om kropsterapi

FOKUS

PÅ både årsag og symptomer

RESULTAT

EFTER FÅ BEHANDLINGER

VARIG

lindring

BEHANDLERE

OVER HELE LANDET

MH

Marcus Heller, Grundlægger

4. juli 2020

Indhold

Hvad er kropsterapi?

Totum Kropsterapi er en behandlingsform, der skaber “rum” for det enkelte menneske på både et fysisk og psykisk plan.

Behandlingen er et effektivt værktøj til at afhjælpe de gener, som det moderne menneske kan have i dag, når en travl hverdag skal hænge sammen, hvor både stress og smerter i kroppen kan være hyppige.

En behandling er baseret på forskellige massageteknikker, åndedrætsteknikker, aku- og zonetryk, mobiliserende led frigørelser og eventuelt samtaleterapi, der tilsammen har rigtig god indvirkning på kroppens helbredende egenskaber.

Behandlingen forener krop og sind gennem et holistisk syn på mennesket – men er på ingen måde mystisk.

Anerkendte teknikker

Kropsterapi kan anses for at være en komplementærbehandling til det etablerede sundhedssystem på linje med fysioterapeuter, osteopater og kiropraktorer.

Kroppen styrkes til at kunne restituere og dermed helbrede sig selv. Behandlingen er medicinfri, foregår på en briks og kræver ikke lange forløb med genoptræning eller psykologisk samtale.

Topledere og Elitesportsfolk

Kropsbehandling har været kendt i mere end 20 år. Det er en modernisering af traditionelle behandlingsformer.

Den blev igennem 1990’erne især brugt af elitesportsfolk og topledere, fordi teknikkerne øger kroppens restituering og dermed evne til at kunne top-præstere.

Siden har den bredt sig, fordi den har vist sig ofte at have god effekt på mange af de lidelser, som moderne mennesker rammes af.

Se en behandling

I videoen forklarer Totums grundlægger, Marcus Heller, hvordan en kropsterapi-behandling foregår, mens tidligere Totum-elever fortæller, hvad de har fået ud af at gå på Totum – Skolen for kropsterapi.
kropsterapi behandling

Kropsterapi kan hjælpe

Totum Kropsterapi har god effekt ved en lang række problemer. Her er nogen af dem vi oftest ser i vores klinikker

Én af årsagerne til hold i ryggen er usunde spændingsmønstre. Hvis vi bærer rundt på spændinger, der trækker ryggen ud af balance, vil det resultere i en ubalanceret ryg, som vil give gener i form af ømhed i ryggen. Tilmed ligger der en fysiologisk ubalance i rygmuskulaturen, som trækker og låser hvirvelsøjlens led, hvilket gør ryggen mere udsat. Dermed kan selv en ellers ukompliceret bevægelse give store problemer.

Læs mere om behandling af rygproblemer her

Skuldersmerter er ofte forårsaget af overbelastninger, stræk i skulderen, en sportsskade eller forkerte løft.

Skulderleddets stabilitet er betinget af rotatormanchetten, som består af fire muskler, der blandt andet holder skulderen på plads.

Når der opstår skuldersmerter i rotatormanchettens muskler, kan det fx være på grund af en hel eller delvis overrivning af musklernes tilhæftninger på overarmsknoglen.

Læs mere om behandling af skuldersmerter

Knæleddet er et hængsel-led, præcis som albuen. Det kan derfor bøje og strække, men ikke rotere som f.eks. skulderen. Derfor er skæve træk og vrid usundt for knæet. Lang tids forkert belastning af knæet kan føre til slidskader, mens fald, slag o.lign. kan resultere i forstrækninger samt hele eller delvise overrivninger af de stabiliserende ledbånd.

Den kropsterapeutiske metode til behandling af knæproblemer søger den bagvedliggende årsag til smerterne. Knæet er et stabilt og stærkt led, men det kan svækkes af ubalancer – både dem der ligger omkring knæet, men også problemer i ankel og hofte kan påvirke knæleddet.

Læs om behandling af knæproblemer

Menneskekroppen er bygget til at kompensere. Hvis ét sted i kroppen er låst eller spændt, bruger den ressourcer fra et andet sted til at bevare sin funktion – heldigvis. Ellers ville vi ikke fungere længe. Kroppen prøver hele tiden at hjælpe os til at fungere bedst muligt… Men hjælper vi også den?

Stillesiddende arbejde foran en skærm, spændinger i ryggen samt dårlige vaner er bare nogle af de ting, der kan give os problemer og spændinger i nakken. Disse spændinger er for nogen relativt uproblematiske, mens de for andre fører til hovedpine og smerter, der kan strække sig fra nakken og ned mod skuldrene.

Læs mere om behandling af hovedpine

Om behandlingen

En behandling starter altid med en indledende samtale, hvor klienten fortæller om, hvilke fysiske eller psykiske problemstillinger, vedkommende har.

Efter samtalen begynder selve behandlingen, hvor kropsterapeuten skaber en åbning af klientens lymfesystem ved at afspænde muskel- og senehæfter. Denne åbning tillader kroppen at komme af med de ophobede affaldsstoffer, så man får mere ud af den kropsterapeutiske behandling.
Kropsterapeuten masserer med et let pulsering derefter arme og ben. Og bruger bl.a. klientens åndedræt aktivt i behandlingen, så han/hun kan komme dybere ind i klientens spændinger.

Behandlingen rundes af med en kort samtale, hvor eventuelle følelser og oplevelser, der er dukket op under behandlingen, bliver talt igennem.

Hvad koster en behandling?

Totum kropsterapeuter fastsætter selv deres priser, og der foreligger derfor ikke en fast pris for en kropsterapeutisk behandling.

1 times kropsterapeutisk behandling koster normalt mellem 600 – 1.000 kr. Prislejet afhænger af kropsterapeutens erfaring, efterspørgsel, og hvor i landet klinikken befinder sig. (Man vil ofte se en regional prisforskel på behandlinger i hhv. hovedstadsområdet og resten af landet, da der kan være flere udgifter forbundet med at drive klinik i Hovedstaden).

Scroll til toppen