Indhold

Behandling af lændesmerter

Indhold

Hvis du døjer med ondt i den nederste del af ryggen, kan kropsterapi mod lændesmerter være lige det, du leder efter.
Totum kropsterapi kommer dybere i både kroppens ubalancer og de mentale udfordringer, der kan være forbundet med lændersmerterne.

Hvorfor får man lændesmerter?

Lændesmerter er snart hvermands eje. De fleste har i hvert fald nok prøvet at have lændesmerter forbigående. Men for nogle er det desværre blevet en del af hverdagen at lænden gør ondt. Sådan behøves det slet ikke være.

Lænden er et udsat område, idet den bærer en stor del af vores vægt. Samtidig er den ikke støttet af ribbenene i brystkassen, som stabiliserer rygsøjlen højere oppe. I stedet står hvirvlerne frit og bærer tyngden af alt den overliggende vægt.

Men udover presset ovenfra er lænden også en slags overgang til underkroppen. Derfor kan ben og fødders stilling og smidighed påvirke lænden utrolig meget. Hvis du f.eks. strækker dine knæ helt ud, vil lænde begynde at svaje. Dette øger belastningen på den nederste del af ryggen. Hvis du oven i købet går med stive knæ eller går med tæerne pegende udad, vil også stødene fra gangen forplante sig til dette område. Optimalt set bør fødder og knæ absorbere disse stød – det er nemlig det, de er bygget til.

Andre årsager til lændesmerter

Lændesmerter kan også opstå efter pludselige løft, fald eller uheld. I disse tilfælde kan “skylden” med god grund lægges på tilfældige omstændigheder. Men faktisk kan der allerede inden uheldet ligge uhensigtsmæssige spændinger i ryggen, som har gjort ryggen sårbar. En skæv belastning eller et pludseligt ryk blev så dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Ryggen og også lænden er en stærk konstruktion, som er bygget til at bære os gennem livet. Men hvis vi har skævheder eller falder sammen i ryggen på grund af inaktivitet og statiske arbejdsstillinger, bliver konstruktionen sårbar. Skævheder er muskel- og ledspændinger som trækker i rygsøjlen. De kan f.eks. stamme fra skuldre og baller eller skyldes at vi bruger den ene side af kroppen mere end den anden. Når ryggen allerede bærer på et usundt spænd, vil den lettere pådrage sig skader og smerter ved pludselige hændelser.

Hvordan hjælper Totum kropsterapi mod lændesmerter?

Når du opsøger en kropsterapeut for behandling af dine lændeproblemer, får du først mulighed for at fortælle om dine problemer. Det er nemlig rigtig godt for din behandler at vide lidt om din historie inden behandlingen går i gang.

Selve behandlingen består af dybdegående massage med de særlige pulserende massageteknikker, stræk og evt. mobiliserende ledfrigørelser, som genskaber bevægeligheden og retter op på ubalancer omkring ryggen. Du ligger behageligt under et tæppe og din kropsterapeut kommer hele kroppen igennem under behandlingen. Ubalancer findes nemlig ikke kun dér, hvor smerter mærkes..

Samtidig med behandlingen får du ofte også en snak med kropsterapeuten om det, du mærker i kroppen og eventuelle oplever og tanker, der dukker op.

Kropsterapi mod lændesmerter omfatter de psykiske udfordringer bag smerterne

Når du går til behandling med kropsterapi mod lændesmerter vil du opleve at din behandler kan spørge ind til din livssituation, og hvordan du har det i din hverdag. Dette skyldes, at vores tanker og følelser påvirker vores krop meget direkte.

Lændesmerter kan skyldes en grundlæggende angst for at miste eller blive svigtet, men også mere midlertidige problemer med usikkerhed kan sætte sig i lænden. Det kan f.eks. være, når problemer i økonomien giver usikkerhed i hverdagen.

Kombinationen af massage og en forståelse for dine problematikkers ophav er en af de mest effektive metoder til at  slippe af med smerter. Lændesmerter, knæproblemer, ømme skuldre, trykken for brystet, hovedpine osv. har alle både en fysisk og en psykisk vinkel, og du kan gå på opdagelse i deres forskellige psykiske betydninger på vores blog.

Find en behandler nær dig

Totum Kropsterapeuter – hele landet

Seneste indlæg