Indhold

Kroppsterapeut i Sverige

Kropsterapeut i Sverige

Indhold

På den anden side af Sundet udlever Kirstine Ilum drømmen om at være selvstændig. Hun er den første Totum kropsterapeut i Sverige, og valget om at blive kropsterapeut er det bedste, hun nogensinde har truffet.

Da Kirstine Ilum måtte stoppe sin karriere som professionel danser og koreograf, var det egentlig ret ligetil for hende, at en uddannelse til kropsterapeut var det næste skridt.

”Jeg har kendt til kropsterapien i flere år. Jeg har gået til behandlinger, imens jeg var danser. Da jeg skulle sadle om og finde en anden vej i livet, så var det ikke et svært valg,” siger hun.

Og da hun først havde truffet den beslutning, gik det stærkt med at komme i gang.

”Jeg skrev til min veninde, der gik på Totum-uddannelsen for at høre, hvordan det var, og to dage efter startede jeg på uddannelsen. Og det har jeg aldrig fortrudt. Det er det bedste valg, jeg har truffet. Det var spontant, fantastisk og det helt rigtige for mig.”

På egne præmisser

I 14 år arbejdede Kirstine Ilum som professionel danser og koreograf. Det var med hendes egne ord et rodløst og spændende liv, hvor hun rejste mellem Danmark, Sverige og Holland for at danse, koreografere, formidle og lede projekter. Men for nogle år tilbage fik hun en skade, som satte en stopper for det.

”Jeg fik en diskusprolaps, som jeg dansede på lidt for længe. Det gjorde, at jeg blev nødt til at stoppe og rydde kalenderen for at rehabilitere.”

Imens det stod på, blev hun gravid og fik familie. Langsomt blev hendes arbejde mere og mere administrativt, og til sidst blev hun ramt af stress og måtte sygemeldes i et år.

”Jeg kunne mærke, at jeg skulle noget andet. Og det var vigtigt for mig at blive selvstændig. Jeg ville have mit eget firma og lave noget på mine egne præmisser.”

Læs også: Vi er skabt til at være selvstændige

Håndværk og personlig udvikling

Kirstine Ilum startede sin egen virksomhed, hvor hun i starten underviste i yoga. Tre måneder efter hun var startet på Totums uddannelse i København, begyndte hun at udbyde behandlinger med kropsterapi. Hun forklarer, at hun på uddannelsen har lært utroligt meget.

”Jeg har lært meget mere, end hvad jeg havde forventet. Det med at have hænderne i det og bruge kroppen har været et kæmpestort plus for mig. Det teoretiske og praktiske var afvejet, og det passede mig virkelig godt. Vi har lært et håndværk og er stadig i gang med at lære det – det er en læringsproces, som forhåbentlig aldrig slutter,” fortæller hun.

 

Men det er langtfra det eneste, Kirstine Ilum har fået med sig fra uddannelsen.

”Jeg har været igennem en meget stor personlig udvikling, hvor jeg har lært mig selv og min krop bedre at kende. Det føles som om, at der er åbnet en ny dør, hvorigennem jeg har fået en meget bedre forbindelse til min krop,” siger Kirstine Ilum og fortsætter:

”Jeg er kommet flere lag dybere i forståelsen af kroppens sprog. Hvis jeg får ondt i kroppen, så ved jeg nu, at det bunder i noget dybere – det kan være, der er noget i mit liv, jeg skal kigge på.”

Dansk pioner i Sverige

Kirstine Ilum er bosat i Malmö, hvor hun har sin klinik. Faktisk er hun den allerførste Totum kropsterapeut i Sverige.

”Der er ikke noget kendskab til kropsterapi i Sverige. Det kan godt føles lidt som et pionerarbejde, men folk har taget godt imod det. De er virkelig glade, positive og nysgerrige. Og det er godt at mærke, at det bliver sådan taget imod herovre på den anden side af Sundet,” siger hun.

Den 24. januar åbner Totum en uddannelse i Malmö, og dét arbejde er Kirstine Ilum begejstret for at være en del af.

”Jeg har været involveret i nogle events herovre og i arbejdet med at udbrede kendskabet til kropsterapi. Og til september skal jeg sandsynligvis i gang med at være hjælpelærer på uddannelsen. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg elsker at undervise og formidle – at være en del af elevernes proces og stå sammen med dem i det.”

 

Seneste indlæg