Indhold

Første undervisningsdag på uddannelsen

Indhold

Flere gange om året starter nye elever deres kropsterapeutuddannelse på en af Totums skoler rundt om i landet. Første undervisningsdag er altid en dag fyldt med spænding, forventning og nervøsitet.

Luften i det lyse undervisningslokale er præget af spænding, forventningsfuldhed, nervøsitet. Alt er nyt. Ny begyndelse. Ny hverdag. Nye mennesker.

På gulvet sidder 16 nye Totum-elever, alle med forskellige livshistorier og grunde til at have valgt kropsterapeutuddannelsen. Der er dem, som vil bygge videre på allerede erhvervede uddannelser, andre ønsker et supplement til deres nuværende job. Nogle er her for at få en større selvindsigt, mens andre håber på en ny begyndelse som selvstændig.

Der er både kvinder og mænd med stor aldersspredning, forskellige kropsstørrelser og flere med småskavanker, spændinger eller stress med i bagagen.

Turen gennem byens trafik, bestigning af trapperne til Totums lokaler og nervøsiteten for at træde ind i et nyt kapitel af sit liv sidder stadig som uro i kroppen, da underviseren beder alle om at lukke øjnene og finde en behagelig kropsposition. Siddende i skrædderstilling eller liggende på gulvet indfinder stilheden sig. Først i lokalet. Derefter i kroppen, hvor tankerne endelig kan at nå at indhente kroppen.

Da alle åbner øjnene og møder de to undervisere, omgivelserne og hinandens øjne på ny, er der allerede en fortrolighed og ro i lokalet, der giver rum til alle elevernes fortællinger.

Alle kigger på hinanden, mens underviseren fortæller, at om et år vil alle i rummet have undergået en synlig forvandling. At det ikke vil være de samme mennesker, man vil møde, når de kommer ud på den anden side af kropsterapeutuddannelsen. Det er svært at forestille sig, hvad der vil møde en ude i fremtiden – og hvordan disse nye mennesker vil forandre sig. Men underviseren taler af erfaring.

Udover praktiske oplysninger om skolen, information om den korrekte arbejdsstilling og den første akavede berøring, hvor hænderne endnu ikke ved, hvor de skal bevæge sig hen, sætter første undervisningsdag en masse indtryk, følelser og tanker i gang.

At uddanne sig til kropsterapeut handler på mange måder om at turde at bevæge sig ud i ukendt land – og man lærer også at arbejde med både smerter og frygt. Man bør derfor ikke lade berøringsangst eller frygt for det ukendte være en begrænsning for at opnå sin drøm.

Seneste indlæg