Indhold

Kropsterapi kan optimere din sportspræstation

Indhold

Tidligere golfspiller, Jesper Nielsen, uddannede sig til kropsterapeut. I dag træner og behandler han både professionelle golfspillere og motionister.

 

Det var først flere år efter, at Jesper havde lagt den professionelle golfkølle på hylden, at han stiftede bekendtskab med kropsterapi. For på en af sine weekendcykelture med en ven hørte han om kropsterapi, og hvordan det havde hjulpet hans kammerat. Jesper havde ikke før hørt om kropsterapi, men kunne mærke at det vakte en voksende nysgerrighed i ham.

Jesper fik sin første behandling i 2010 og kan tydeligt huske behandlingen.

”Jeg havde ikke nogen større skader, men et par små skavanker har man jo altid,” siger Jesper med et smil og fortsætter:

Jeg følte mig helt kørt over efter min første behandling. Det var en behandling, som jeg slet ikke var vant til. Min krop reagerede helt vildt og på en måde, jeg ikke havde prøvet før. Det snurrede og føltes som om, at der var strøm i hele min krop, og det var jeg slet ikke forberedt på.”

Jesper begyndte at få behandlinger løbende de næste par år, og i takt med nysgerrigheden voksede, startede han på Totum uddannelsen og færdiguddannede sig i februar 2019.

Lytter til kroppen

I dag har Jesper Nielsen sin egen klinik, men underviser og behandler samtidig professionelle golfspillere samt motionister.

Når Jesper tænker tilbage på sin egen tid som professionel sportsudøver, kunne han godt have brugt en kropsterapeut, og sidder lidt med en drøm om at tage med ud til de store turneringer og behandle eliteudøverne. For ifølge Jesper er der en tydelig sammenhæng mellem kroppen og ens følelser.

”Jeg har haft golfspillere i behandling, hvor vi har talt sammen, og stille og roligt er vi kommet helt ind til kernen af problematikken. Vi arbejder med at gå ned i kroppen og lytter blandt andet til, om de kropslige reaktioner er nogle, de kan genkende fra eksempelvis, når de er ude på banen,” forklarer Jesper.

Det er forskelligt, om Jesper er meget fysisk eller ej under en behandling, men han taler altid undervejs, for det har han oplevet, giver de bedste resultater.

”Det er meget forskelligt fra klient til klient, hvordan man skal behandle dem. Nogle gange har man brug for en ”hammer”, andre gange er det bare en ”lille skruetrækker” for at deres krop åbner sig op,” siger Jesper og tilføjer:

”Jeg tror at kropsterapien kan være en vigtig brik i puslespillet for idrætsudøveren i deres optimering af deres idræt. Det at kroppen er så fri som muligt, og at der er forbindelse mellem over og underkrop.”

Blevet klogere på sig selv

Efter selv at have været i behandling er Jesper blevet meget klogere på sig selv og sin krops reaktioner.

”Tidligere har jeg været meget selvkritisk og gået og gemt mig, fordi jeg ikke troede på, at det jeg lavede, var godt nok. I dag kan jeg genkende mønstrene, hvis de dukker op igen. Så i stedet for at gå ned at den selvkritiske-sti, kan jeg hive fat i mig selv og stoppe op og sige, at det er godt nok, det jeg gør. Jeg tør stå frem, som den jeg er. Og det er en fantastisk følelse,” slutter Jesper af med.

 

Seneste indlæg