Indhold

Lyt til kroppen når du skal tage beslutninger

Lyt til din krop når du skal tage beslutninger

Indhold

Hver dag står du overfor små og store beslutninger, og du oplever sikkert engang i mellem, at en tvivl i dig gør det svært at komme videre i processen. Heldigvis kan din krop hjælpe – du skal bare lære at lytte til den.

Hvad skal vi spise? Hvilken film skal vi se? Skal jeg søge nyt job? Skal vi begynde at prøve at få børn? Skal vi købe hus?

Livet er fuld af både store og små beslutninger – hver eneste dag tager du en række beslutninger og i løbet af et liv, vil du også nå at stå overfor en del beslutninger af større betydning. Ligesom mange andre ar du sikkert også oplevet tvivlen, når du skulle tage en større beslutning. Det kan være en altafgørende og livsændrende beslutning, og det er ikke noget, hjernen tager let på – derfor spørger den din krop om hjælp.

På Totum – Skolen for Kropsterapi ved vi, at kroppen har meget at sige, når du står overfor en vigtig beslutning. Prøv at tænke tilbage på sidste gang, du tog en beslutning, som du vidste, ikke var god for dig. Du mærkede sikkert en form for uro, ubehag eller angst i maven – det var din mave, der prøvede at sige til dig, at det, du gjorde, ikke var det rigtige for dig. Omvendt spreder der sig ofte en lettelse af boblende energi, når din krop ved, at du har taget den rette beslutning.

Din krop fortæller dig således, når der er uoverensstemmelse mellem dine handlinger, og det du inderst inde ønsker. Lige så vel som den fortæller dig, når der er sammenhæng og synergi mellem dine tanker, følelser og handlinger.

Men det er ofte lettere sagt end gjort at lytte til sin krop og handle derefter. Det kan det være, fordi vi glemmer at lytte til vores krop, men det kan også være, fordi vi faktisk har svært ved at overskue at træffe den beslutning, der er bedst for os. Eller måske er vi kommet for langt i den forkerte retning til at kunne overskue at vende om.

Sådan hører du det, din krop prøver at fortælle dig

Næste gang du står overfor en vigtig beslutning, så prøv at mærke efter i din krop:

  • Hvilken beslutning giver dig en urolig fornemmelse?
  • Og hvilken beslutning giver dig en let følelse i kroppen?

Hvis du i en længere periode har truffet beslutninger, der ikke var gode for dig, så vil din krop stritte imod og sende endnu tydeligere signaler, som for eksempel i form af:

  • Migræne
  • Blokeringer
  • Spændinger
  • Eller smerter.

På Totum – Skolen for Kropsterapi underviser vi blandt andet vores elever i det faktum, at når din krop beklager sig, så er det, fordi der er noget vigtigt, den prøver at gøre dig opmærksom på. Din krop er din gode ven, der ser, at du har problemer, og prøver at råbe dig op, så du kan komme på rette spor igen.

Næste gang, du har smerter, bør du derfor tænke sådan her: Hvad er det, jeg har brug for at ændre på?

De mange behandlere, Totum – Skolen for Kropsterapi har rundt i landet, er eksperter i at læse kroppens signaler. Hvis du har brug for hjælp til at forstå, hvad din krop prøver at fortælle dig, kan du finde din lokale kropsterapeut her.

Seneste indlæg