Indhold

Har du plads til dig selv?

Indhold

Kroppen rummer vores følelser, og den rummer vores sjæl. Der er her barnet i os bor, og her det irrationelle og dyriske stikker hovedet frem.

I dag har Hold 14 repeteret teknikker til hele forsiden af kroppen. Dette indebærer bl.a. teknikker til at løsne hals, bryst, hofter, lyske og ben.

 

Fra forsiden kommer vi også let i kontakt med det bløde væv i maven. Tidligere i evolutionen, dengang vi gik på alle fire, var dette område godt beskyttet. Men nu er vores sårbare, vitale organer det første, vi møder verden med.

Derfor får enhver form for trussel os til at beskytte denne del af kroppen. Og ud fra kroppens synsvinkel er en trussel ikke nødvendigvis en mand med en økse – det kan ligeså vel være et hårdt arbejdspres, en følelsesmæssig belastning eller at føle sig udenfor og udstødt. I disse tilfælde spænder vi ofte op i muskulaturen på forsiden og lukker os om os selv.

Skuldre, der hænger nedad og indad mod brystet, prøver at beskytte hjertet.

Spændinger i solar plexus kan lukke ned for følelserne i kroppen eller snøre sig sammen, når vi ligger under for et for stort pres.

Føler vi skam over f.eks. vores seksualitet, kan vi lukke os om vores kønsdele i lyskeområdet.

At få løsnet til spændingerne i maveområdet kan føles som pludselig at få mere plads indeni. Der bliver simpelthen mere plads til bare at være.

Har du prøvet følelsen af pludselig at få mere plads til dig selv indefra?

Hvis ikke, så få plads til dig selv med en Totum behandling fra én af vores uddannede kropsterapeuter.

Seneste indlæg