Indhold

Slip af med forkølelsen med 2 simple øvelser

Forkølelse kan lindres uden næsespray

Indhold

Er du blevet forkølet? Fortvivl ikke, du kan sagtens komme hurtigere over en forkølelse ved egen hjælp – og helt uden brug af næsespray.

Når vinterhalvåret melder sin ankomst, følger forkølelse, snotnæse, hoste og uendelige mængder næsespray med. Selv om det er helt normalt, er det stadigvæk irriterende at gå rundt og være tilstoppet og pudse næse hver halve time.

Hvordan virker næsespray?

I et forsøg på at komme forkølelsen til livs tyr mange til næsespray for at få lettet trykket og få luft igennem, men desværre kan brugen af næsespray have nogle uhensigtsmæssige sideeffekter.

Næsespray virker ved, at den får de hævede slimhinder til at trække sig sammen, så man kan få luft gennem næsen igen. Men overdreven brug af næsespray kan fx bevirke, at slimhinden i næsen bliver hævet og irritabel, hvilket endda kan forlænge forkølelsesperioden.

Alternativ til næsespray

Så selv om det kan virke tillokkende at søge øjeblikkelig lindring med et pust fra næsesprayen, er der risiko for, at blive afhængig af næsespray. Og derfor er det værd at overveje, om man ikke skal søge efter et bedre alternativ til næsespray.

Hvordan slipper jeg af med forkølelseN?

En kropsterapeutisk behandling kan hjælpe dig med at slippe af med forkølelsen og blive hurtigere rask. Og du kan endda selv behandle en forkølelse og få lettet trykket med to simple øvelser.

I kropsterapi arbejder man med to punkter fra zoneterapi mod forkølelse. De kan hjælpe til at udskille de affaldsstoffer, der skal ud af kroppen ved forkølelsen. Man kan kalde det ”en naturlig næsespray”, da trykpunkterne virker som et naturligt alternativ til medicinsk næsespray.

Behandling af forkølelse foregår således:

  1. punkt finder du lige ud for næseborene på både højre og venstre side af næsen.

Hjælper du en anden med at komme over en forkølelse, skal du bruge dine tommelfingre til at massere punkterne. Hvis du selv er den uheldige, der er ramt af forkølelse, er det lettere at bruge pegefingrene. Placer fingrene ved siden af det nederste af næsen og tryk. For at slippe af med den tilstoppede næse kan du enten holde et fast tryk, lave små cirkulære bevægelser eller kombinere de to muligheder.

  1. punkt sidder under trædepuden under de to yderste tæer.

Her kan du bruge tommelfingeren, uanset om du behandler dig selv eller andre mod forkølelse. Her placerer du en finger på punktet og holder et fast tryk eller laver små cirkulære bevægelser med fingeren. Gør begge dele i cirka 30 sekunder ad gangen, og sørg for, at du får behandlet begge fødder.

Efter behandlingen skulle du gerne kunne mærke, at der bliver plads til at få luft igennem næsen igen. Hvis ikke det virker efter første gang, kan du gentage øvelserne 20 minutter senere.

Seneste indlæg