Indhold

Åbnede egen klinik under uddannelsen

Indhold

Mens Fie From Wilkie var ved at uddanne sig til kropsterapeut, gav hun i gennemsnit 10 elevbehandlinger om ugen. Efter et halvt år med klienter i spisestuen åbnede hun sin egen klinik i Farum.

I udkanten af Farum ligger Opus Kropsterapi. En klinik, som blot er et år gammelt. Men trods klinikkens unge alder har den allerede et fast klientel, flere firmaaftaler og en målrettet markedsføring, og indehaveren – den 40 årige kropsterapeut Fie From Willie – virker på inden måde som nybegynder.

For, som Fie selv siger, er kropsterapi et håndværk, der kræver øvelse at mestre. Jo flere forskellige kroppe, man har mellem hænderne, jo dygtigere bliver man. Og Fies kyndige hænder har berørt mangt et menneske i det halvandet år, hun har beskæftiget sig med kropsterapi.

Men inden Fie fik modet til at kaste sig ud i livet som selvstændig kropsterapeut og tilmeldte sig Totum – Skolen for Kropsterapi, så hendes liv meget anderledes ud.

Facebook-opslaget, der ændrede alt

Spol tiden to år tilbage, og vi finder Fie i et vadested. Jobbet som chef for en detailkæde med stort personaleansvar og økonomisk ansvar har efterladt hende i en stresstilstand. Og hun har taget plejeorlov fra sit job for at kunne passe sin terminalt syge far.

Ønsket om at være der for sin far i hans sidste tid, begynder at blande sig med tankerne om at arbejde noget andet. Men hvad dette andet er, forbliver et uafklaret spørgsmål. Indtil en aften, hvor Fie ligger hjemme på sofaen og falder over et Facebookopslag. Overskriften lyder: “Bliv selvstændig på et år.”

– Overskriften fangede mig, fordi det var noget, jeg kunne forholde mig til. Det var målbart, og det med at blive selvstændig, kunne jeg rigtig godt lide. At være min egen, fortæller Fie om den annonce, der fik hende til at tilmelde sig infomødet i København.

På infomødet blev tankerne om at blive selvstændig afløst af nysgerrighed og fascination:

– Da jeg så, hvad de kunne ved briksen, blev jeg fascineret af kropsterapi som håndværk. Jeg tog beslutningen, efter jeg forlod infomødet. Det her er det, jeg skal!

Fra elevbehandlinger til fast klientel

Til trods for at Fie kom fra en helt anden verden, hvor hun var vant til at bruge sit hoved frem for sin krop, var hun hurtig til at lære teknikkerne.

“Det faldt mig rimeligt naturligt. Og det var jeg ret overrasket over”, siger Fie og fortsætter: “Læreren sagde, at jeg havde flair for det, og det højnede min lyst og min motivation”.

Men en ting var at kunne håndværket ved briksen i undervisningslokalet. Der skulle elevbehandlinger til for at kunne dygtiggøre sig som kropsterapeut. Og da Fie havde besluttet sig for, at kropsterapi skulle være hendes levevej, blev hun også nødt til at gøre noget aktivt for at få det til at vokse.

På Facebook oprettede hun gruppen “Fies prøvekaniner”, hun gav smagsprøver på kropsterapi for kvinderne i en mødregruppe, og kontaktede den lokale løbeklub. Hurtigt voksede det ugentlige antal af elevbehandlinger til 10.

Den stigende efterspørgsel på behandlinger bidrog dog ikke kun positivt til økonomien, det sled desværre også på privatlivets fred at have klienter i spisestuen, mens børn og hunde måtte være stille. Så efter en kort afstikker med lokaleleje i et crossfit center, endte Fie med at åbne sin egen klinik i Farum. Da var hun blot et halvt år inde i sin uddannelse.

Sportsudøvere og stressramte

Selvom hun stadig manglede et halvt år af sin uddannelse, havde Fie ingen betænkeligheder ved at give behandlinger: “Jeg mener godt, man kan tillade sig at behandle, før man er udlært”, fortæller Fie og pointerer, “selvom man i starten muligvis blot kan løsne en nakke, får klienten stadig noget brugbart med hjem”.

Udover enkelte familiemedlemmer og venner var flertallet af Fies klienter i starten hovedsageligt sportsudøvere. Men det er det ikke mere, fortæller Fie: “Det er ikke den målgruppe, der kommer til mig nu. Nu er det mere stress- og angstramte klienter, som mærker spændinger. Og det er mere blevet mit fokusområdet, fordi jeg kan relatere til det”.
“Dagligdagen er så varieret, og det synes jeg, er fantastisk. Jeg aner jo ikke, hvad der kommer til at ske. Det kan godt være jeg har en masse faste klienter, men der er ikke en eneste behandling, der er som den forrige”, afslutter Fie.

Seneste indlæg