Indhold

Selvstændig Kroprsterapeut

FAQ: Kommunalt tilskud til kropsterapeutuddannelse

Indhold

Som arbejdsløs kan det være svært at finde 54.500 kroner til at tage Totums uddannelse til kropsterapeut. Heldigvis er der hjælp at hente, for der er faktisk mulighed for, at du kan tage uddannelsen med tilskud fra kommunen. 

Her hos Totum får vi mange spørgsmål, angående hvordan man kan få tilskud fra kommunen til at tage vores uddannelse til kropsterapeut. Her har vi samlet de hyppigste spørgsmål og svar. 

Hvem kan få tilskud fra kommunen? 

Hvis du ønsker at få tilskud fra kommunen til at tage uddannelsen, skal du virkelig brænde for kropsterapi og for at være selvstændig. Jobcenteret ved, at man ikke bliver selvforsørgende af at tage en uddannelse. Derfor skal du gøre dig klart, om du har drivkraften til at være selvstændig, og om det i så fald er kropterapi, du er passioneret for.  

Hvor meget kan man få i tilskud fra kommunen? 

Nogle af vores elever har fået uddannelsen helt betalt, andre har fået den halvt betalt – det er forskelligt fra kommune til kommune. 

I hvilke kommuner kan man få tilskud til uddannelsen? 

Indtil videre har Totum været i kontakt med elever fra Køge, Varde og København, som enten har fået tilskud eller betalt hele uddannelsen. Det er dog ikke vores oplevelse, at det er kommunebestemt, om man kan få tilskud eller ej. Det kommer mere an på, hvilken jobkonsulent, man har, og den situation man befinder sig i. 

Er der mulighed for at tjene penge, imens man tager uddannelsen? 

Allerede efter få måneder på uddannelsen er det muligt at opretholde en indkomst gennem elevbehandlinger. Vi opfordrer stærkt vores elever til at tilbyde kropsterapeutiske behandlinger til elevpriser, sideløbende med at de tager uddannelsen. 

Det er meget vigtigt, at jobcenteret bakker op omkring, at du laver elevbehandlinger, så du har tiden til at træne. På den måde kan du så hurtigt som muligt blive selvforsørgende. Fx kan du lave en aftale om, at du har 3-4 elevbehandlinger om ugen. 

Hvordan står man i forhold til arbejde efter, at man har taget uddannelsen? 

Her hos Totum ser vi et stigende behov for kropsterapi i Danmark. Utroligt mange danskere døjer dagligt med stress, angst og kroniske smerter – dette og meget mere kan behandles gennem kropsterapi.  

Totum har pt. skoler i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Malmö . Vi oplever stor efterspørgsel, og der er derfor behov for nyuddannede kropsterapeuter. 

Hvordan gør man helt praktisk, når man vil søge tilskud til uddannelsen? 

Du skal have en samtale med din jobkonsulent om mulighederne. Processen kan være forskellig fra kommune til kommune. Jobcenteret har mulighed for at søge en pulje, når ledige ønsker tilskud til at komme i arbejde.  

Enkelte af vores elever har fået tilskuddet som revalidering, hvis de ikke længere kan varetage deres tidligere arbejde på grund af fysiske, psykiske eller sociale årsager. 

 

Seneste indlæg