Alexander Bach

Alexander Bach

Indhold

Sådan lindrer du dit barns kolik

Indholdsfortegnelse

Kolik er en af de værste lidelser, der kan ramme dit barn. Forældre føler sig ofte magtesløse, da de ikke ved, hvordan de skal lindre den intense smerte, som barnet oplever. Kropsterapeut og Totum-grundlægger Jeppe Dalsgaard vejleder til trykpunkter, som kan afhjælpe dit barns kolik.

Kroniske, langvarige skrigeture, også kaldet kolik, rammer hvert tiende barn, og er en lidelse, som efterlader både barnet og forældrene ulykkelige. Det er ikke 100 procent videnskabeligt bevist, hvad der forsager kolik. Men der er noget, som tyder på, at gråden skyldes stærke mavesmerter hos barnet – mavesmerter som ofte stammer fra tyktarmen, hvor luft og afføring kan ophobe sig. Derfor vil man ifølge kropsterapeut Jeppe Dalsgaard typisk fokusere på tyktarmen, når man skal behandle kolik.

“Min erfaring som kropsterapeut er, at når vi skal arbejde med kolik, så skal vi især arbejde med tyktarmen. Og når vi gør det, så bliver der oftest frigivet en masse afføring og luft. På den måde afhjælper vi kolikken,” siger han.

Hjælp til selvhjælp

Herunder følger en vejledning til, hvordan du selv kan hjælpe dit barn med at lindre smerterne i deres mave. Du kan se, hvordan Jeppe Dalsgaard gør i videoen i bunden af artiklen.

1.
De første to punkter skal du bruge samtidig. Det første punkt ligger i albuefugen på oversiden af armen. Find dette punkt og læg et tryk, mens du med din anden hånd lægger et tryk i svømmehuden mellem dit barns tommel- og pegefinger. Når du har fundet punkterne, kan du nulre, nusse og trykke på punkterne i 30-60 sekunder. Hold så en pause og gentag. Punkterne sidder på begge arme, så du må gerne bytte side.

2.
Næste punkt er tyktarmens zonepunkt, og det ligger under fødderne. Her er det vigtig, at du altid starter på barnets højre fod og bevæger dig i tyktarmens retning – i urets retning. Ellers skubber du skidtet den gale vej. Brug din tommelfinger til at nusse og “gnubbe” i tyktarmens retning. På den måde hjælper du dit barn med at give slip på afføring og luft, som har hobet sig op.

3.
Til sidst kommer rotationen af dit barns krop, som også skal foregå i en bestemt retning – nemlig med uret. Det kan måske se voldsomt ud at rotere barnets ben helt op over hovedet. Men husk på, at en baby er blød og smidig, og at det giver en god massage af tyktarmen. Fold dit barns ben let og rotér så med store bløde cirkelbevægelser.

Vi håber, du får rigtig gode resultater med disse enkle og effektive teknikker. Både så dit barn kan slippe de ophobede affaldsstoffer, og I som forældre kan få mere ro. Rigtig god fornøjelse med at behandle dit barn for kolik.

 

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Forfatter

Alexander Bach

Alexander Bach

Seneste indlæg

Diskusprolaps

Diskusprolaps: Med smertemuren i ryggen

Interview med Anne Vestergaard Pedersen, Totum Kropsterapi elev I september 2020 fik Anne at vide, at hun havde en diskusprolaps i ryggen.

Fordøjelsessystemet

Fordøjelsessystemet

Fordøjelsessystemet mærker vi ofte til, når det ikke fungerer optimalt. En oppustet mave der gør ondt eller en mave der er gået

13 kommentarer til “Sådan lindrer du dit barns kolik”

 1. Hi, I think your web site could be having web browser compatibility issues.
  When I take a look at your website in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues.
  I simply wanted to give you a quick heads up!
  Apart from that, excellent website!

 2. Today, I went to the beachfront with my kids.
  I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her
  ear and screamed. There was a hermit crab inside
  and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know
  this is completely off topic but I had to tell someone!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen