Indhold

Ledfrigørelse i Totum kropsterapi

ledfrigørelse af øvre ryg

Ledfrigørelse er én af de mest effektive teknikker til at forbedre mobiliteten – f.eks. i ryggen. Brugt rigtigt er metoden meget skånsom og sikker. Den største udfordring er for mange lyden..

Løber det f.eks. dig koldt ned ad ryggen, når nogen “knækker” fingre?

Så kan det måske være godt at vide, at der faktisk ikke er tale om et knæk, men snarere om et “plop”.
Der er nemlig absolut ingen knogler, der knækker under en ledfrigørelse. Derimod sker der en trykændring inde i leddet, og det er den, der giver lyden. 

Men hvorfor bruger vi ledfrigørelse i Totum kropsterapi?

Ledfrigørelsen kan både have en mekanisk effekt og en neurologisk effekt.

Den mekaniske effekt sker, når et låst eller begrænset led “åbnes”, så der igen kan ske en udveksling af næringsstoffer gennem ledvæsken og bevægeligheden i leddet optimeres. Vi får en øget blodgennemstrømning og mærker måske en varmende fornemmelse i området.

Den neurologiske effekt kan opstå sammen med den mekaniske, men kan også stå alene. Denne effekt kaldes neurologisk, fordi vi opnår en positiv nervepåvirkning af rygmarvsnernerne. Af samme grund opnås den neurologiske effekt også kun, når vi arbejder med ledfrigørelser langs rygsøjlen.

Mellem hver ryghvirvel udgår et sæt nerver, som kontrollerer noget væv i kroppen. Har vi en spænding i f.eks. skulderen, kommer der altså et nervesignal fra en rygmarvsnerve om at muskelen skal trække sig sammen.

I det splitsekund, hvor den neurologiske påvirkning finder sted, ophører spændingen i det tilhørende væv markant. Herefter den genoptages med en lavere spænding end før ledfrigørelsen. Dermed kan en ledfrigørelse af rygsøjlen påvirke væv, som ligger i f.eks. armen eller bughulen – alt efter hvor frigørelsen finder sted.

På Totums 1-årige kropsterapi uddannelse lærer du at frigøre alle de små led i kroppen, samt øvre ryg.

Du vil således kunne arbejde grundigt med den mekaniske og funktionelle effekt rundt om i kroppen samt påvirke f.eks. lever, hjerte, lunger, mavesæk og milt med ledfrigørelser i øvre ryg.

Nysgerrig på at vide mere om uddannelsen?

Så tilmeld dig en infoaften i København eller Aarhus. Det er helt gratis – du skal blot tilmelde dig her

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Seneste indlæg

Rygsmerter

Behandling af rygsmerter

Rygsmerter og rygproblemer i lænden kende de fleste til, mens andre kæmper med kroniske rygsmerter eller diskusprolaps.   Læs her, hvad du

Kæbespændinger

Kæbespændinger afspejler følelser

Kæbespændinger kan være tegn på, at man bider sine følelser i sig. Kæbespændinger kan være smertefulde og yderst ubehagelige. Og i pressede

Hold i nakken

Hold i nakken og nakkestivhed giver smerter og begrænset bevægelighed. Få øvelser kan lindre smerter i nakken. Hold i nakken, ondt i

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen