Indhold

Sådan behandler du bedst hælspore

Indhold

Her får du Totums guide til behandling af hælspore. Det er en nem øvelse, som de fleste kan lave selv.

Navnet “hælspore” kommer af, at røntgenbilleder af patienter med hælspore, viser en lille knoglefremvækst under hælen, som ligner en lille spore. Smerterne kommer, fordi fodpuden under hælen er blevet flad. Med den flade fodpude, sker en blottelse af en nerve, som ved en tyk og blød fodpude sidder skjult og dækket inde i hælen, men som bliver blottet i takt med, at fodpuden bliver flad.

Hvad er hælspore?

Hælspore er i virkeligheden en betegnelse, som dækker over flere forskellige smerter i hælen. Smerterne kommer fra en nerve, som bliver blottet, fordi knoglerne bliver overbelastet og dermed ikke sidder i den korrekte position. Hælspore føles som at træde på et søm ved hver eneste skridt. Nogle oplever at især de første skridt er de værste.

Hvorfor opstår hælspore?

Hælspore opstår af forskellige årsager, men en af hovedårsagerne er fodtøj, som ikke støtter korrekt. Derudover har tilkalkning af knogler og sener også betydning.

Det er vigtigt med korrekt støtte fra dit fodtøj. Helt flade sko uden støtte eller stilethæle, som kun støtter midt på hælen, belaster fod og hælen på en uhensigtsmæssig måde.  Derfor er det vigtigt, at du går til en række eksperter og får rådgivning.

Totums øvelse til alternativ behandling og helbredelse af hælspore får dig rigtig langt i arbejdet med dine smerter i hælen. Samtidig kan en kropsterapeut hjælpe dig med massage og tryk, så foden bliver løsnet, og fodpuden igen bliver fyldig.

Sådan behandler du hælspore

I denne video forklarer  Jeppe Dalsgaard, hvordan du selv kan behandle hælspore.
Øvelsen i videoen er enkel. Det er vigtigt, at du kommer godt rundt i kanten af hælen med god belastning på kanten af hælen. Hvis din ankel er for stiv til, at du kan udføre øvelsen korrekt, kan du i stedet massere selv.

For at få det korrekte tryk i dybden kan du opsøge en kropsterapeut, som kan hjælpe dig med at få løsnet og behandlet din ankel, så du får opbygget en tyk fodpude, som kan aflaste din nerve og dermed din hælspore.

Find en behandler nær digTotum Kropsterapeuter – hele landet

Seneste indlæg