Indhold

Kropsterapi hjalp atlet til EM

Indhold

Anne Marie Geisler Andersen er dansk rekordholder i 24 timers løb, mor til tre og politiker. I 2016 blev hun skadet otte uger før EM og var ikke i stand til at løbe. Men det ændrede kropsterapien på.

 Hun havde løbet et maraton om søndagen, hvilket var helt efter planen. Det var sommer 2016, og der var otte uger til, at Anne Marie Geisler Andersen skulle løbe mod Europas bedste ekstremløbere ved EM i 24 timers løb i Frankrig.

Målet var at komme over sin daværende danmarksrekord på 219 kilometer på 24 timer. Derfor var søndagens 42 kilometer ikke nogen særlig udfordring. Men et par dage senere kunne hun dårligt nok gå eller stige ind og ud af sin bil.

– Der var jeg ret presset. Folk sagde til mig, at jeg ikke kunne komme til at løbe – og slet ikke sætte ny danmarksrekord. Men det var det, jeg havde arbejdet hen imod det sidste halve år, så det var meget nedtrykkende, siger hun.

For stædig til at give op

Den 36-årige ekstremløber er ikke kun elitesportsudøver, men også mor til tre børn på to, fire og seks år, tidligere medlem af Folketinget og nuværende byrådsmedlem i Esbjerg Kommune.

– Jeg er vant til at være i gang og udfordre mig selv. Når jeg for eksempel sætter mig det mål at få det første radikale mandat i Esbjerg byråd i mange år, så knokler jeg, til det lykkes. Det er det samme med løb, siger Anne Marie Geisler Andersen.

Derfor gav hun heller ikke op, da det så sort ud otte uger før EM i 2016.

Hun gik til en behandler lidt uden for Esbjerg, men det hjalp ikke. Siden 2014 har hun gået hos Totum lige op til og efter hendes store løb, men ikke i det daglige, da det er en lang tur fra Esbjerg. Men på det tidspunkt var hun klar til at gøre hvad som helst for at kunne løbe igen.

– Jeg havde haft en rigtig god sæson, og jeg havde ikke noget job på det tidspunkt, så al mit fokus var på løb. Da jeg pludselig ikke kunne følge min plan og mit mål, havde jeg det ikke særlig godt. Så jeg vidste, der måtte ske noget, fortæller hun.

Så hun fik en hastetid hos Totum og mærkede, at det gjorde en forskel. En gang om ugen kørte hun frem og tilbage mellem Esbjerg og København for at blive behandlet for den hofte, der havde sat sig fast.

Helhedsbehandling fik hoften på plads

Det virkede håbløst. Efter tre uger begyndte hun at kunne lunte to kilometer, så tanken om at løbe 100 gange så langt var nærmest utopisk på det tidspunkt.

Men hun blev ved. I behandlingerne blev hun overbevist om at tro på det, og i takt med at hun blev knækket og løsnet mere og mere op, hun kunne mærke en lille forbedring fra behandling til behandling.

– Det gode ved Totum er, at det er helhedsorienteret. Jeg har døjet med lidt forskelligt i akillessenen og benene, og efter tre fødsler sætter mine hofter sig nogle gange skævt, men hos Totum kommer de til bunds i det hele i stedet for kun at fokusere på én skade ad gangen, siger hun.

Hoften kom langsomt på plads igen, og to kilometer blev langsomt til 20 kilometer. Det resulterede faktisk i, at hun trænede sig helt op igen og rejste til Frankrig.

Et par rekorder senere

Da Anne Marie Geisler Andersen snørede skoene lørdag formiddag i den franske by Albi, blev de ikke bundet op igen før søndag formiddag. Hun kom ikke bare igennem de 24 timers løb, men fik også en sjetteplads og satte ny danmarksrekord med 225 kilometer.

– Det, tror jeg ikke, jeg havde kunnet uden Totum-behandlingerne, siger hun.

Siden har hun slået sin egen og Danmarks rekord for kvinder endnu en gang, da hun sidste sommer løb VM i Belfast. Da tilbagelagde hun 233 kilometer og blev nummer 12 i verden.

Næste løb er EM i Rumænien den 26. maj i år, og Anne Marie Geisler Andersen har naturligvis nye, større mål: Denne gang vil hun gerne op på 240 kilometer, så hun begyndte at træne op igen i januar.

– Jeg har faktisk lige bestilt tid hos Totum i februar, marts og april og håber, jeg kan få flere tider, så jeg kan nå mit mål, siger hun.

OBS: I videoen fremgår det, at Anne Marie Geisler Andersen arbejder for Sikkerhedsstyrelsen og er Radikale Venstres spidskandidat til byrådet. Hun er i mellemtiden blevet valgt ind i byrådet og har sagt farvel til sit job i Sikkerhedsstyrelsen for at kunne være politiker og ekstremløber på fuld tid.

https://www.youtube.com/watch?v=S215p9l5v6o&index=2&list=PLz7ZEeLwKEKGQ4-LuC7vgHqLmKn_BKQNl(/embed]

Seneste indlæg