdomstilfælde medfører stærke kontinuerlige smerter, trykket kan blive så stort at trommehinden sprænges.

Sådan behandler du mellemørebetændelse

 

Når dit barn har smerter

Når dit barn har smerter, kan du lindre ved at hjælpe ørene til at slippe affaldsstofferne og understøtte kroppens egen helingsproces.
Det er nemmest, hvis dit barn kan ligge ned på ryggen på et behageligt underlag.

Du skal arbejde med to områder, som tilsammen indeholder 4 punkter. Men da punkterne ligger to og to ved siden af hinanden, er det ikke spor kompliceret.

1)
Det første område, du skal behandle, ligger lige omkring ørene. Det første punkt ligger lige foran øret – lidt over midten. Placér din tommelfinger her, og læg derefter din pegefinger på det andet punkt, der ligger lige underkraniekanten bagved øret.

Når du har fundet punkterne på begge sider af dit barns hoved, kan du begynde af massere punkterne med et fast tryk og rolige, roterende bevægelser. Brug ca. 30 sekunder på at massere dette område.

Sådan behandler du mellemørebetændelse

 

2)
Det andet område ligger under tæerne – helt præcist under 4. og 5. tå.

Start med at behandle 4. tå med et tryk og små pulserende bevægelser i ca. 30 sekunder. Fortsæt derefter på 5. tå i 30 sekunder. Læg mærke til at det er området fra tåens udspring og indtil til det yderste led, du skal behandle, og ikke selve det yderste led.

Sådan behandler du mellemørebetændelse

 

Vi håber, at du før rigtig stor glæde af denne guide i at behandle dit barns mellemørebetændelse. Med disse punkter kan du hjælpe dit barn af med smerter, og du behøver ikke længere blot se til fra sidelinjen.

Rigtig god fornøjelse!

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Seneste indlæg

Rygsmerter

Behandling af rygsmerter

Rygsmerter og rygproblemer i lænden kende de fleste til, mens andre kæmper med kroniske rygsmerter eller diskusprolaps.   Læs her, hvad du

Kæbespændinger

Kæbespændinger afspejler følelser

Kæbespændinger kan være tegn på, at man bider sine følelser i sig. Kæbespændinger kan være smertefulde og yderst ubehagelige. Og i pressede

Hold i nakken

Hold i nakken og nakkestivhed giver smerter og begrænset bevægelighed. Få øvelser kan lindre smerter i nakken. Hold i nakken, ondt i

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen