Indhold

Du skaber dit eget liv fordi…..

Indhold

Vi kender nok allesammen mennesker, der bare altid er vildt heldige – som i “Fætter-Højben-heldige”. Eller andre mennesker som synes at ramle ind i forhindringer og modgang hele tiden. Og vi har nok også en gang i mellem spurgt os selv, om det virkelig kan være de rene tilfældigheder der afgør det, eller om man på en eller anden måde selv gør noget der tiltrækker gode ting … eller svære – altså om vi selv skaber vores liv. Det kan du læse et bud på her.

Ifølge civilingeniør og forfatter Henning Jensen skaber vi selv vores liv – og vi skal til et område så videnskabeligt som kvantefysikken for at forstå hvorfor.

Kvantefysikken beskæftiger sig med det mindste af det mindste, og når vi zoomer så tæt ind på verden står det ifølge Henning Jensen klart, at alting er energi, inklusiv os selv og alt vi nogensinde tænker og føler.

Der er ikke noget, der er noget andet end energi.
ALT er energi.

Vi tolker denne energi forskelligt alt efter hvad vi tænker og føler, da de stoffer hjernen frigiver til kroppen afhænger af, hvordan vi opfatter verden.
Opfatter vi verden som farlig, frigives stresshormoner og vi ser fare over det hele. Opfatter vi derimod verden som skøn og kærlig, frigives kærlighedshormoner og vi ser skønhed over det hele.

Vores tanker og følelser påvirker ikke kun os selv og hvordan vi ser verden. De påvirker også verdenen ved, at de udsender elektromagnetiske bølger fra hjernen og hjertet, som ”rent fysisk” påvirker omgivelserne.

Det er jo ikke sådan, at vi kan løfte en kop med tankens kraft – mere sådan at hvis vi af hele hjertet føler positivt om en, vi sidder overfor i toget, vil denne person nok fornemme det, selvom vi ikke siger eller gør noget venligt.

På den baggrund er det selvsagt vigtigt at blive bevidst om, hvilke automatiske tanker vi har gemt i kroppen. Vi er nemlig kun bevidste i 5% af tiden, mens vi resten af tiden ser og skaber vores verden ud fra de overbevisninger vi har liggende i underbevidstheden. Kontakten til disse overbevisninger kan ifølge Henning Jensen ske gennem kropsterapi, som desuden kan være med til at højne ens energi

Energi og kropsbevidsthed

 

Vi har talt med Totum kropsterapeut og underviser Jeannette Johnsen, der er godt inde i Henning Jensens budskaber, om hvordan hun bringer alt dette i spil i en kropsterapi.

Hvordan arbejder du med at ”alt er energi” ved briksen?

Først og fremmest nytter det ikke noget, hvis Henning Jensens tanker om energi bliver forsøgt ”puttet ind i” klienten. Den skal oversættes på en eller anden måde, og det kan vi gøre ved at arbejde med kroppen.
Ofte når vi skal oversætte noget bruger vi ord, men du og jeg ville opfatte det samme ord vidt forskellig, hvis vi dykkede lidt ned i betydningen. Med kropsterapien kan vi gå bagom, sådan at vi ikke bare forstår ordene med hovedet, men også med kroppen. Så begynder vi at få kropsbevidsthed, og det er hele humlen i kropsterapi: at folk får en kropsbevidsthed, fordi når de får den, kan de lave om på det der er galt. Hvis de kun forstår det med deres tanker og ord, for eksempel at ”alt er energi”, så er de ikke i fuld kontakt med det.

Hvad lægger du i ordet “kropsbevidsthed”?

Det er en bevidsthed i kroppen, der gør at man ved hvordan ens krop har det. Uanset om det er mandag eller fredag, eller du er i kropsterapi eller ej, så fortæller din krop dig, hvad du har behov for; hvad der vil være et “bidrag” til dig. Når kroppen fortæller hvad vi har behov for, går vi med det, fremfor at gå med noget hovedet siger vil skal. ”Jeg skal jo også lige lave den her arbejdsopgave” eller hvad det kunne være.

Men ved kroppen virkelig hvad jeg har brug for? Jeg mener, min krop har da meget tit lyst til at ligge på sofaen og spise chokolade.

Tror du ikke det er din hjerne, der har lyst til det? Vi er jo skabt til at skulle overleve, det er derfor vi er tiltrukket af sukker og afslapning og derfor vi automatisk går i kamp eller flugt, når vi bliver udfordret. Men vi behøver det slet ikke. Vi kan i stedet spørge os selv, hvad der er bedst for os og så vælge det.

Vi ved mere om, hvad vi selv har brug for af energi, end vi er bevidste om, fordi der er noget af kroppens sprog vi har ikke lært at forstå, og så afviser vi det.

Men man kan spørge sin krop, om den energi man indtager, er et bidrag til én. Er det nærende for mig? Meget ved man på forhånd, for eksempel at det er godt at drikke vand, men mange ting er man nødt til at spørge kroppen om. Selv hvis det er en grøntsag: hvis ikke man føler et behov fra kroppens side, så skal man ikke spise den. Kroppen ved hvad vi har brug for.

