Julie Runa

Julie Runa

Indhold

Er dine følelser forvirrende?

Indholdsfortegnelse

Følelser kan være komplicerede, og de påvirker i høj grad, hvordan vi agerer i livet. Lær at forstå, hvad dine følelser i virkeligheden prøver at fortælle dig.

Mange mennesker kan have svært ved at fortælle, hvad de føler – og hvorfor de føler, som de gør. På de mange klinikker, Totum – Skolen for Kropsterapi har rundt om i landet, møder vi ofte patienter, der har brug for hjælp til at finde ud af deres følelser.

Det kan være svært at forstå, hvordan du kan være forvirret over dine egne følelser, men faktisk er følelsesmæssig forvirring meget almindeligt. Desværre kan forvirringen – uanset hvor normal den end er – føre til misforståelser i vores relation til andre mennesker, men i den grad også indeni os selv. Og forvirringen kan resultere i, at vi agerer anderledes, end vi egentlig har lyst til eller brug for, fordi vi misforstår signalerne.

Bare rolig – dine mærkelige følelser er faktisk helt normale

Følelser er komplekse, og du har måske oplevet, at du i nogle situationer har haft modstridende følelser. Du kan være glad for, at en af dine gode kollegaer får en forfremmelse, men ked af, at forfremmelsen ikke gik til dig. Eller du kan være frustreret over planlægningen af din kommende flytning, men spændt på at flytte ind i dit nye hjem. Det er faktisk ikke så mærkeligt, som du måske tror, det er.

Din hjerne kan også finde på at skjule visse følelser bag andre følelser. For eksempel er det ikke ualmindeligt, at en følelse af sorg eller at være ked af det kan komme til udtryk i vrede. Ofte er det vores stærkeste følelser, vi gemmer væk, fordi de kan være for skræmmende at udtrykke. De repræsenterer vores dybeste frygt og vores behov, så vi gemmer dem væk for at beskytte os selv.

Sådan kan dine følelser hjælpe dig

Men følelser – vores rigtige, ægte følelser – er vigtige. Der er en grund til, at vi har dem, og derfor er det vigtigt, at vi lære at se igennem muren af dæk-følelser og lære at forstå og acceptere ambivalente følelser. Hvis du lytter efter og lære at analysere dine reaktioner på forskellige situationer, så kan dine følelser give dig vigtige oplysninger om din indre tilstand.

Men det kan være svært at analysere dine egne reaktioner. Heldigvis er vores krop og vores sind forbundet, og din krop kan fortælle dig mere, end du tror.

Hos Totum – Skolen for Kropsterapi arbejder vi med sammenhængen mellem din krop og dit sind, og vi har lang erfaring med at analysere din kropsholdning og dine spændinger og derved finde frem til, hvad din krop viser om din mentale og følelsesmæssige tilstand – og på den måde kan vi hjælpe dig med at få det bedre både i krop og sind. Har du brug for hjælp fra en kropsterapeut? Totum – Skolen for Kropsterapi har behandlere i hele Danmark – find din lokale behandler her.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Forfatter

Julie Runa

Julie Runa

Seneste indlæg

Derfor er der brug for kropsterapeuter

Derfor er der brug for kropsterapeuter

Når vi ser på statistikker over danskernes generelle mentale helbred, ser vi et billede der viser at overraskende mange af os kæmper

Stress og kæbespændinger

Kæbespændinger af stress

Kæbespændinger og stress hænger i mange tilfælde uløseligt sammen. Derfor kan behandling af stress mindske dine kæbesmerter. Når stress rammer os, er

KROPSTERAPI HJALP PÅ CORONA STRESS

Både myndigheder og sundhedsprofessionelle har påpeget, hvor vigtigt det er at tage hånd om de psykiske følger af corona. Læs hvordan kropsterapi

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen