Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Indhold

DAGBOG: Kropsterapi og kropsbevidsthed

Kropsbevidsthed på uddannelsen til Totum kropsterapeut

Indholdsfortegnelse

Torsdag aften mødtes Hold 22 for anden gang til undervisning på Totum. Denne gang arbejdede vi med skuldre og repeterede desuden nogle af sidste uges teknikker.

Netop i arbejdet med arme og skuldre, viser der sig et interessant fænomen:

Mange mennesker i vores samfund har simpelthen mistet evnen til at kende forskel på, hvad det vil sige af slappe af og spænde op i kroppen.

Det er overraskende almindeligt, og noget jeg selv kan huske fra min start på Totum.

Det handler om kontrol og manglende kropsbevidsthed, men også den måde vi lever i den vestlige verden spiller ind.

Kropsbevidsthed og kropsterapi

Vi har generelt meget fokus på tankevirksomhed og alt det der foregår i hovedet, mens kroppen mest er et værktøj og et transportmiddel.

Når vi arbejder pulserende med skulderen, viser dette sig ofte tydeligt i, at klienten ikke kan slappe af i armen og lade den bevæge sig frit.

Det kan faktisk være lidt af en overraskelse at opdage, at man ikke kan give slip på sin arm!

De muskler, vi bruger til at bevæge os med, er såkaldt tværstribede, viljestyrede muskler. Det betyder, at vi med vores bevidsthed kan beslutte os for at udføre en bestemt handling eller bevægelse og dermed spænde op eller slappe af musklerne.

Men har vi af den ene eller den anden grund lært at gå rundt med konstant spændte muskler, mister vi i nogen grad viljestyringen over muskulaturen.

Der opstår det interessante fænomen, at langs tid kontrol faktisk fører til at TAB AF KONTROL over vores viljestyrede muskler.

Ved at kontrollere vores muskulatur i en konstant sammentrækning, mister vi evnen til at udføre afslapningen(udvidelsen) af musklen. På den måde har vi faktisk ikke længere føling med vores krop, og vi er i stedet fastlåst i sammentrækningen.

Heldigvis kan evnen til at slappe af i sine muskler genoptrænes. Det handler om at opøve sin kropsbevidsthed og slippe kontrollen, og typisk lærer klienten relativt hurtigt at slippe f.eks. sine arme under pulseringen. Og det er ikke nogen lille ting!

At gå og spænde op i kroppen bliver over tid både en fysisk og psykisk belastning. Der går meget energi på at holde sin krop anspændt. Energi, vi kunne bruge bedre på andre ting.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Forfatter

Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Seneste indlæg

Kropsterapeut på deltid

Deltid på fuld tid

Tre dage om ugen står Mette Bernth ved briksen som kropsterapeut i hjemmeklinikken i Silkeborg. To dage om ugen står hun i

Derfor er der brug for kropsterapeuter

Derfor er der brug for kropsterapeuter

Når vi ser på statistikker over danskernes generelle mentale helbred, ser vi et billede der viser at overraskende mange af os kæmper

Stress og kæbespændinger

Kæbespændinger af stress

Kæbespændinger og stress hænger i mange tilfælde uløseligt sammen. Derfor kan behandling af stress mindske dine kæbesmerter. Når stress rammer os, er

1 kommentar til “DAGBOG: Kropsterapi og kropsbevidsthed”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen