Jeppe Dalsgaard

Jeppe Dalsgaard

Jeppe Dalsgaard er uddannet kropsterapeut ved ManuVision, og bruger i dag sine kompetencer til at udvikle og udvide Totum - Skolen for Kropsterapi.

Indhold

Første undervisningsdag på uddannelsen

Indholdsfortegnelse

Flere gange om året starter nye elever deres kropsterapeutuddannelse på en af Totums skoler rundt om i landet. Første undervisningsdag er altid en dag fyldt med spænding, forventning og nervøsitet.

Luften i det lyse undervisningslokale er præget af spænding, forventningsfuldhed, nervøsitet. Alt er nyt. Ny begyndelse. Ny hverdag. Nye mennesker.

På gulvet sidder 16 nye Totum-elever, alle med forskellige livshistorier og grunde til at have valgt kropsterapeutuddannelsen. Der er dem, som vil bygge videre på allerede erhvervede uddannelser, andre ønsker et supplement til deres nuværende job. Nogle er her for at få en større selvindsigt, mens andre håber på en ny begyndelse som selvstændig.

Der er både kvinder og mænd med stor aldersspredning, forskellige kropsstørrelser og flere med småskavanker, spændinger eller stress med i bagagen.

Turen gennem byens trafik, bestigning af trapperne til Totums lokaler og nervøsiteten for at træde ind i et nyt kapitel af sit liv sidder stadig som uro i kroppen, da underviseren beder alle om at lukke øjnene og finde en behagelig kropsposition. Siddende i skrædderstilling eller liggende på gulvet indfinder stilheden sig. Først i lokalet. Derefter i kroppen, hvor tankerne endelig kan at nå at indhente kroppen.

Da alle åbner øjnene og møder de to undervisere, omgivelserne og hinandens øjne på ny, er der allerede en fortrolighed og ro i lokalet, der giver rum til alle elevernes fortællinger.

Alle kigger på hinanden, mens underviseren fortæller, at om et år vil alle i rummet have undergået en synlig forvandling. At det ikke vil være de samme mennesker, man vil møde, når de kommer ud på den anden side af kropsterapeutuddannelsen. Det er svært at forestille sig, hvad der vil møde en ude i fremtiden – og hvordan disse nye mennesker vil forandre sig. Men underviseren taler af erfaring.

Udover praktiske oplysninger om skolen, information om den korrekte arbejdsstilling og den første akavede berøring, hvor hænderne endnu ikke ved, hvor de skal bevæge sig hen, sætter første undervisningsdag en masse indtryk, følelser og tanker i gang.

At uddanne sig til kropsterapeut handler på mange måder om at turde at bevæge sig ud i ukendt land – og man lærer også at arbejde med både smerter og frygt. Man bør derfor ikke lade berøringsangst eller frygt for det ukendte være en begrænsning for at opnå sin drøm.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Forfatter

Jeppe Dalsgaard

Jeppe Dalsgaard

Jeppe Dalsgaard er uddannet kropsterapeut ved ManuVision, og bruger i dag sine kompetencer til at udvikle og udvide Totum - Skolen for Kropsterapi.

Seneste indlæg

Derfor er der brug for kropsterapeuter

Derfor er der brug for kropsterapeuter

Når vi ser på statistikker over danskernes generelle mentale helbred, ser vi et billede der viser at overraskende mange af os kæmper

Stress og kæbespændinger

Kæbespændinger af stress

Kæbespændinger og stress hænger i mange tilfælde uløseligt sammen. Derfor kan behandling af stress mindske dine kæbesmerter. Når stress rammer os, er

KROPSTERAPI HJALP PÅ CORONA STRESS

Både myndigheder og sundhedsprofessionelle har påpeget, hvor vigtigt det er at tage hånd om de psykiske følger af corona. Læs hvordan kropsterapi

4 kommentarer til “Første undervisningsdag på uddannelsen”

 1. lene erlang sørensen

  Tak for fin og givtig info aften. Kanon godt i viser tingene som praktisk udførelse, ikke KUN teoretisk info. Tak for det. Måske vi ses.
  Kærlig hilsen

  Lene Erlang S

 2. Hej Lene

  Tak for din kommentar.
  Dejligt at høre, at du fik en masse ud af vores infomøde. Vi gør altid vores bedste for at give deltagerne en informativ og interessant aften.
  Hvis du er interesseret i at høre mere om vores uddannelse, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte vores studievejleder.

  Hav en fortsat dejlig dag.

  Mvh Totum/Mia

 3. Det var faktisk anden gang jeg var med. Lene som jeg ville følges med meldte fra, og jeg var tæt på. Men heldigvis kom jeg. Knud var fantastisk til at vise en behandling og sætte ord på. Og undskyld kan ikke huske navnet, men den unge dame der også fortalte var fantastisk . Og ja det var de gamle elever også. Jeg glæder mig meget til weekend kurset i dec. Og jeg tæller småpengene med nu, for at finde 55000 kr til en plads på weekend holdet år 2020. 😊

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen