Indhold

DAGBOG: Første dag på Totums kropsterapi uddannelse

Indhold

Nye elever på Totums kropsterapi uddannelse

 

Første dag på kropsterapi uddannelsen

Torsdag aften bød vi velkommen til et hold nye elever her på Totum. Jeg kan selv huske, hvordan det var, da jeg for bare 2 år siden havde min første dag på uddannelsen.

Jeg var nervøs og spændt. Og nysgerrig på hvem mine holdkammerater var, og hvad jeg egentlig skulle lære. Sådan tror jeg også mange på det nye torsdagshold havde det.

Forståeligt nok. For det er trods alt en uddannelse, hvor man både kommer tæt på hinanden og sig selv!

Én af de ting, som er rigtig sjov at se, er hvordan vi i starten håndterer det her med at røre et andet menneske. Det kan for mange være lidt grænseoverskridende. Hvordan tager man fat på kroppen? Hvor tæt på må man gå? Og hvordan pokker fungerer det dér pulsering?

Det sjove er, at om en måned tager eleverne fat med største naturlighed og tænker ikke engang over det længere.

 

Naturlig intuition udvikles på Totums kropsterapi uddannelse

Jo længere eleverne kommer, jo mere bliver det helt naturligt for hænderne at mærke kroppen intuitivt. Én af eleverne bemærkede, at når jeg gik rundt og hjalp ved briksene, så havde jeg altid kontakt til den, der lå på briksen. En hånd på maven eller på armen.

Helt ærligt, så bemærkede jeg faktisk ikke selv, at det var det, jeg gjorde.

Men dels handler det om kontakt – at have kontakt til det menneske, der ligger på briksen. Det kan godt være lidt ensomt og udsat at ligge på en briks, mens der tales hen over hovedet på én.

Men det er også en nysgerrighed, der efterhånden er blevet indbygget i mine hænder. Jeg søger med det samme at få en fornemmelse af den krop, der ligger på briksen. Hvordan er vejrtrækningen?

Hvor er der låst – eller bevægelse? Hvordan reagerer kroppen på berøring?

Mine hænder opsamler information om kroppen på briksen, mens jeg taler med eleven, der behandler.

Hele denne fornemmelse af kroppen begynder allerede nu at udvikle sig hos eleverne, og over de næste måneder begynder de at få fornemmelse for, hvor en krop er spændt og hvordan den skal løsnes op.

Jeg glæder mig kanon meget til at følge hele denne faglige udvikling, og den udvikling hver enkelt elev kommer til at gennemgå som menneske på Totums kropsterapi uddannelse.

 

Seneste indlæg