Indhold

Deltidsjob som kropsterapeut blev vejen frem

Indhold

Nogle påbegynder uddannelsen hos Totum med selvudvikling for øje, mens andre fra starten har et klart mål om at blive selvstændige kropsterapeuter med egen klinik og en masse klienter på briksen.

Og så er der dem, som falder uden for kategori. De som både ønsker den stabilitet, et lønmodtagerjob giver, og friheden, som det selvstændige liv tilbyder. Men kan man virkelig få begge dele?

Hvis man spørger Laura Raundorf, lyder der et rungende ja! For det er lige præcis sådan et arbejdsliv hun har designet for sig selv. Laura mestrer nemlig balancen mellem et udadvendt liv med fast indtægt og gode kollegaer i sin deltidsstilling som underviser og skemalægger på en skole, og et mere introvert liv som selvstændig kropsterapeut, hvor hendes følelsesregister kommer i spil.

En tiltrængt fyring

Men Laura har ikke altid været i stand til at mestre balancen mellem de to sider af sig selv. Før hun blev uddannet Totum kropsterapeut, arbejdede hun i medicinalbranchen som produktionschef. Det var et job, hvor det gik stærkt, og hun skulle arbejde meget for at kunne følge tempoet. Laura selv er ikke i tvivl om, hvorfor dette hæsblæsende arbejdsliv tiltalte hende:
“Man bliver belønnet og opnår resultater hele tiden. Det havde jeg brug for dengang. Jeg havde brug for at blive bekræftet og få at vide, at jeg var dygtig.”

Men da hun fik sin datter og flyttede i hus i Hvidovre, blev det pludseligt svært at få en 60 timers arbejdsuge til at harmonere med familielivet og rollen som mor. I halvandet år kæmpede hun med at få det tidsmæssige puslespil til at gå op, indtil hun måtte give op på grund af stress.

Efter sit sygdomsforløb var det meningen, at hun skulle starte i sit gamle job på nedsat tid. Men da hun kom tilbage, blev hele afdelingen lukket, og alle medarbejdere blev fyret. Og i stedet for at begræde fyringen, så Laura episoden som en mulighed for at starte på noget nyt og tiltrængt.

“Fyringen blev starten på min rejse mod at finde ud af, hvem er jeg? Hvor skal jeg hen? Hvad kan jeg lave? Og hvordan får jeg løn?” fortæller Laura.

The missing link

I dette vakuum efter sin fyring begyndte Laura at tage selvudviklingskurser for at finde sin rette vej i livet. I den forbindelse stiftede hun bekendtskab med kropsterapien, og hun begyndte at få behandlinger.

“Jeg har gået til psykolog, siden jeg var 18 og har været vant til at arbejde kognitivt med mit hoved. Men al den kognitive snak, der fyldte, mens jeg var sygemeldt med stress, fik jeg ikke en fløjtende fis ud af,” forklarer Laura og fortsætter:

“Jeg var vant til at tale og tænke, men ikke at føle hvad der var rigtigt for mig. Og kropsterapien var mit ’missing link’. Det var helt klart lige der, hvor jeg begyndte at kunne mærke mig selv og kroppen.”

Kort tid efter valgte Laura at starte på grunduddannelsen til kropsterapeut hos Totum, hvilket ifølge hende var en stille og rolig måde at komme tilbage til arbejdsmarkedet, fordi hun var nødt til at møde op hver mandag.

“Fordi mit arbejdsliv stoppede så brat, var undervisningen hos Totum en hjælp til at komme i gang med en rutine og en hverdag. Jeg oplevede, at dét her kan jeg godt. Jeg kan faktisk godt fungere otte timer på en dag,” siger Laura.

Deltidsstilling gav ro og stabilitet

Mens Laura var elev hos Totum, løb hun tør for dagpenge, hvilket gav flere økonomiske problemer. Og den mavefornemmelse, der fyldte mest på det tidspunkt, var frygten for, at hun og familien ville blive nødt til at flytte fra huset. Men udsigten til at skulle tage et fuldtidsjob i den private sektor tiltalte ikke længere Laura.

“Jeg var helt vildt ked af det. Trist over, at jeg ikke kan leve anderledes, end de kasser jeg oplevede samfundet forventer, jeg tilpasser mig. Bare fordi jeg har gået én retning i livet, kan jeg så slet ikke skifte?”, spørger Laura retorisk og fortsætter:

“Da jeg var allermest ude og skide økonomisk, ringede en veninde til mig og sagde, at hendes kollega lige havde sagt nej til en deltidsstilling i staten. Og tre dage efter havde jeg et job som skemalægger og underviser i erhvervsøkonomi.”

De 30 timers arbejde om ugen har givet Laura den ønskede ro og en økonomisk stabilitet, hvilket også afspejler sig i hendes behandlinger. Før fastansættelsen kom fokus hurtigt til at handle om at tjene penge nok, men nu kan hun i stedet behandle ud fra hjertet og fokusere på den helende proces.

Bliver aldrig kropsterapeut på fuldtid

Laura arbejder stadig som skemalægger, mens hun behandler i gennemsnit 7 timer om ugen både hjemme i privaten under navnet Laura Adela Kropsterapi og på klinikken StormSorgenfri inde midt i København. At behandlingerne kommer lidt drypvis, fungerer godt, da hun foretrækker at have to-tre klienter ad gangen.

”Jeg bliver den bedste udgave af mig selv som behandler, når jeg gør det af lyst og ikke af pligt. Og det er jo til klientens fordel,”, udtaler Laura.

Til spørgsmålet om hun kunne forestille sig at blive kropsterapeut på fuldtid, falder svaret uden tøven:

“Nej, jeg kan ikke finde ud af at arbejde med én ting 37 timer om ugen. Jeg er alt for spradebasse-agtig. Så det har hele tiden været målet, at det skulle være halvt-halvt.”

Og ifølge Laura komplimenterer de to job forskellige sider af hendes personlighed.

“Jeg har fundet et godt match, fordi jeg har mange kolleger og unge teenagere, som udfordrer den udadvendte Laura på skolen. Og så får jeg brugt hele det introverte og mit følelsesregister, når jeg arbejder med kropsterapien,” uddyber Laura og afslutter:

“Kropsterapien har givet mig denne bevidsthed omkring mig selv. At det ikke er nok for mig at være enten det ene eller det andet. Hvis jeg kun var introvert og følende hele tiden, ville jeg mangle det andet. Jeg har brug for begge dele. For det gør mig glad at få lov at få alle mine sider i spil.”

https://lauraadela.onlinebooq.dk/

Seneste indlæg