Indhold

Behandling af barndomstraumer gennem kropsterapi

“Vi ser næsten altid, at traumer fra opvæksten sætter sig i kroppen som fysiske symptomer”

Det fortæller kropsterapeut og sygeplejerske Jakob Joost. Han har påbegyndt et ministudie, som skal afdække mulighederne ved at behandle udsatte børn og unge i Grønland med kropsterapi.

Jakob Joost er sygeplejerske og kropsterapeut fra Totum. Han har arbejdet i mere end 15 år med udsatte voksne og unge. Det er misbrugere og for mange af dem, kombineret med pyskiske lidelser og traumer fra en barndom med svigt og traumer. Med andre ord, mange af de mennesker, som samfundet og myndighederne har givet op over for.

Men hvad nu, hvis man kunne bruge kropsterapi til at støtte de udsatte unge, inden de træder for langt ned af den den negative spiral?

Med den tanke er Jakob Joost taget til Søndre Strømfjord i Grønland, hvor han skal arbejde på et bosted for udsatte og traumatiserede børn og unge. Her skal han den næste periode behandle de udsatte børn og unge med kropsbehandlinger og i den forlængelse laves et ministudie af resultaterne.

Behandling direkte gennem kroppen

Kropsterapi er i dag anerkendt som en af de mest effektive metoder til at behandle psykiske lidelser som stress og angst, og kroniske smerter som migræne og ledsmerter.

”Vi ser næsten altid, at traumer fra opvæksten sætter sig i kroppen som fysiske symptomer. Der er også mange af de her udsatte, som går rundt med spændinger, vrede, sorg eller ubehag. Og de har ikke altid ordene til at gå ind i en psykologisk behandling. Derfor er det bare så effektivt, at vi kan behandle direkte gennem kroppen, og at de kan mærke resultatet med det samme,” fortæller Jakob Joost.

Jakob Joost har stået for behandling af barndomstraumer hos udsatte unge gennem kropsterapi

Læs også: Elias blev ramt af angst og blev behandlet med kropsterapi

Der vil blandt andet blive målt på børnenes trivsel før og efter behandlingen og antallet af konflikter, hvor der skal bruges magtanvendelse. Håbet er, at kropsterapien kan være med til at øge børnenes trivsel og livsglæde og derigennem få en hverdag med færre konflikter og vrede.

I højrisiko for stress

Jakob Joost vil også i denne periode behandle personalet. Flere undersøgelser viser, at netop personalet omkring udsatte børn og voksne oplever et ekstremt hård psykiske arbejdsmiljø og der af i højrisikogruppe for at rammes af stress.

”Vi er meget spændte på at se, om kropsterapi også kan bruges til at skabe bedre arbejdsmiljø for medarbejderne. Det er meget høj belastning, man har som medarbejder med udsatte, og derfor vil der være masser af bundlinie at hente, hvis vi kan nedbring sygefraværet på den lange bane med kropsterapeutiske behandlinger,” siger Jakob Joost.

Jakob Joost skal være afsted i april 2018 og vil herefter indsamle data og fakta.

Vil du også hjælpe udsatte børn og unge med behandling af barndomstraumer gennem kropsterapi?

Så kom til vores en af vores populære infoaftener, og find ud af, hvordan vi kan gøre dig til en af Danmark bedste kropsterapeuter.

Tilmeld dig her

En infoaften er en præsentation af vores uddannelse.

– Vi viser en behandling og oversætter undervejs kroppens sprog.

– Vi fortæller, hvordan uddannelsen er bygget op, og hvad du vil lære som elev.

– Vi svarer på alle de spørgsmål, du måtte have.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Seneste indlæg

Behandling af hovedpine

Behandling af hovedpine

De fleste mennesker oplever at have hovedpine af og til. Otte ud af ti har oplevet af have ondt i hovedet i

Sådan får man en god nats søvn

Sådan kan man få en god nats søvn

Endnu en nat uden søvn eller søvn, der først indfinder sig langt ud på natten. Et hastigt blik mod vækkeuret, der snart

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen