Indhold

Minibehandling var en overraskelse

Indhold

Charlotte får ondt af berøring. Alligevel prøvede hun en minibehandling, da Totum var på messen Sund Livsstil i København, og de 20 minutter gjorde en kæmpe forskel.

På messen Sund Livsstil i København var 51 årige Charlotte en af de mange, som prøvede en gratis minibehandling på 20 minutter ved Totums stand.
”Jeg så bare det der ord ‘kropsterapi‘ og tænkte, at det kunne da godt være, at den type terapi kunne hjælpe mig,” fortæller Charlotte umiddelbart inden hendes første møde med Totum Kropsterapi går i gang.

Charlotte fortælle også, at hun lider af to autoimmune sygdomme, som gør, at hun ikke kan tåle berøring. Hvis hun får et tryk ned i muskelvævet, særligt ved senehæftninger, bryder der straks nældefeber ud på det område. Derudover har hun konstante smerter. Så det var en spændt behandler, som tog imod Charlotte på briksen ved Totums stand.

Åndedrættet er det første

Totum er med på Sund Livstil-messen for at fortælle om og demonstrere behandlingsformen. Derudover også for at fortælle om skolen og de mange forskellige muligheder der er for at tage uddannelsen til kropsterapeut på en måde, så det passer ind i de flestes hverdag.
Charlotte sætter sig op på briksen og får et tæppe lagt omkring sig. Hun skal prøve sin første Totumbehandling og har ikke nogle forventninger som sådan, men der var noget med ordet kropsterapi, som fik hende til at melde sig til en gratis minibehandling. Hun ved nemlig af erfaring, at jo bedre hun har det mentalt, jo bedre kan hun håndtere de kroniske smerter. Derfor tiltaler det hende også, at Totum Kropsterapi både handler om krop og psyke.

Kroppen sidder i foden

Behandleren har lyttet opmærksomt til Charlottes fortælling om hendes sygdomme og mulighederne for at modtage kropsterapi. Hun spørger ind til Charlottes erfaringer med, hvordan hun kan tåle at blive rørt. Det må ikke være dybe tryk med fingerspidserne men gerne med flad hånd, forklarer Charlotte.
De aftaler desuden, at Charlotte skal sige til, hvis hun skal have en pause.

I mens de taler, har behandleren lagt hånden på Charlottes mave og følger med hendes åndedræt. Charlotte fortæller om de særligt ømme steder, og behandleren lytter med, imens hun mærker, hvordan Charlotte trækker vejret.

”Er det okay, at jeg rører ved dine fødder?” spørger behandleren.
Det er ikke noget problem, men kort tid efter gør det meget ondt i fødderne – særligt i svangen. Dog uden at Charlotte siger stop.
”Det er som om, at du stikker knive ind der. Hvad er det, som sidder der i svangen på foden?” spørger Charlotte.
”Det er hele din krop,” svarer behandleren og minder Charlotte om at huske at trække vejret. Særligt når det gør ondt, er det en hjælp at trække vejret igennem smerterne og fokusere på åndedrættet, fortæller hun.

Stræk og ilt til kroppen

Behandleren trækker i fødderne ovenfra og fra hælene. Charlottes krop bliver strukket igennem, og imens forsøger hun at blive ved med at trække vejret.

I området mellem kraveben og bryst, sidder nogle af kroppens mange lymfer. Der masserer behandleren også, hvilket medfører at de bliver drænet. Det gør lidt ondt, men Charlotte kan også mærke, at det er en god ting, at blive masseret der. Lymfedrænet sender summen helt ud i Charlottes fingre.
”Jeg er da utrolig spændt der,” siger hun.
”Ja, det er du. Det her kan du gøre selv derhjemme også,” svarer behandleren og dermed har Charlotte fået sit første redskab med hjem.

Meget positivt overrasket

Charlotte siger allerede halvvejs i behandlingen, at hun er meget positivt overrasket og stolt. Positiv over, at behandlingen kan lade sig gøre, men også stolt over, at hun har turde kaste sig ud i at prøve en Totum Kropsbehandling ,selvom hun ved, at det højst sandsynligt vil give hende smerter, som skal håndteres efterfølgende.

Der er 4 minutter tilbage af tiden, og behandleren er i gang med Charlottes skuldre. De er, som de andre steder, hvor behandleren har haft fat, også spændt hårdt op. Men behandlingen af skulderpartiet når alligevel at få en effekt, fortæller Charlotte efterfølgende, da hun har fået sine sko på igen.

Helt let og flyvende”

Jeg er meget positiv overfor denne type behandling. For selvom jeg godt ved, at jeg skal håndterer smerter bagefter og kan allerede kan mærke nu, at der er nældefeberblærere på vej på min ryg, er det det værd. Jeg føler mig så let og flyvende. Og lige nu har jeg slet ikke ondt i mine skuldre,” fortæller Charlotte med et stort, bredt smil.
På bordet ved standen, ligger et blandet udbud af forskellige brochurer om Totum. Charlotte tager en med hjem og er overbevist om, dette ikke er hendes sidste møde med Totum kropsterapi.

Seneste indlæg