Indhold

Dine sommersko kan smadre dine fødder

Indhold

Klipklappere og sandaler er oplagte sko til varmen. Men du kan ende med at ødelægge dine fødder, hvis du ikke passer på. Jeppe Dalsgaard, grundlægger af Totum, giver dig nogle nemme øvelser til at få smidige og stærke fødder efter ferien.

Sommerferien sluttede for mange for et par uger siden, og du har sikkert gået rundt i klipklapper, og nydt det gode vejr. Men hvor rart er det egentlig for fødderne at gå rundt i sommersko?

Mange danskere har i løbet af sommeren gået rundt i klipklappere. Men det er faktisk ikke specielt godt for dine fødder.

For når man går i klipklapper, opstår der en gribeeffekt. Der er intet, der holder eller støtter hælen, og det kan betyde, at du bliver øm og får stramme sener i vristen. Derfor er det ikke en god ide at trave rundt i dem fra morgen til aften.

Når du går rundt i klipklapper, er der ingen stødabsorption, og det sender chokbølger op i læggene. Du skal bruge mange kræfter på at holde dem på foden. Det kan give skader i knæene og hofterne, hvis du i forvejen har problemer i de områder.

Øvelser der giver smidige og stærke fødder

I videoen nedenfor kan du se Jeppe Dalsgaard udføre en række øvelser til at få smidige og stærke fødder.

”Sunde og stærke fødder påvirker resten af kroppen, hvilket er med til at skabe en god kropsholdning, balancen bedres og det samme gør din gang,” forklarer Jeppe Dalsgaard.

Prøv at tage sko og strømper af og stil dig midt på gulvet, luk øjnene, og mærk hvordan du står. Giv dig selv et øjeblik til at mærke dine fødders tilstand.

Når du har mærket efter, så tag og klik på videoen og lav øvelserne sammen med Jeppe Dalsgaard.

Seneste indlæg