Indhold

Marianne Brandt

“Masterclass åbnede et væld af muligheder”

Indhold

Et halvt år efter at Marianne Brandt-Hansen var blevet færdig på Totums grunduddannelse, tog hun overbygningsuddannelsen, Totum Masterclass. Det gjorde hun for at få den dybe forståelse for kropsterapien og de metoder, som følger med. Oveni fik hun en meget mere interessant hverdag.

Marianne Brandt-Hansen på 46 år har en kandidat i idræt fra Københavns Universitet og er også coach fra Mindjuice Academy. Derudover blev hun uddannet kropsterapeut fra Totum i april 2017. Et halvt år efter valgte hun at tage Masterclass’en, som er en overbygning til grunduddannelsen.

At tage Totums Masterclass er for Marianne lig med en stor faglig selvtillid og muligheden for at arbejde kreativt med de mange forskellige muligheder for behandlinger.

“Hverdagen bliver sjovere, fordi jeg ikke sidder fast i de samme behandlingsmønstre. Masterclass’en har gjort min værktøjskasse meget større”, siger Marianne som det allerførste.

Valg mellem krop eller sind

Marianne har altid været glad for at studere og fordybe sig. Hun gør en dyd ud af at holde sin “studérmuskel” varm og forblive nysgerrig og videbegærlig. Men helt tilbage til gymnasietiden, da hun skulle vælge mellem at læse idræt eller fysioterapi, var det et valg mellem fokus på krop eller sind.

For Marianne udgør kropsterapien den perfekte kombination af det fysiske og det psykiske.

”Det var det her, som jeg har kredset om i så mange år, fortæller hun og fortsætter:

“Arbejdet med mennesker og kombinationen af krop og psyke er nok grunden til, at jeg valgte idræt frem for fysioterapi i tidernes morgen. Jeg måtte omkring coachuddannelsen, før det gik op for mig, at det ikke giver mening for mig kun at tale til hovedet uden at have kroppen med. Det er med kroppen, vi oplever og møder verden”.

Masterclass var det som manglede

Midt i forløbet på kropsterapeutuddannelsen blev Masterclass-overbygningen oprettet.
“Jeg blev jublende lykkelig, da jeg så, at der var kommet en Masterclass. Jeg havde fundet det fag, som virkelig sagde mig noget, hvor det hele menneske blev favnet. Det job som jeg ville leve af. Og nu kunne jeg lære endnu mere,” fortæller hun.

Marianne er nemlig typen, som er vild med at fordybe sig og finde den dybe mening og den store detaljegrad.

“Jeg ville dybere ind i kropsterapien og i arbejdet med mig selv,” siger hun og tilføjer, at da hun tog grunduddannelsen, havde hun lyst til mere. Det var slet ikke nok for Marianne, som havde følelsen af hverken at vide nok om kropsterapi eller om sig selv til at være den bedst mulige behandler.

Et nyt klientel

“Jeg har et meget bedre møde med klienten og er blevet en bedre behandler nu efter, at jeg har taget Masterclass’en”, siger Marianne og nævner, at hun konkret har fået flere nuancer, når hun analyserer kroppen.

Metoder som ledfrigørelse og viden om karakterstruktur har foldet hendes kunnen langt mere ud, lige som det også har bredt hendes forretningsmæssige rækkevidde ud.

Klientbilledet ser også anderledes ud, efter at nuværende klienter med piskesmæld, angst og stress anbefaler Marianne videre:
“Dem ville jeg ikke have kunnet hjælpe på samme måde, hvis jeg kun havde min grunduddannelse og mine andre uddannelser”.

Det er ikke kun gruppen af klienter, som har ændret sig. Marianne er også blevet langt hurtigere til at finde ind til essensen af, hvilke udfordringer klienterne står med, hvad de længes efter, eller hvad de måske ikke selv er klar over.

Totums Masterclass er udvidelsen af værktøjskassen, som betyder, at hun kan bruge langt flere ting i behandlingen.

Arbejdet er sjovere

Ikke nok med at Marianne ser sig selv som en bedre behandler. Hun føler også, at de klienter, som hun kan hjælpe nu, står med nogle sværere og mere komplicerede udfordringer. Derfor er det også blevet langt sjovere at gå på arbejde for hende.

“Behandlingerne er blevet meget mere spændende for mig. Jeg kan jonglere lidt rundt mellem metoder og være mere kreativ. Hverdagen er blevet sjovere,” fortæller hun og tilføjer, at grunden til hun tog en ny uddannelse var, at der ingen dybfølt glæde var ved at gå på arbejde længere.

“Men den har jeg fundet nu. Nu er det sjovt og jeg har taget imod de muligheder, som har budt sig”, uddyber Marianne.

Bredere forretning

I dag er Marianne ikke udelukkende behandler, men er også hjælpelærer på Totum i Aarhus og København. Og hun elsker at være underviser. En stilling som hun tidligere i sit liv har prøvet af flere gangen, men ikke har været glad for.

Hun mener, at det er, fordi hun i den grad selv er landet på den rigtige hylde, at hendes lyst til at lede andre i samme retning pludselig er en stor glæde.

“Jeg har virkelig fået øjnene op for min undervisningsrolle”, siger hun og supplerer med rækken af undervisningsstillinger, som både indeholder gymnastikinstruktør, fodboldtræner og undervisning på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

Selv om idrætsfaget har en stor plads i Mariannes hjerte, har passionen og gejsten ikke helt været med.

“Jeg har aldrig forfulgt undervisningen og er heller ikke sprunget ud som gymnasielærer, som ellers ville have været naturligt for én som mig”, fortæller Marianne og afslutter:

“Men nu er jeg selv faldet på plads, og derfor giver det mening at videreformidle kropsterapi og at hjælpe andre på plads”.

Seneste indlæg