Indhold

Behandling af sorg

Behandling af sorg – Fortælling fra briksen

Indhold

Terapiforløb med Totum kropsterapi hos Maria Louise fra Malou CPH.
Af Amalie Brohus

I foråret 2020 startede jeg til kropsterapi hos Maria – jeg husker tydeligt vores første session, hvad vi talte om, og hvorfor jeg havde valgt at starte denne rejse. Jeg kom til Maria med et ønske om at arbejde med traumet, efter tabet af min mor, som jeg mistede som 11-årig, og så ønskede jeg at komme mere i kontakt med min krop.

Min mor døde grundet alvorlig sygdom, og dette har gjort, at jeg har udviklet en sygdomsangst, der til tider har været så invaliderende, at jeg ikke har været i stand til at arbejde eller være til stede i noget som helst andet, end angsten.

Til selve vores indledende samtale var jeg en smule tilbageholdene, jeg har nemlig haft en utroligt negativ og traumatiserende oplevelse ved en healer – og jeg forbandt denne oplevelse, med at skulle starte i kropsterapi. Jeg har haft flere rigtig gode behandlingsforløb hos psykologer – hele tre styks, men den eneste alternative behandler jeg tidligere havde prøvet, var førnævnte healer. Derfor havde jeg paraderne oppe, for at passe på mig selv og skærme mig, mod eventuelt ubehag ved behandlingen.

Der var ikke noget at være bange for

Allerede i Marias nærvær, mærkede jeg, at der ikke var noget at være bange for, og dette blev i særdeleshed understreget i selve behandlingen, hvor jeg hele tiden mærkede at Maria ville mig det bedste og arbejdede med mine grænser.
Første behandling var virkelig behagelig, tingene blev gjort i mit tempo og jeg var hele tiden med.

Nu føles første behandling som en menneskealder siden, for jeg har gennemgået en stor transformation siden. I behandlingerne har Maria og jeg arbejdet med mit forhold til min krop, og styrket dette forhold. Nu ser jeg min krop, som en medspiller
på min rejse her i livet, fremfor en modspiller, som den har virket som for mig, før i tiden – særligt når jeg har haft angst, har jeg haft et ønske om at kunne fjerne mig fra den. Nu er jeg landet i den, i ro. Jeg giver den plads til at trække vejret dybt og
jeg er blevet bevidst om, at jeg kan være helt tryg i min krop og at den vil mig det bedste – den er her hele tiden, for at passe på mig og bære mig gennem tilværelsen i kærlighed.

Jeg lærte at bære sorgen med mig

Vi har arbejdet med tabet af min mor, og den sorg der ligger i, at stå som et voksent 28-årigt menneske, og stadig bære smerten og sorgen med mig, som den 11-årige pige jeg var, da jeg mistede min mor. Og som noget af det seneste, har vi
arbejdet med den traumatiserende oplevelse hos healeren – hvor vi, gennem kropsterapien, gik tilbage til dette minde og jeg fik sagt fra overfor healeren. Mit nutidige jeg, tog tilbage og tog hånd om mit yngre selv og forsvarede hende.
Dette var en utrolig følelse af styrke og at jeg virkelig er blevet ældre og mere vis – og at jeg ved, hvad der er sandt.

Hele forløbet har været utroligt let at være i. I nogle af sessionerne har jeg grædt og følt mig forløst, i andre har min underbevidstheds arbejdet i stilhed; fælles for alle sessionerne er en følelse af lethed. At ændre mine negative overbevisninger
og at give slip på det der ikke længere gavner mig, har føltes utroligt simpelt.

Jeg har fundet hjem til mig selv

Denne terapiform, har hjulpet mig med at finde hjem til mig selv, og skabt både en ro og en tryghed i mig, som jeg har længtes efter. Jeg står stærkt i mig selv og i den jeg er – det har ikke kun gavnet mig i forhold til angsten, men styrket mig, i
hele min måde at være i verdenen på. Det styrker mig i min hverdag, hvor jeg nu mærker mig selv meget tydeligere, er blevet bedre til at tage plads og tid til mig selv og sætte de grænser der er nødvendige for at jeg trives.

Jeg har flere gange i sessionerne fået et billede af mig selv, som et stort stærkt træ, med rødder langt nede i jorden, hvor jeg er dybt forbundet til moderjord, med en stærk stamme og en høj krone, der fanger op mod himlen og et overjordisk lys.
Dette billede giver mig en tryghed i, at jeg står stærk i verdenen og altid kan finde støtte fra den jord jeg går på, i min vejrtrækning og i at give mig selv den plads, som jeg har brug for.

Kropsterapien har hjulpet mig hjem til mig selv, og dét synes jeg alle fortjener at opleve.

 

Find en behandler nær digTotum Kropsterapeuter – hele landet

Seneste indlæg