Indhold

Fra lærer til kropsterapeut

Indhold

Da Mette arbejdede som folkeskolelærer, knækkede rammerne hende, og hun havde ikke overskud til at hente sine børn eller lege med dem. Men efter hun startede hos Totum, for at læse til kropsterapeut, fandt hun en indre ro og blev igen en mor med overskud.

”Jeg overvejede flere gange, om jeg bare skulle flygte ud i en svensk øde skov for mig selv,” sådan forklarer Mette Louise Grænge, at hun havde det, da hun arbejdede som folkeskolelærer. Hun havde intet overskud og kunne dengang kun tænke på sig selv.

Tiden inden alle danske folkeskolelærer blev lockoutet i april 2013, var Mette et sted i hendes liv, hun aldrig vil tilbage til. For der var ikke plads til andre i hendes liv end hende selv. Ikke en gang hendes egne børn.

”Den her fornemmelse, der voksede på vej hjem fra arbejdet, var forfærdelig. Jeg kunne ikke overskue at hente mine børn. Jeg tænkte flere gange, kan jeg komme af med dem? Kan jeg forsvinde et sted hen, hvor ingen andre er? Jeg magtede ikke at høre på mor.. mor.. mor…,” forklarer Mette.

Lærerlockouten blev et frirum  

For mange folkeskolelærer var det enormt frustrerende under lockouten, men for Mette var det helt anderledes.

”Da vi blev lockoutet, havde jeg den bedste måned i mange år. I tiden op til lockouten havde jeg mange voldsomme konflikter med min ældste søn, men i hele april, var alt normalt. Det føltes som om, at solen hele tiden skinnede, og jeg var ligeglad med, at der ikke kom nogle penge ind på kontoen,” fortæller Mette.

Men da forholdene blev normale igen og folkeskolelærerne kunne tage på arbejde, forsvandt solen fra himlen for Mette. For allerede under en uge efter hun var kommet tilbage på arbejde, blussede konflikterne op igen. Og en nat begyndte Mettes krop at skrige efter hjælp.

”Min mand kom ned i køkkenet midt om natten og spurgte, om jeg ikke ville komme op i seng. Men jeg blev ved med at hviske til ham, om han ikke kunne larmen i mit hoved til at holde op,” fortæller hun.

Mette gik dagen efter til sin leder og blev sygemeldt tre timer om ugen, som skulle ligge i ydre timerne. Det fungerede dog kun en kort periode, så derfor blev Mette sat ned til 27 timer efter sommerferien i 2013.

Sagde op under MUS-samtale

Kort efter sommerferien blev Mette gravid med deres tredje barn, men det blev ikke en graviditet, som hun husker særlig positivt. Hun var enormt stresset og kunne ikke slappe af, selvom lægerne sagde, at det var vigtigt i forhold til barnets helbred.

Efter Mette havde født en sund dreng og været på barsel, kommer hun tilbage på sin arbejdsplads. Men hun er ikke glad. Selvom hun har været væk i knap et år, så fik hun endnu en gang mindre overskud og lyst til at være sammen med sine egne børn. Et lille års tid efter hun er kommet tilbage fra sin barsel, sidder hun til MUS-samtale med sin leder, hvor de skal tale planer for næste skoleår. Men midt under samtalen sker der noget uventet.

”Vi er nødt til at stoppe, jeg siger op. Det røg ud af mig, og jeg havde ikke en gang talt om det med min mand. Men jeg kunne bare ikke klare det mere, jeg kunne ikke holde ud af at gå og være en version af mig selv, som jeg ikke var. Og slet ikke tale planer, jeg faktisk ikke havde lyst til at være en del af,” fortæller Mette.

Efter Mette stoppede som folkeskolelærer, stod hun efterfølgende i en situation, hun aldrig vil glemme.

”Min søn tog fat i min hånd ude i vores køkkenet og sagde: Vil du ikke være sød ikke at blive folkeskolelærer igen, for du er ikke glad,” siger Mette der bagefter bliver stille et øjeblik.

”Undskyld, jeg bliver bare så rørt lige nu. Det ramte mig virkelig, da han sagde det til mig. For mine børn har jo tydeligt kunne mærke, at jeg i lang tid ikke havde været en mor, der hentede dem, var glad eller gad at bruge tid sammen med dem,” forklarer en rørt Mette.

Da Mette stopper som folkeskolelærer, starter hun kort tid efter på en coachuddannelse. Samtidig havde Mette hørt lidt om Totum og muligheden for at blive kropsterapeut. Hun vidste med det samme, at det ville være noget for hende. Mange prøver først en behandling, inden de tilmelder sig, men Mette var sikker på at kropsterapeut, var det, hun skulle være, så hun fik først en behandling efter, hun havde tilmeldt sig Totum, hvor hun startede i september 2016.

I dag er Mette en glad og nærværende mor

Hvis Mette mødte sig selv i dag, ville hun ikke kunne genkende sig selv. Hun har fået et langt større overskud, hun smiler, hun vil være sammen med andre og specielt sine tre børn.

”Jeg er nærværende, jeg har lyst til at holde mine børn hjemme og kramme dem. Jeg elsker at være sammen med dem. Jeg henter dem tidligt hver dag og har aldrig været så meget sammen med dem, som jeg er nu. Det giver mening at opleve de her små mennesker og lytte til deres krop. Det kan jeg kun takke kropsterapien for,” forklarer Mette, der sammen med hendes mand og tre børn bor på en lille bondegård uden for Nakskov.

”I dag har jeg en helt anden ansvarsfølelse både over for min familie, men også over for, hvordan vi bevarer naturen og undgår at skade vores jord,” tilføjer Mette, der i dag har fundet en indre ro og en større mening med livet.

Kropsterapeut på Lolland  

I dag er Mette uddannet fra Totum og har sin egen virksomhed på Lolland, hvor hun er kropsterapeut og coach. Mette har primært fokus på kvinder i alderen 25-45 år, fordi hun mener, at når mor har det godt, så har resten af familien det også. Hun tager derfor udgangspunkt i sin egen historie og eget liv.

Det har dog taget lidt tid for Mette at bygge virksomheden op, når ingen rigtig kender til kropsterapi på Lolland. Men modtagelsen har været enormt overvældende for kropsterapeuten.

”Jeg har 90 % patienter, der kommer igen, når de har været hos mig og flere kører over en time for at få en behandling. Det er helt vildt. Jeg oplever ofte, at kvinder siger til mig, at en behandling har givet dem mere end 10 timer hos psykologen, fordi de endelig får åbnet op for kroppen og kan mærke den,” siger Mette og tilføjer:

”Når de rejser sig fra briksen, så er der en glød over dem. De udstråler en ro. Jeg er så taknemmelig for, at jeg kan gøre det, jeg elsker og samtidig hjælpe andre mennesker,” slutter Mette af med.

Seneste indlæg