Man har et valg

 

Hjælper kropsbevidsthed så også med at slippe sine negative tanker og overbevisninger?

Det handler om at få erfaring med, at det er et valg at slippe det ”negative”. En vis mand har sagt ”You don’t have to fight, you just have to choose”. Jo bedre man forstår det, desto mindre af det negative tager man med sig fra situation til situation.

Det behøver ikke tage ret lang tid at være kropsbevidst. Der er mange der spørger, om man skal meditere og alt sådan noget, for at udvikle kropsbevidsthed. Men det er slet ikke så kompliceret eller krævende – bare noget med, for eksempel, at blive på toilettet et par minutter, når man er derude alligevel, så man kan mærke efter i kroppen og slippe tyngden af et skuldertræk fra en kollega eller noget chefen har sagt, eller hvad det kunne være.

Jeg tænker det sådan, at vi ofte er ”udenfor os selv”, altså optagede af tanker om fortiden, eller fremtiden. Men vores udgangspunkt i livet er jo i virkeligheden vores “nu”, vores jeg, vores bevidsthed, og jo mere vi går derhen og bruger det som udgangspunktet, desto bedre er vores fundament i livet.

Så er vi bevidste. Også selvom at vi ofte kan ryge ud ad en tangent og blive opslugt af tanker. Når vi går vi tilbage til hvordan vi har det lige her og nu, ved vi med det samme hvad vi har brug for. Hvis vi så er villige til at give os selv det, er problemet løst.

Så det er godt at være kropsbevidst, fordi det bringer en tilbage til nuet, hvor kroppen er. Men vil de begrænsende overbevisninger, vi bærer rundt på ikke blive ved med at rumstere og skabe vores verdensopfattelse, hvis ikke vi får gjort noget ved dem?

Hvis vi møder os selv med nysgerrighed og nærvær, skaber vi den rigtige energi for os selv. Nogle vil sige, at det er egoistisk at give sig selv en masse nærvær, men det er ikke den energi, der ligger i det. Det handler om at give sig selv egenomsorg og egenkærlighed. Hvis du gør det, så skifter energien i dit liv. I stedet for at slå sig selv i hovedet over det man ikke fik gjort eller sagt på den rigtige måde, kan man give sig selv lov til at tjekke ind i nuet og se, at tingene er det de er og så spørge ”Hvad er ellers muligt?”.

Et nysgerrigt spørgsmål åbner op for væren i nuet: Hvordan føles det at være til lige nu?

Vi kan ikke ændre noget medmindre vi er bevidste om det, og bevidsthed opstår altid i nuet. Man kan faktisk gå ind og ændre på kodningen af sine hjernevindinger ved at kigge på sine overbevisninger med nysgerrighed og nærvær. Det næste bliver så, om vi er villige til at ændre dem. Hvis vi er det, bliver det et spørgsmål om prioritering.

Du får det til at lyde meget enkelt…

Vi har fortjent som mennesker af forstå, at vi gør ting tæske-svære, som ikke er svære.

Ting, der virker svære, kan være enormt lette, hvis vi bare går efter den energi, vi har behov for.

Og hvis vi mærker, at energien ikke er rar, varm, nærende eller bare ikke føles god, så er det vores krops måde at sige: ”Nix, det her skal du ikke”. Hvad kan jeg så vælge? kan vi spørge.

Når vi for eksempel kritiserer os selv eller tænker, at andre ikke kan lide os eller hvad det nu kunne være – så er det sammentrækkende eller begrænsende energi. Hvis vi vil tage styringen over at skabe vores eget liv, skal vi skabe lethed, det vil sige vi skal vælge den udvidende energi.

Hvis vi møder noget, vi oplever som modstand, kan vi spørge: ”Hvad kan det så skabe?” Og med det spørgsmål, åbne for nysgerrighed og nye muligheder. I stedet for at tænke: ”Ej nu er det fandenfløjteme også for meget, det er 27.000 gang at jeg er i den her situation”. Så reducerer man sine muligheder til nul.

Men er det ikke bare ”fandenfløjteme også for meget” nogle gange – det er vel bare en konstatering af, hvordan tingene er – og ikke en ”negativ overbevisning”?

Det er sådan, at hvis vi går med følelsen ”svært” omkring noget, så bliver det svært, fordi vi har indstillet hjernen til ”svært”. Hvis man oplever noget svært, kan man stadig gå til det med en indstilling om at skabe lethed.

Hvordan kan jeg skabe lethed, nysgerrighed og muligheder her? kan man spørge. Vi ved det ikke altid med det samme. Vi skal måske lige sove på det og tale med nogen, men vi skal være villige til at møde det med nysgerrighed og lethed. Vi kan til enhver tid skabe vores eget liv med den energi, som vi er villige til at lægge i det. Alt er energi og derfor kan alting til enhver tid kan ændres. Alt er muligt, hvis vi vælger at kigge på det med et spørgsmål i stedet for et svar. Med åbne spørgsmål begynder vi at åbne for vores bevidsthed – og det er det, der flytter os.

Seneste indlæg