Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Indhold

Kropsterapi som alternativ behandling

Kropsterapi som alternativ behandling

Indholdsfortegnelse

Alternativ behandling vinder frem i disse år, og flere og flere danskere søger råd og behandling fra andre end deres praktiserende læge. Afhængig af problemets art kan alternative behandlinger helbrede eller være en god supplerende behandling sammen med en konventionel behandling. Alternativ behandling er en fællesbetegnelse for al ikke-konventionel behandling, og derfor kan det også være svært at finde rundt i de mange muligheder. Her er en introduktion til kropsterapi som alternativ behandling.

Kropsterapi som alternativ behandling

Kropterapi bygger på både ny og gammel forståelse af kroppens indre sammenhænge og sammenhængen mellem krop og psyke. Meget bygger på forståelsen af mennesket (og verden) ud fra kinesisk medicin, som kan spores tilbage til omkring 2500 år før vor tidsregning. Den kinesiske medicin omfatter bl.a. på 5-elementsteori, læren om yin og yang samt meridianbanerne, der er kroppens energibaner.

Erfaringerne med disse forståelser og teorier er så overbevisende, at de har fundet vej helt ind i den konventionelle sygdomsbehandling. F.eks. har man udført en succesfuld åben hjerteoperation kun med akupunktur som bedøvelse. Mange praktiserende læger tager nu også kurser i akupunktur for at kunne hjælpe deres patienter bedre.

For selvom vi ikke med klarhed kan sige hvorfor, er resultaterne så gode, at de må tages med i betragtning, når en patient oplever problemer.

En kropsterapeut bruger den samme viden om energibanerne og deres relationer til organer, muskler og følelser som en akupunktør. Men i stedet for at sætte en nål, vil en kropsterapeut trykke, massere og pulsere. På den måde opnår vi også påvirkningen af gavnlige punkter punkt, men på en måde hvor kroppen aktiveres anderledes, end når man ligger helt stille med nåle i sig.

Ældgammel i en ny verden

Kropsterapi hjælper på mange af de udfordringer, vi møder som moderne mennesker. Selvom vores samfund har udviklet sig med rivende fart, er vi fundamentalt ikke meget anderledes end vores forfædre for f.eks. 10.000 år siden. Vores kroppe reagerer på samme måde. Stress, skader, uheld, overfald og en mindre end perfekt barndom sætter sig spor i kroppen. Det vidste Freud, og det bliver kun tydeligere og mere alment anerkendt som årene går.

Som sagt har vores samfund udviklet sig hurtigt og meget. Det giver os nogle problemer, som vi ikke har haft i samme grad før. Stress er det oplagte eksempel. Et andet kunne være forholdet til vores krop. Overalt ses et stort fokus på kroppen – f.eks. som statussymbol og sexobjekt. Samtidig lever flere og flere mennesker deres liv i hovedet og tankerne, mens kroppen bliver et “koldt” værktøj i en ellers stillesiddende hverdag.

Krop og psyke i samspil

De forskellige følelser har forskelligt kropsligt aftryk. Dette kan du nemt se det for dig selv.

Prøv at indtage kropsholdning som om du var rigtig trist. Så som om du var genert. Til sidst som om du var super glad. Læg mærke til sammenhængen mellem din indre følelse og din krop positur.

Kroppen afspejler vores følelser – og fastholder vores følelser, hvis vi ikke kan give slip på tilstanden. Prøv igen at indtage den triste kropsholdning. Prøv nu at være glad, men uden at forlade din positur. Det er faktisk ret svært at mærke glæden, hvis kroppen ikke kan vise det. Og derfor er bliver det også svært at være glad, hvis kroppen bærer på muskelspændinger, som fastholder os i en lukket, “trist” kropsholdning.

Kan vi derimod åbne kroppen, så den frit kan forme sig efter livets gang, kan vi reagere passende på det, vi møder. Vi kan være triste uden at hænge fast. Vi kan være modige og målrettede uden at forcere. Og vi kan lukke det nye ind og det gamle ud gennem en fri vejrtrækning.

Kropsterapi har f.eks. vist sig gavnligt på følgende fysiske og psykiske lidelser:

 • Rygsmerter
 • Frossen skulder
 • Museskade
 • Stress
 • Angst
 • Depression
 • Hovedpine og migræne
 • Iskiassmerter
 • Eksem
 • Astma
 • Piskesmæld
 • PTSD og traumer
 • Fordøjelsesproblemer
 • Gigt
 • Fibromyalgi

Vil du mærke kropsterapi på din egen krop og psyke?

Så kan du booke en behandling hos én af vores dygtige uddannede kropsterapeuter. Find en liste over uddannede Totum-behandlere her

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Forfatter

Daniel Bonde

Daniel Bonde

Daniel Bonde blev uddannet Totum kropsterapeut i 2016 og er nu underviser på Totum, udover at have sin egen klinik. Daniel søger gennem sine behandlinger at skabe et frirum, hvor det er tilladt at mærke, føle og udtrykke lige præcis det, der rører sig indeni nu og her.

Seneste indlæg

Diskusprolaps

Diskusprolaps: Med smertemuren i ryggen

Interview med Anne Vestergaard Pedersen, Totum Kropsterapi elev I september 2020 fik Anne at vide, at hun havde en diskusprolaps i ryggen.

Fordøjelsessystemet

Fordøjelsessystemet

Fordøjelsessystemet mærker vi ofte til, når det ikke fungerer optimalt. En oppustet mave der gør ondt eller en mave der er gået

223 kommentarer til “Kropsterapi som alternativ behandling”

 1. Для вас девятнадцать самых популярных сериалов для настоящих поклонников криминала.
  Тайсон Фьюри – Деонтей Уайлдер прямая трансляция.
  в онлайн-кинотеатре enAHc полностью без рекламы.
  Ищите по году, Сериалы жанра “Детектив”.
  В свою очередь мы вам предоставляет таблицу каналов Россия 1,
  HD Звезда, 4K Канал Disney, прямой эфир
  Россия 1, трансляция 1+1.

 2. Для вас восемь самых популярных сериалов для
  настоящих фанатов ужасов. Бумажный дом 5 сезон 7 серия смотреть онлайн
  серия: дата выхода, смотреть онлайн.
  Смотрите с удовольствием по
  планируемой дате выхода, Сериалы жанра “Криминал”.

  В свою очередь наш проект дает палитру телеканалов СТС,
  HD Че, 4K Пятница, прямой эфир СТБ, трансляция Eurosport
  1.

 3. У нас семнадцать последних сериалов для истинных ценителей фантастика.
  Когда выйдет 6 сезон полицейский с Рублёвки сериал, сезон, все серии.
  Размещайте по году, Сериалы жанра “Комедия”.
  Да и здесь мы предоставляет палитру телеканалов Paramount Comedy Россия, HD Россия, 4K Первый канал,
  прямой эфир ТЕТ, трансляция Euronews.

 4. When I originally commented I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I receive 4 emails with the same comment. There has to be a means you can remove me from that service? Kudos!|

 5. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your blog? My blog site is in the very same niche as yours and my users would certainly benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Many thanks!|

 6. What i do not understood is in fact how you are not really much more well-preferred than you might be right now. You’re very intelligent. You already know thus considerably in the case of this topic, produced me individually believe it from numerous various angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it’s one thing to accomplish with Woman gaga! Your personal stuffs great. At all times care for it up!|

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen