Indhold

Dagbog fra Totum-elev

Indhold

Ulla Kardyb er ved at uddanne sig til totum kropsterapeut i Århus. Læs hendes fortælling her.

 

Fik du ikke læst det første dagbogsindlæg fra Ulla? Så læs det her.“Whau, sikke 3 måneder jeg nu har været igennem på Totum-uddannelsens hold AA8A – jeg ville ikke have undværet et eneste minut.

Vi har i løbet af de første 3 måneder haft Lars Olesen, Jakob Bøge, Merete Moth Bech og Søren Møller som instruktører samt Søren Malmstrøm som hjælpelærer og skal heldigvis undervises af dem igen. Det har været godt og til tider lidt frustrerende, at de har forskellig tilgang til teknikkerne, men efterhånden som jeg er nået længere i forløbet, har jeg fundet ud af, at vi faktisk alle har hver vores måde at behandle på, så smart, vi har kunnet bruge den teknik, som ligger bedst for os.

Det har været virkelig intenst at gå på Totum-uddannelsens første del. Al undervisning er foregået ved briksene, hvor værktøjskassen er blevet fyldt op med massagegreb og -teknikker til at få hele kroppen løst op. Her ikke tale om massage i traditionel forstand, vi går meget dybere, helt derind hvor muskler og følelser mødes. Vi har øvet os på hinanden flere timer om ugen, så der er for nogle af os blevet skrællet flere lag af muskelspændinger væk, så man til sidst er helt derinde, hvor det er ens fortid, der gør ondt.  Den smerte er for flere af os blevet skreget, grædt eller rystet ud.

Her rører vi ved kernen af hvad Totums kropsterapi kan. Man kan ikke lade som om dårlige ting i fortiden ikke er sket, for hvis oplevelserne ikke er blevet bearbejdet, vil man med stor sandsynlig på et eller andet tidspunkt få fysiske udfordringer, som skyldes det man måske har glemt men helt sikkert gemt i kroppen.

Læs også: Jeppe Dalsgaards blogindlæg  ‘Vi er alle skabt til at være selvstændige’

Jeg ved godt, at jeg slet ikke er nået så langt i uddannelsen, at jeg kan kalde mig ekspert, men jeg mærker tydeligt, at vi allerede nu er meget mere end ’blot’ massører. Massører har helt bestemt deres berettigelse, når der er tale om fx behandling af ømme muskler, som skyldes sport, dårlige arbejdsstillinger eller lignende, men hvis man ikke rigtig ved, hvorfor man har udfordringer med kroppen, så vil jeg til en hver tid sige, at kropsterapi for mig føles meget bedre. Som jeg tidligere har skrevet, er det ikke meningen at jeg skal bruge min uddannelse som kropsterapi til andet end selvudvikling, så på forhånd troede jeg, at det ville blive svært og måske grænseoverskridende at behandle personer, man ikke kender, men det har slet ikke været tilfældet og jeg må sige, at jeg virkelig godt kan lide at behandle. Så måske……

Sideløbende med selve uddannelsen, har vi haft mulighed for hver uge at komme til øveaften + grundtræning, som supplerer uddannelsen helt fantastisk. Det har jeg stort set benyttet mig af hver uge, det har været godt, men nu er jeg kommet til det punkt, hvor min krop måske har brug for lidt ro til lige at finde sig selv. Instruktørerne anbefaler, at man ikke får behandlinger oftere end hver 14. dag eller sjældnere. Vi har som sagt fået behandling flere timer om ugen, det kan jeg godt mærke er lidt for meget for mig og min krop lige nu. Så selvom det bliver svært at undvære uddannelsen og alle på holdet, så er det måske godt med en god lang sommerferie.

Men det er helt sikkert, at jeg glæder mig til at starte igen den 16. august.

God sommer til alle,

Ulla.”

Seneste indlæg